Štítky: jablko

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky
Zdraví
4. 4. 2018

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky

Zima snad už konečně odevzdává svou vládu jaru. Byla však pořádně dlouhá a náročná. Mrazivé teploty, ledový vítr, sníh a déšť daly vaší pleti pořádně zabrat. Teď potřebuje hydratovat, regenerovat i uklidnit. Probuďte ji a osvěžte jednoduchými a rychlými pleťovými maskami, které připravíte z domácích ingrediencí. Více...

Jablečná neděle v Krkonoších:  V zahradní kavárně můžete hodovat, moštovat, z jablek se radovat
Tipy na výlet
8. 9. 2016

Jablečná neděle v Krkonoších:  V zahradní kavárně můžete hodovat, moštovat, z jablek se radovat

V přírodní zahradě DOTEKu, Domě obnovy tradic ekologie a kultury, můžete ochutnat jablečné dobroty, zahrát si a zasoutěžit, podívat se na jablečné pohádky, zkusit sami moštovat… Více...

3 recepty na kuře: s nivou a křenem, s fernetem, s jablky a brusinkami
Maso a přílohy
24. 10. 2015

3 recepty na kuře: s nivou a křenem, s fernetem, s jablky a brusinkami

Kuřecí maso hýří vstřícností k méně obvyklým úpravám a na talíři se cítí poctěno každou přílohou, která do jeho společnosti vnáší novou chuť a vůni. Následující trojice receptů budiž inspirací pro kulinářskou tvorbu. Více...

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Drobné rady, které se hodí při úklidu, praní, vaření, hygieně či údržbě domácnosti, pocházejí od čtenářů, jimž se opakovaně osvědčily. Máte-li podobné, můžete se o ně podělit v diskuzi pod článkem. Více...

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…
Zavařování
6. 9. 2015

Marmelády a džemy více chutí z hrušek, švestek, jablek, bezinek…

K nejpoužívanějším způsobům zpracování lesních a zahradních plodů sice patří zmražení, ale vaření s cukrem přináší navíc okamžité kulinářské zážitky: Není nad vlastnoručně vyrobené zavařeniny. Více...

Koláče sladké i slané: ovocné, zeleninové, sýrové, masové

Koláče sladké i slané: ovocné, zeleninové, sýrové, masové

Koláčová inspirace pro přípravu moučníků i masových jídel v méně obvyklém kabátě obsahuje na patnáct čtenářských receptů. Používají čerstvé či kompotované ovoce, ale též uzené drůbeží a rybí maso. Více...

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Smetana, med, skořice, ořechy, cukr, tyto a další potraviny se v receptech na ovocné polévky stávají sladkým polévkovým kořením. Zejména během léta oceníme, že oběd či večeře začne lahodným chladivým krémem. Více...

Receptář na srpen: brutnák, bazalka, jablka, jakon, léčivky, řízkování…
Zajímavosti
1. 8. 2015

Receptář na srpen: brutnák, bazalka, jablka, jakon, léčivky, řízkování…

Srpnový Receptář přináší spoustu užitečných aktuálních rad, zejména do zahrady a kuchyně. K nim patří i téma bylin používaných jako koření a léčivo nebo články věnované jedlým květům. Více...

Masopustní makové koláče, koblihy z trouby, jablkové palačinky s pyré

Masopustní makové koláče, koblihy z trouby, jablkové palačinky s pyré

Zejména konec tradičního masopustního období, které trvá od svátku Tří králů do pohyblivého data Popeleční středy, nabízí příležitost k hodování a tedy k pečení svátečních koláčů, smažení koblížků i palačinek. Více...

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát a jeho obměny: s vínem, křenem, řepou…

Bramborový salát má na štědrovečerním stole velká většina domácností v Čechách a na Moravě, přesto nepatří mezi pokrmy tradiční. Jako příloha ke smaženému kapru se podává až od 50. let 20. století. Více...

Koláč jako dárek čili co pěkného se dá vytvořit z těsta a náplně

Koláč jako dárek čili co pěkného se dá vytvořit z těsta a náplně

Jedlé dárky patří k těm, které s velkou pravděpodobností hraničící s jistotou přinášejí radost obdarovaným, tedy  i dárcům. Dokázal to také koláč s výtvarně pojatým dekorem z „dlouhatánského hada“. Více...

Jablečné recepty: krém, smaženky, větrníky, dort, polévka, s vínem...

Jablečné recepty: krém, smaženky, větrníky, dort, polévka, s vínem...

Hlavně na podzim nebo v zimě vybízejí jablka ke snoubení se sladkými těsty, šlehačkou, tvarohem a také s chutěmi dalších druhů ovoce. Z následující sady receptů si vyberou i příznivci jablečných cukrářských dobrot. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS