Za čtyři měsíce bude za dveřmi Štědrý den a vy si budete lámat hlavu s tou nejlepší vánoční dekorací nebo drobným dárkem pro své blízké. Překvapte je originálním jablkem s obrázkem, které vypěstujete na vlastní zahradě. Začít s tím však musíte už teď. Více...
Zima snad už konečně odevzdává svou vládu jaru. Byla však pořádně dlouhá a náročná. Mrazivé teploty, ledový vítr, sníh a déšť daly vaší pleti pořádně zabrat. Teď potřebuje hydratovat, regenerovat i uklidnit. Probuďte ji a osvěžte jednoduchými a rychlými pleťovými maskami, které připravíte z domácích ingrediencí. Více...
V přírodní zahradě DOTEKu, Domě obnovy tradic ekologie a kultury, můžete ochutnat jablečné dobroty, zahrát si a zasoutěžit, podívat se na jablečné pohádky, zkusit sami moštovat… Více...
Kuřecí maso hýří vstřícností k méně obvyklým úpravám a na talíři se cítí poctěno každou přílohou, která do jeho společnosti vnáší novou chuť a vůni. Následující trojice receptů budiž inspirací pro kulinářskou tvorbu. Více...
Drobné rady, které se hodí při úklidu, praní, vaření, hygieně či údržbě domácnosti, pocházejí od čtenářů, jimž se opakovaně osvědčily. Máte-li podobné, můžete se o ně podělit v diskuzi pod článkem. Více...
K nejpoužívanějším způsobům zpracování lesních a zahradních plodů sice patří zmražení, ale vaření s cukrem přináší navíc okamžité kulinářské zážitky: Není nad vlastnoručně vyrobené zavařeniny. Více...
Koláčová inspirace pro přípravu moučníků i masových jídel v méně obvyklém kabátě obsahuje na patnáct čtenářských receptů. Používají čerstvé či kompotované ovoce, ale též uzené drůbeží a rybí maso. Více...
Smetana, med, skořice, ořechy, cukr, tyto a další potraviny se v receptech na ovocné polévky stávají sladkým polévkovým kořením. Zejména během léta oceníme, že oběd či večeře začne lahodným chladivým krémem. Více...
Srpnový Receptář přináší spoustu užitečných aktuálních rad, zejména do zahrady a kuchyně. K nim patří i téma bylin používaných jako koření a léčivo nebo články věnované jedlým květům. Více...
Zejména konec tradičního masopustního období, které trvá od svátku Tří králů do pohyblivého data Popeleční středy, nabízí příležitost k hodování a tedy k pečení svátečních koláčů, smažení koblížků i palačinek. Více...
Bramborový salát má na štědrovečerním stole velká většina domácností v Čechách a na Moravě, přesto nepatří mezi pokrmy tradiční. Jako příloha ke smaženému kapru se podává až od 50. let 20. století. Více...
Jedlé dárky patří k těm, které s velkou pravděpodobností hraničící s jistotou přinášejí radost obdarovaným, tedy i dárcům. Dokázal to také koláč s výtvarně pojatým dekorem z „dlouhatánského hada“. Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort
Houby - sběr, pěstování, recepty