Štítky: mykologie

Houbaření je výlet do pohádky
Houby
30. 7. 2016

Houbaření je výlet do pohádky

S jihočeským mykologem Miroslavem Beranem o ryzcích jedlých i palčivých, o poznávání hub, houbařské intuici a vášni. Více...

Receptář na duben: letničky, semena, ptáci, jarní houby, historie koření…
Zajímavosti
1. 4. 2016

Receptář na duben: letničky, semena, ptáci, jarní houby, historie koření…

A také vyhodnocení sedmého ročníku ankety Čtenáři Receptáře doporučují. Dvacítka vítězných tuzemských a zahraničních značek může po celý rok 2016 nabízet své produkty s logem této soutěžní ankety. Více...

Rozhovor s Ladislavem Hagarou, velkým tvůrcem atlasů hub
Houby
17. 12. 2015

Rozhovor s Ladislavem Hagarou, velkým tvůrcem atlasů hub

Jak propadl mykologické vášni? Jaké jsou jeho největší zážitky s houbami a oblíbené recepty? Jak se vlastně tvoří velké atlasy hub? Více...

Houby jsou velké dobrodružství
Houby
12. 10. 2015

Houby jsou velké dobrodružství

RNDr. František Kotlaba, CSc., je v mykologii legendou. Z rozhovoru s ním je patrné, že léta (v květnu mu bylo 87 let!) mu na vitalitě a zájmu o vědu ubírají jen pranepatrně. Více...

Jak se fotí houby? A může být čirůvka chutnější než lanýž?
Houby
2. 10. 2015

Jak se fotí houby? A může být čirůvka chutnější než lanýž?

Jihočeši bývají velmi často velkými lokálními patrioty. Ing. Tomáš Papoušek, tvůrce krásného Atlasu hub z jižních Čech, který vydal před deseti lety vlastním nákladem, je jedním z nich. Více...

Houby jsou nesmrtelné: Při mykologickém bádání lze zažít úžasná dobrodružství
Houby
5. 6. 2015

Houby jsou nesmrtelné: Při mykologickém bádání lze zažít úžasná dobrodružství

Málokdo tak dokonale splňuje představu o vědci – vysoký, důstojný postarší muž s živýma očima Zdeněk Pouzar je dalším doyenem českých mykologů. Více...

Uznávaný amatérský mykolog a kuchař Oldřich Jindřich miluje les, rád houbaří i vaří
Houby
29. 4. 2015

Uznávaný amatérský mykolog a kuchař Oldřich Jindřich miluje les, rád houbaří i vaří

Příjemný den strávený v lese s přáteli je pro něj nejlepším zážitkem. Vyučený kuchař se dělí i o své oblíbené recepty a prozradí, proč ho fascinují kuřátka. Více...

S mykologem Vladimírem Antonínem o magickém světě hub
Houby
17. 4. 2015

S mykologem Vladimírem Antonínem o magickém světě hub

O houbaření po celém světě i lehkomyslnosti některých houbařů, o studiu hub jakožto stále tajemných a nesmírně rozmanitých organismů. Více...

Receptář na leden: trvalky, kiwano, rajčata, jabloně, kopra, šustí…
Zajímavosti
2. 1. 2015

Receptář na leden: trvalky, kiwano, rajčata, jabloně, kopra, šustí…

První Receptář ročníku 2015 nabízí spoustu pěstitelských informací důležitých pro výběr, vysévání, klíčení, pikýrování či výsadbu rostlin okrasných i užitkových, tuzemských i exotických. Více...

Receptář na prosinec: atlas hub, sváteční kaktusy, fotografie zvířat…
Zajímavosti
2. 12. 2014

Receptář na prosinec: atlas hub, sváteční kaktusy, fotografie zvířat…

Kdyby časopisy soutěžily v disciplíně užitečnosti, Receptář by byl velikým favoritem. Ačkoliv měsíčník, přináší v každém svém vydání inspiraci a poradenství na mnohem delší období. Více...

Receptář na říjen: astry, kalisie, cibule, banánovník, lepicí pěny…
Zajímavosti
2. 10. 2014

Receptář na říjen: astry, kalisie, cibule, banánovník, lepicí pěny…

Podzimní inspirace na sto stranách potěší přátele přírody. Ať už ji vnímají na zahradě, při houbaření nebo třeba bylinkařením. Svá témata najdou v říjnovém Receptáři i chovatelé, labužníci, kutilové či stavebníci. Více...

Receptář na červen: soutěž k výročí časopisu, ibišek, jahody, fenykl...
Zajímavosti
2. 6. 2014

Receptář na červen: soutěž k výročí časopisu, ibišek, jahody, fenykl...

Kolik let slaví Receptář od svého založení? Ta otázka je zajímavá i bez odpovědi: Kdo si co nejdříve objedná roční předplatné Receptáře, získá ho se čtvrtinovou slevou. A kdo na otázku odpoví, soutěží o 25 cen! Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS