Štítky: víno

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené
Zelenina
27. 10. 2018

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené

Zelí, skvělá a levná tuzemská zelenina, která právě putuje ze zahrad a polí na naše stoly. Dušené i zapečené zelí je vynikající a zdravou přílohou. Vařit a dusit ho však musíme tak, aby neztratilo chuť. Více...

Jak si vyrobit jedinečné domácí šípkové víno?
Nápoje
18. 9. 2018

Jak si vyrobit jedinečné domácí šípkové víno?

Šípky se nehodí jen na čaj nebo marmeládu, z plodů šípkové růže doma vyrobíte i zajímavé víno. Na toulky přírodou tedy určitě přiberte košík a hledejte šípkové keře. Nenechte se odradit trním, výsledek bude stát za to. Více...

Osvěžující letní koktejly: sangria, margarita, mimosa, prosecco
Nápoje
17. 8. 2018

Osvěžující letní koktejly: sangria, margarita, mimosa, prosecco

Letních večerů a horkých odpolední začíná pomalu, ale jistě ubývat. Abyste si nezapomněli užít tu pravou atmosféru léta, připravte si koktejly z našeho výběru. Vinnou sangrii, limetovou margaritu, pomerančovou mimosu nebo grapefruitové prosecco. Více...

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Bylinky lásky: Čím si okořenit Valentýn?

Koření a bylinky jsou neocenitelnými pomocníky nejen při dochucování jídel. Působí léčivě, posilují organismus, podpoří imunitu, odstraní únavu i provoní byt. Některé dokážou dobře naladit, povzbudit romantickou atmosféru i posílit tělesnou touhu. Využijte pomocné ruky z přírody a připravte si voňavý a chutný Valentýn. Více...

Nealkoholické pivo a víno není z nouze ctnost, má své velké výhody
Nápoje
12. 12. 2017

Nealkoholické pivo a víno není z nouze ctnost, má své velké výhody

Spousta cukroví, chuťovek k posezení s přáteli a těžká jídla při rodinných oslavách. Je jasné, kde číhá pořádná porce kalorií ohrožující naši figuru. Příval energie se však ještě navýší, když si dopřejeme nějakou tu skleničku alkoholu. Kdo ale alkohol pít nechce nebo nemůže, může si dopřát nealkoholické pivo i víno. Jak se tyto nápoje vyrábějí a jsou skutečně bez alkoholu? Více...

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně
Ovoce
2. 12. 2017

Dezert pro dobrou náladu? Hrušky vařené na červeném víně

Když se pár darů podzimu, hrušky a červené víno v podobě rozinek i ve formě tekuté dají dohromady, vznikne lahodný dezert jako stvořený pro dlouhé zimní večery. Zahřeje, pohladí i rozveselí. Více...

Svařené víno 3x jinak
Nápoje
11. 11. 2017

Svařené víno 3x jinak

Výrazné aroma tradičního svařeného vína připomene čerstvě upečený jablečný závin. Nenechte se však zmýlit, že na ohřátí červeného vína s cukrem a kořením nic není. Opak je pravdou. Aby váš „svařák“ byl tím, za čím se k vám každoročně sjíždějí návštěvy, stačí dodržet pár zásad. Více...

Svatomartinská vína jsou tu. Těžký rok přinesl kvalitu
Nápoje
10. 11. 2017

Svatomartinská vína jsou tu. Těžký rok přinesl kvalitu

Už v sobotu 11. 11. v 11 hodin se budou moci poprvé otevřít lahve letošního mladého svatomartinského vína. Milovníci tohoto moku budou moci poprvé ochutnat víno, které dozrálo na vinicích v roce 2017. A zkusit odhadnout, jaký bude nakonec letošní ročník. Více...

Jak poznat kvalitní burčák? A lze si ho připravit i doma?
Nápoje
7. 10. 2017

Jak poznat kvalitní burčák? A lze si ho připravit i doma?

Při nákupu je dobré všímat si barvy, perlení, chuti – pak nekoupíte burčák starý nebo říznutý jablky. A pokud jste na zahradě sklidili dost rožňů, můžete si zkusit vyrobit vlastní. Více...

K silvestru patří bublinky. Jak se vyznat v šumivých vínech
Nápoje
31. 12. 2016

K silvestru patří bublinky. Jak se vyznat v šumivých vínech

Umíte si představit slavnostní tabuli bez šumivého vína? Sklenka „bublinek“ dodá slavnostní atmosféru každému jídlu, a k oslavám konce roku patří téměř neodmyslitelně. Šampaňské, sekt nebo něco jiného? Stačí si vybrat. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

Aperitiv není zhýralství. Pomůže nastartovat trávení
Nápoje
29. 10. 2016

Aperitiv není zhýralství. Pomůže nastartovat trávení

Vhodně zvolený aperitiv dodá každému jídlu o něco slavnostnější ráz. Ale nejenže dobře naladí nás, jeho hlavním úkolem je povzbudit náš žaludek. Zvýšení produkce žaludečních šťáv nám pak pomůže dobře strávit jídlo, které nás čeká. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS