Štítky: dýně

Zahradničení ve třetím říjnovém týdnu

Zahradničení ve třetím říjnovém týdnu

Zahrada vydává poslední plody, začíná se odívat do podzimních barev a po oteplení očekává první mrazíky. Čas stvořený k výsadbě okrasných i ovocných keřů a stromů, okrasných cibulovin i česneku. Více...

Zahradničení ve druhém říjnovém týdnu

Zahradničení ve druhém říjnovém týdnu

Teplý říjen je pro podzimní zahradničení ideální – slunce již nepálí jako v létě, ale příjemně hřeje. Díky blahodárnému dešti se rostliny vzpamatovaly, ačkoli by bylo vláhy třeba ještě mnohem více… Více...

Načasujte si sklizeň: Která zelenina snese mráz?

Načasujte si sklizeň: Která zelenina snese mráz?

V zeleninové zahradě pěstujeme rostliny z celého světa, vyšlechtěné k co největšímu užitku a lahodné chuti. Některé jsou teplomilné a zničí je již první mrazík. Jiné vesele rostou, i když v noci mrzne. Více...

Zahradničení v prvním říjnovém týdnu
Okrasná zahrada
1. 10. 2018

Zahradničení v prvním říjnovém týdnu

Využijte příjemné říjnové dny, které přímo lákají k práci na zahradě. Kromě běžné podzimní péče a sklízení ovoce a zeleniny se můžete vrhnout i do větších počinů – například výsadeb dřevin i trvalek. Více...

Zahradničení ve čtvrtém zářijovém týdnu

Zahradničení ve čtvrtém zářijovém týdnu

Začátek podzimu se projevil nejen v kalendáři. Nastalo prudké ochlazení, hojnější je i tolik chybějící vláha. Dozrávající zeleninu chráníme proti chladu, pokračujeme ve sklizni i v péči o zahradu Více...

Dýňové nočky s parmazánem
Maso a přílohy
23. 9. 2018

Dýňové nočky s parmazánem

Bramborové nočky, které k nám pronikly z italské kuchyně, jsou už běžnou součástí jídelníčku. Ty dýňové ještě tak často k vidění nebývají. Jejich oranžová barva krásně oživí talíř v počínajícím podzimu a jistě vám zachutnají. Více...

Zahradničení ve třetím zářijovém týdnu

Zahradničení ve třetím zářijovém týdnu

Na konci týdne nastane astronomický podzim. Počasí nám dává naději, že nebude na vláhu tak skoupý jako léto a napojí vyprahlou krajinu i zahrady. Je čas posledních výsevů a prvních výsadeb. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Zahradničení ve druhém zářijovém týdnu

Zahradničení ve druhém zářijovém týdnu

Zatímco v létě slunce pálilo až příliš, nyní zahradu příjemně prohřívá a prodlužuje období, kdy zelenina hojně plodí. Sklízíme a skladujeme také ovoce. Pomalu končí čas výsevů a začíná čas výsadeb. Více...

Zahradničení v prvním zářijovém týdnu

Zahradničení v prvním zářijovém týdnu

Nastává vhodný čas k výsadbě a rozmnožování trvalek i dřevin, vysít lze poslední zeleninu. Vhodnou péčí prodloužíme kvetení trvalek i letniček, stejně jako sklizeň zeleniny i ovoce. Více...

Zahrada se plní tykvemi: Cukety, patisony, hokkaido, špagetové…

Zahrada se plní tykvemi: Cukety, patisony, hokkaido, špagetové…

Patří k nejpěstovanějším zeleninám na našich zahradách a jsou nesmírně rozmanité. Cukety už dávno sklízíme, dýně velkoplodé teprve dozrávají. Vyznáte se v dýních? A víte, k čemu je dobrá tykev fíkolistá? Více...

Zahradničení na konci července: Poslední výsevy zeleniny a péče o zahradu
Okrasná zahrada
23. 7. 2018

Zahradničení na konci července: Poslední výsevy zeleniny a péče o zahradu

Zahrada kvete a za péči nás obdarovává štědrou úrodou. I na konci července však ještě můžeme některé druhy zeleniny i květin vysévat a vysazovat. A ostatní podpořit v růstu, kvetení i zrání. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS