Štítky: mléko

Rostlinná mléka z domácích zdrojů - zdravější než z obchodu

Rostlinná mléka z domácích zdrojů - zdravější než z obchodu

Rýžové, ovesné, mandlové, makové, sojové... Obliba rostlinných mlék stoupá a do svého jídelníčku je zařazuje stále víc lidí. Pokud vám z nějakého důvodu nevyhovuje konzumace kravského mléka, zkuste ho nahradit rostlinnou alternativou. To skutečně zdravé si přitom připravíte snadno doma. Více...

Domácí medicína na choroby rostlin: postřik z přesličky a heřmánku

Domácí medicína na choroby rostlin: postřik z přesličky a heřmánku

Kdo si chce na zahradě vypěstovat zeleninu bez chemických postřiků, má mnoho dalších možností, jak rostliny ochránit před chorobami. Stejně jako nám, i jim mohou pomoci další rostliny - léčivé. Více...

Dopřejte semínkům lázeň v mléce či heřmánku, posílí je před výsevem

Dopřejte semínkům lázeň v mléce či heřmánku, posílí je před výsevem

Semena vyklíčí rychleji, semenáčky budou vitální a zdravé. Jednoduché a léty ověřené recepty našich předků se opět vracejí na výsluní. Až budete sít hrášek, cukety, dýně, nebo okurky, můžete je vyzkoušet. Více...

Je mléko zdravé?
Zdraví
18. 1. 2018

Je mléko zdravé?

Pít je, či nepít, to je to oč tu běží... Okolo mléka a mléčných výrobků se v posledních letech vyrojila spousta polopravd, pokusme se je uvést na pravou míru. Více...

Přírodní postřiky na ochranu pokojovek: z bylinek, česneku i mléka

Přírodní postřiky na ochranu pokojovek: z bylinek, česneku i mléka

V zimě jsou pokojové rostliny oslabené, často je napadají mšice, svilušky, červci, houbové choroby. Aplikovat zdraví nebezpečné postřiky doma není nutné – existují účinné, ale zdravotně nezávadné alternativy. Více...

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Rádi byste přichystali zla, voňavou, nadýchanou vánočku, která se bude rozplývat na jazyku? Vsaďte na klasiku a kvalitní suroviny. Podle našeho podrobného ji zvládne uplést a upéct každý! Více...

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?
Zavařování
29. 10. 2017

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?

Jogurtovač může výrobu jogurtu usnadnit, ale snadno se obejdete i bez něj. Levný, zdravý a chutný domácí jogurt připravíte i s pomocí hrnce, sklenic a peřiny, pod kterou v teple uzraje. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Jak se stát selkou na plný úvazek? Aneb domácí chov slepic, hus, koz i krav

Jak se stát selkou na plný úvazek? Aneb domácí chov slepic, hus, koz i krav

Podařilo se mi vybudovat vesnický dvoreček. Máme vlastní mléko a sýry, vejce, maso, těstoviny, ovoce, zeleninu, luštěniny i brambory. A jsem zdravější a klidnější. Více...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Recepty na vejce: s kari omáčkou, žloutková polévka, vaječný koňak...

Co vznikne z vajec, cukru, strouhanky, skořice, hřebíčku a vinného přelivu? Nahlédněte do vaječné sady čtenářských receptů. Název dezertu jistě najdete a nejspíš objevíte i další inspirativní nápady. Více...

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Jáhly: recepty na polévky, škubánky, placky, kaštánky, banánový jahelník

Kdo jí zdravě, oceňuje jáhly, loupaná zrna prosa, jako zdroj řady živin prospěšných pro správné fungování lidského těla. A rovněž jako potravinu, kterou lze nasladko i naslano dochutit podle svých představ. Více...

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Jakkoliv karbanátky v titulku této série čtenářských receptů svádějí k domněnce, že půjde o jakousi speciální vegetariánskou krmi, skutečnost je daleko prostší. Jedná se vlastně o variantu hrachové kaše. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS