Štítky: teplota

Vaření na ohni zútulní kuchyň: sporák na dřevo a krbová kamna v jednom

Vaření na ohni zútulní kuchyň: sporák na dřevo a krbová kamna v jednom

Kuchyň nejen zútulní a vyhřejí, jako to jen krbová kamna umí, ale ještě na jejich plotně uvaříte a v troubě upečete, co si zamanete. Je škoda vedle krbu vařit na elektrice nebo plynu… Více...

Pichlavá vášeň aneb kaktusaření

Pichlavá vášeň aneb kaktusaření

Pokud někdo věnuje pěstování kaktusů takřka celý život, jsou jeho rady nedocenitelné. A neméně zajímavý je i příběh kaktusáře. Jeho vášeň pro kaktusy se zrodila díky tetiným agávovým šulánkům. Více...

Čím zazimovat zahradu? Chvojím, textilií, kompostem i listím
Okrasná zahrada
14. 11. 2018

Čím zazimovat zahradu? Chvojím, textilií, kompostem i listím

Pro ochranu kořenů máme po ruce hned několik výtečných materiálů, z nichž každý má své výhody. Nadzemní části rostlin je třeba chránit materiálem vzdušným a většinou i propouštějícím světlo. Více...

Roztoči se množí a veselí v naší posteli. Jak se jich zbavit?

Roztoči se množí a veselí v naší posteli. Jak se jich zbavit?

Alergie na roztoče je poměrně častá a není divu. V našich teplých pokojích se často hojně množí a plní vzduch agresivními exkrementy. Nejdůležitější je vypudit je z lůžka, kde jich přebývá nejvíce. Více...

Henna pro krásné zdravé vlasy: Co všechno umí?
Zdraví
12. 11. 2018

Henna pro krásné zdravé vlasy: Co všechno umí?

Hlavu krásné Nefertiti i okouzlující Kleopatry zdobila hříva vlasů, která by byla ozdobou každého kadeřnického salonu. Jejich tajemstvím byla henna, kterou používáme dodnes. Vlasy ozdraví, tónuje, dodá jim lesk. Více...

Vypěstujte zdravý česnek: výsadba, ochrana proti chorobám a škůdcům

Vypěstujte zdravý česnek: výsadba, ochrana proti chorobám a škůdcům

Tradiční termín, tedy vysadit česnek do Dušiček, není třeba vzhledem k teplému podzimu dodržovat. Rozhodující je teplota půdy, a vyšší znamená i zvýšené riziko nemocí. Prevencí je i vhodná půda, moření aj. Více...

Jak vybavit sklep? Klasické police nemusí být nejlepším řešením

Jak vybavit sklep? Klasické police nemusí být nejlepším řešením

Sklep je třeba vybavit tak, abychom mohli při skladování úrody efektivně využít jeho prostor. Ale musíme zároveň umožnit vzduchu cirkulovat, v zatuchlém sklepě se začnou šířit plísně. Více...

Jahodový stromek aneb exotické ovoce z květináče
Pokojové rostliny
31. 10. 2018

Jahodový stromek aneb exotické ovoce z květináče

Pěstování exotických rostlin, které i doma mohou plodit chutné ovoce, je napínavé dobrodružství. Nelze počítat s velkou úrodou, ale zážitek ze sklizení a snězení třebas jediného vlastního plodu stojí za to. Více...

Je nejvyšší čas sklidit kořeny čekanky pro rychlení puků
Užitková zahrada
25. 10. 2018

Je nejvyšší čas sklidit kořeny čekanky pro rychlení puků

Křehké čekankové puky jsou vynikající zeleninou, jednou z mála, kterou si lze vypěstovat i v průběhu zimy. Přípravu však musíme provést již na podzim – kořeny je třeba vyrýt, uložit a poté znovu probudit. Více...

Jak přimět vánoční hvězdu ke kvetení?
Pokojové rostliny
23. 10. 2018

Jak přimět vánoční hvězdu ke kvetení?

Pokud se vám podařilo uchovat vánoční hvězdu od loňských vánočních svátků, je nejvyšší čas připravit ji na kvetení. Nestačí jen vhodná zálivka a teplota, ale také osvětlení a tma ve správném poměru. Více...

Bramboříky se probouzejí. Jak o ně pečovat, aby kvetly co nejdéle?
Pokojové rostliny
19. 10. 2018

Bramboříky se probouzejí. Jak o ně pečovat, aby kvetly co nejdéle?

Právě na podzim nasazují poupata a začínají kvést. Bramboříky jsou děti zimy. Ve své domovině - v jižních lesích, kde je chladno, avšak nemrzne - rozkvétají, když ostatní rostliny spí. Více...

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?
Zelenina
18. 10. 2018

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?

Tradiční kysané, tedy mléčně kvašené zelí, je dokonalou zásobárnou vitaminů a minerálů. Patří mezi nejzdravější tuzemské potraviny, navíc skvěle chutná a mnohým pokrmům dodá jiskru. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS