Štítky: zpracování

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně
Zelenina
7. 3. 2018

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně

I při zachování co nejlepších podmínek má uskladněné ovoce a zelenina jen omezenou životnost. Jak zpracovat poslední nálož loňské úrody, která se ještě krčí v bedýnkách? Více...

Rozkošný parfém z letní zahrady: Nejvoňavějším ovocem je kdoule

Rozkošný parfém z letní zahrady: Nejvoňavějším ovocem je kdoule

Když přivoníte ke zralé kdouli, ocitnete se v ráji. V obchodě ji ale běžně nenajdete, zato si je můžete vypěstovat. Kdouloň je krásný stromek – pěkně kvete, plodí a stíní jako slunečník. Více...

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu
Zdraví
2. 8. 2017

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu

Plody aronie zvané černý jeřáb pomalu dozrávají. Můžete z nich připravit jedinečné víno, sirup, kompot. A pokud si dopřejete i trochu čerstvých plodů, vaše tělo vám poděkuje. Více...

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Co s přebytky první letošní úrody? Zpracujte je chytře

Celoroční úsilí pilných zahrádkářů už přináší své ovoce... a zeleninu, květiny či bylinky. Pokud se vám už zajídá obligátní bublanina, zkuste svou úrodu zpracovat i jinak. Sušení, zavařování nebo mražení vykouzlí z vaší sklizně zdravé pochoutky. Více...

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Dračí jahody krásně kvetou a plodí: Dřišťál na zahradě je poklad

Z velmi pohledného keře vytvoříte neprostupný živý plot, nebo zkrášlí zahradu jako solitér. Jeho žluté květy voní a sytí včely, šarlatové, zdravé plody chutnají ptákům i lidem. Více...

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření
Zajímavosti
19. 12. 2016

Tajemství vanilky: od plodů tropické orchideje k vánočnímu koření

Vůně vanilky nás nejen o Vánocích zahalí do teplého, sladkého opojení. Znáte tajemství jejího původu, pěstování a zpracování? Poznejte ji blíž, příběh vanilky ke svátkům patří… Více...

Hlízy jakonu při dietě i cukrovce: chutnají syrové, vařené i pečené
Zelenina
17. 8. 2016

Hlízy jakonu při dietě i cukrovce: chutnají syrové, vařené i pečené

Jakon pochází, stejně jako brambory, z Jižní Ameriky. Jeho křupavé hlízy mají svěží chuť a zpestří jídelníček babího léta i podzimu. Jsou prospěšné při redukční dietě i diabetu. Více...

Bílé a černé zdraví ze záhonu aneb vypěstujte si ředkev

Bílé a černé zdraví ze záhonu aneb vypěstujte si ředkev

Když je zasejete nyní, do podzimu ještě dorostou do slušné velikosti. A až přijde podzimní nachlazení, vaše vlastní, ze záhonu čerstvě vytažené ředkve je zaženou. Více...

Ideální čas na sklizeň česneku

Ideální čas na sklizeň česneku

Nemá cenu si nic nalhávat, český česnek je prostě český česnek. Pokud jste si na zahrádce zasadili vlastní, je právě teď čas sklízet. Více...

Lagenárie čili kalabasa: mladé plody sníte, z větších vyrobíte nádobí i krmítka

Lagenárie čili kalabasa: mladé plody sníte, z větších vyrobíte nádobí i krmítka

Tato popínavá rostlina má mnoho pozoruhodných vlastností. Plody můžete využít mnoha způsoby a vyrobit si třebas typické nádobky na popíjení maté. Více...

Návštěva Bylinkového ráje Tiree Chmelar ve Valticích vás inspiruje, potěší a uvolní
Okrasná zahrada
13. 7. 2016

Návštěva Bylinkového ráje Tiree Chmelar ve Valticích vás inspiruje, potěší a uvolní

Do jihomoravských Valtic se obvykle jezdí na prohlídku světoznámého Lednicko - valtického areálu, kvůli vínu, ale také za bylinkami. Nevěříte? Více...

Jinan, posvátný strom: pěstování na zahradě, sklizeň a využití plodů
Okrasná zahrada
25. 4. 2016

Jinan, posvátný strom: pěstování na zahradě, sklizeň a využití plodů

Na zemi žije již 160 milionů let, choroby i škůdci jsou na něj krátcí, je odolný a dlouhověký. Zdobí zahrady buddhistických chrámů a léčí naše neduhy. Jinan je zázračný strom… Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS