Základní rada je jasná: Sbírat jen houby, které bezpečně známe. Přesto každoročně přibude pár lidí, kteří sáhnou vedle. Které naše houby patří mezi ty nejjedovatější? Pokud vám jako první vytanula na mysli muchomůrka červená (Amanita muscaria), musíme vás vyvést z omylu. Více...
Zkušenosti, tipy a recepty uznávaného mykologa, profesionálního kulináře a autora výjimečných houbových receptů přicházejí v pravý včas! Více...
Málokdo tak dokonale splňuje představu o vědci – vysoký, důstojný postarší muž s živýma očima Zdeněk Pouzar je dalším doyenem českých mykologů. Více...
O houbaření po celém světě i lehkomyslnosti některých houbařů, o studiu hub jakožto stále tajemných a nesmírně rozmanitých organismů. Více...
Pokud jde o jedovaté houby, s nástupem podzimu obvykle přestávají růst naše nejnebezpečnější muchomůrky. Nepozorný houbař si však může z lesa odnést jiné jedovaté houby. Více...
Kolik let slaví Receptář od svého založení? Ta otázka je zajímavá i bez odpovědi: Kdo si co nejdříve objedná roční předplatné Receptáře, získá ho se čtvrtinovou slevou. A kdo na otázku odpoví, soutěží o 25 cen! Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Houby - sběr, pěstování, recepty
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort