Štítky: vitaminy

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Čerstvé vitamíny z domácích zdrojů: Rukolu snadno vypěstujete za oknem

Tělo v zimě přímo volá po pořádné dávce vitamínů z čerstvé zeleniny a ovoce. V obchodech najdeme všemožné druhy, ale ne moc šťavnaté a často dovezené přes půl světa. Přitom i doma můžete v zimě sklízet výtečnou rukolu, která podporuje zdravé trávení a skvěle vás vyzbrojí vitamíny a minerály. Její pěstování je až dětsky snadné, tak neváhejte. Více...

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?
Zelenina
16. 2. 2018

Pickles: Jak si doma připravit výtečnou a zdravou kvašenou zeleninu?

Spousty reklamních nabídek nás lákají ke koupi zázračných pilulek a potravin, které zaručeně posílí naši imunitu. Přitom tu máme mocného spojence, který je výrazně levnější a podstatně silnější. Více...

Rakytník pro zdraví a pohodu: nápoje z mražených i sušených plodů
Nápoje
13. 2. 2018

Rakytník pro zdraví a pohodu: nápoje z mražených i sušených plodů

Plody rakytníku jsou drobné, ovšem obsah látek, které prospívají našemu zdraví, mají výjimečně vysoký. Jsou tuzemskou superpotravinou a jídelníček mohou obohatit i v zimě. Jak využít plody mražené a sušené? Více...

Nakličování snadno a rychle: přírodní doplněk stravy pro chuť i zdraví
Zdraví
31. 1. 2018

Nakličování snadno a rychle: přírodní doplněk stravy pro chuť i zdraví

Naklíčená semena jsou skvělým zdrojem vitamínů, aminokyselin a dalších prospěšných látek. A navíc jsou chutná – můžete je přidat do salátu, smoothie i teplých pokrmů. Více...

Je mléko zdravé?
Zdraví
18. 1. 2018

Je mléko zdravé?

Pít je, či nepít, to je to oč tu běží... Okolo mléka a mléčných výrobků se v posledních letech vyrojila spousta polopravd, pokusme se je uvést na pravou míru. Více...

Celerová šťáva jako iontový nápoj: Pomáhá při kocovině i revmatismu
Nápoje
16. 1. 2018

Celerová šťáva jako iontový nápoj: Pomáhá při kocovině i revmatismu

Pokud máte rádi vůni celeru, dopřejte si hydratační účinky celerové šťávy. Zásobuje tělo minerály, vitamíny, aminokyselinami. Sacharidy obsažené v bulvě jsou vhodné při dietě i diabetu. Více...

Proč se ztrácejí vitamíny z potravin?
Zelenina
10. 1. 2018

Proč se ztrácejí vitamíny z potravin?

Zima je pro organismus náročné období kdy tělo potřebuje doplnit vitamíny. Nesprávnou přípravou jídla nebo skladováním potravin však přicházíme o mnoho cenných látek. Jak šetrně zacházet s potravinami, abychom z nich získali co nejvíce nenahraditelných vitamínů? Více...

Zeleninová zahrada v lednu: první výsevy a zimní sklizeň

Zeleninová zahrada v lednu: první výsevy a zimní sklizeň

Zahrada spí jen zdánlivě. Na záhonech čeká na sklizení otužilá zelenina, šlechtěná i planá. V teple domova můžete začít s výsevy, pro zpestření zimního jídelníčku i pro předpěstování sazeniček do skleníku. Více...

Čerstvá domácí zelenina v zimě: kadeřávek na záhoně i na talíři

Čerstvá domácí zelenina v zimě: kadeřávek na záhoně i na talíři

Kdo pěstuje kadeřávek, má po ruce čerstvou zeleninu po celou zimu. Občas je i ke koupi a stojí za vyzkoušení, na rozdíl od dovážené a rychlené zeleniny je plný chuti i síly. Připravíte z něj salát, přílohu i polévku. Více...

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína
Zdraví
27. 11. 2017

První pomoc při propukající viróze a nachlazení? Přírodní medicína

Přírodními prostředky, jako je česnek, zázvor, křen či cibule můžeme včas podchycenou nemoc odvrátit. Jak nejlépe využít jejich léčebného potenciálu? A jak posílit obranyschopnost vůči všudypřítomným virům? Více...

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...

Žito vás posílí: žitný chléb, klíčky, melta i režná
Zdraví
14. 11. 2017

Žito vás posílí: žitný chléb, klíčky, melta i režná

Není tak výnosné, jako pšenice, Zato je otužilé a zdravé. Naši předkové na něj nedali dopustit a naštěstí nezmizelo ani z našeho jídelníčku. Ba co víc, vrací se do něj stále více, má totiž mnoho výhod. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS