Nadcházející jaro přímo vybízí k tomu, abychom po dlouhé zimě ulevili svému tělu zatěžovanému těžkými a tučnými jídly. Dobrým pomocníkem nám v tom mohou být zeleninové a ovocné koktejly neboli smoothies. Více...
Rostou v mořské vodě, která je skladbou minerálů a stopových prvků blízká našim tělesným tekutinám. Jsou přírodním multivitaminem, zdrojem prospěšných enzymů a vlákniny, působí detoxifikačně. Více...
Plody rakytníku jsou drobné, ovšem obsah látek, které prospívají našemu zdraví, mají výjimečně vysoký. Jsou tuzemskou superpotravinou a jídelníček mohou obohatit i v zimě. Jak využít plody mražené a sušené? Více...
Pít je, či nepít, to je to oč tu běží... Okolo mléka a mléčných výrobků se v posledních letech vyrojila spousta polopravd, pokusme se je uvést na pravou míru. Více...
Pokud máte rádi vůni celeru, dopřejte si hydratační účinky celerové šťávy. Zásobuje tělo minerály, vitamíny, aminokyselinami. Sacharidy obsažené v bulvě jsou vhodné při dietě i diabetu. Více...
Osteoporóza je nemoc způsobená ztrátou minerálu vápníku, což má za následek oslabení kostí až zlomeniny. Je to jedna z nejčastějších nemocí spojených se stářím a postihuje mnohem více ženy než muže. Více...
Kdo pěstuje kadeřávek, má po ruce čerstvou zeleninu po celou zimu. Občas je i ke koupi a stojí za vyzkoušení, na rozdíl od dovážené a rychlené zeleniny je plný chuti i síly. Připravíte z něj salát, přílohu i polévku. Více...
Přírodními prostředky, jako je česnek, zázvor, křen či cibule můžeme včas podchycenou nemoc odvrátit. Jak nejlépe využít jejich léčebného potenciálu? A jak posílit obranyschopnost vůči všudypřítomným virům? Více...
Není tak výnosné, jako pšenice, Zato je otužilé a zdravé. Naši předkové na něj nedali dopustit a naštěstí nezmizelo ani z našeho jídelníčku. Ba co víc, vrací se do něj stále více, má totiž mnoho výhod. Více...
Kořeny léčivých rostlin v sobě uchovávají sílu přírody. Mezi nejzajímavější z nich patří adaptogeny, které nás chrání před stresem a posilují tělo i ducha. A nejedná se ani zdaleka jen o žen-šen. Více...
Nedostatek hořčíku snižuje kvalitu života, vede k únavě i poruchám spánku. Zvyšuje výskyt i závažnost komplikací diabetu a ohrožuje na životě nemocné trpící srdečními a cévními chorobami. Více...
Právě na podzim je nejvhodnější doba k využití pokladu, který roste na každé zahradě. Kořen pampelišky je pro naše zdraví skutečně přínosný. Vyrýpněte si ho i do zásoby – nejlépe to jde po dešti. Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Grilování - recepty, tipy a triky na grilování
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort