Štítky: rajče

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro
Okrasná zahrada
19. 2. 2018

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Končí čas vhodný k předpěstování paprik a petúnií, nastává doba zakládání pařeniště, setí rajčat, salátu, ředkviček i mrkví. Prořezávky jabloní, hrušní, rybízů i malin jsou v plném proudu. Více...

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…
Okrasná zahrada
12. 2. 2018

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…

Nastává poslední vhodný čas na předpěstování petúnií, lobelek a dalších letniček, a stejně tak i některých oblíbených druhů zeleniny. Také se můžete pustit do prořezávek jádrovin a ovocných keřů. Více...

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Do misek a sadbovačů na okenním parapetu můžete zasít další várku semínek. Na zahradě mezi tím teplé počasí probudilo sněženky a nastává čas prořezávek. Zima se však ještě vrací, polevila pouze na chvíli…
Více...

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky
Okrasná zahrada
29. 1. 2018

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky

V lednu seli pěstitelé, kteří chtěli mít náskok. S příchodem února by si měli semínka a sadbovače chystat všichni, kdo si přejí vlastní papriky, lilky, lobelky či petúnie ze semínek. A venku začíná čas prořezávek. Více...

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?
Okrasná zahrada
22. 1. 2018

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?

S prvními výsevy pro předpěstování sazenic nemusíme čekat na únor. Když papriky a další zeleninu s dlouhou vegetační dobou vysejeme včas, dají větší úrodu. Saláty zase můžeme připravovat pro rychlení. Více...

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin
Okrasná zahrada
15. 1. 2018

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin

Jaké druhy zeleniny a květin můžete vysít již v lednu a předpěstovat si tak časnou sadbu? Jak pečovat o odpočívající rostliny na zahradě, sklízet zimní zeleninu, chránit rostliny před okusem i změnami počasí? Více...

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

Kouzlo domácích těstovin: Italskou pastu si můžete vyrobit raz dva

V letních vedrech má většina z nás sotva chuť vařit guláš a svíčkovou, natož je pak jíst. Pokud jsou vaší letní posedlostí těstoviny, ale nikdy jste se neodvážili ani pomyslet na to, že byste si vyrobili své domácí, čtěte dál. Více...

Poradna Vlastimila Šindeláře: záchrana rododendronu i rajčat
Odborník radí
14. 6. 2017

Poradna Vlastimila Šindeláře: záchrana rododendronu i rajčat

Připravili jsme pro vás další várku odpovědí Vlastimila Šindeláře na čtenářské dotazy. Tentokrát bude řeč hlavně o rododendronech, ale také o potížích s rajčaty, nepříznivých účincích dusíkatého vápna na některé rostliny a příčinách chřadnutí okrasných jabloní. Více...

Modré jahody a rajčata, duhové růže – podvod nebo zázračná semena?
Okrasná zahrada
14. 2. 2017

Modré jahody a rajčata, duhové růže – podvod nebo zázračná semena?

Těšíte se na jaro a nakupujete semena? Je nespočet možností, jak pořídit osivo, u kterého máte zaručeno, co z něj vyroste. A pak jsou i nabídky méně seriózní – je škoda jim podlehnout. Poradíme vám, čeho si všímat a jak poznáte nesolidní prodejce. Více...

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Chuťovky, jednohubky a chlebíčky slouží k mlsání, ale stejně tak dokážou zažehnat malý hlad či být vhodnou protiváhou dobrého pití. Mnohé se navíc dají připravit i během oslav či při setkání s přáteli. Více...

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...
Zelenina
25. 7. 2015

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...

Oblíbenou zeleninu pěstovali Inkové v jihoamerických Andách již v pátém století před naším letopočtem. Zralá rajčátka velikosti třešní drtili na kaši, kterou hojně ochucovali pokrmy. Více...

Bílé fazole s rajčaty, plněné cibulky, kedlubny, pórková omeleta, salát
Zelenina
31. 5. 2015

Bílé fazole s rajčaty, plněné cibulky, kedlubny, pórková omeleta, salát

Nápaditě upravená zelenina zazáří na talíři, ale především umí překvapit chutěmi dalších příměsí, jako je šunka, sýr či mleté maso. A jistě i variantami bylinkových koření. Však to sami dobře znáte. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS