Štítky: postup

Henna pro krásné zdravé vlasy: Co všechno umí?
Zdraví
12. 11. 2018

Henna pro krásné zdravé vlasy: Co všechno umí?

Hlavu krásné Nefertiti i okouzlující Kleopatry zdobila hříva vlasů, která by byla ozdobou každého kadeřnického salonu. Jejich tajemstvím byla henna, kterou používáme dodnes. Vlasy ozdraví, tónuje, dodá jim lesk. Více...

Výsadba stromku krok za krokem

Výsadba stromku krok za krokem

Sazenice opadavých dřevin můžeme vysazovat do první půli listopadu. A vzhledem k nezvykle teplému podzimu je stále času dost. Nespěcháme ani při samotné výsadbě, stromek se za pečlivost odmění. Více...

Stylové stínítko k lampě můžete vyrobit technikou origami

Stylové stínítko k lampě můžete vyrobit technikou origami

Rozbilo se vám stínítko u staré lampičky? Než zamíříte do obchodu pro nové, vyzkoušejte svoji šikovnost a vyrobte si nové technikou origami. Můžete tvořit z dekorativního papíru, staré mapy… Více...

Vydlabejte dýni na Halloween: Fotonávod krok za krokem
Dekorace
26. 10. 2018

Vydlabejte dýni na Halloween: Fotonávod krok za krokem

Dekorace z dýní už k podzimu patří. Zkuste s dětmi vyřezat strašidelný obličej z dýně, ukážeme vám postup krok za krokem. Více...

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?
Zelenina
18. 10. 2018

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?

Tradiční kysané, tedy mléčně kvašené zelí, je dokonalou zásobárnou vitaminů a minerálů. Patří mezi nejzdravější tuzemské potraviny, navíc skvěle chutná a mnohým pokrmům dodá jiskru. Více...

Dýňové menu Petra Stupky: pečená špagetová dýně, fašírka i chutney
Zelenina
17. 10. 2018

Dýňové menu Petra Stupky: pečená špagetová dýně, fašírka i chutney

Ať už si dáte jakoukoliv dýni, vždy tím prospějete svému zdraví. Dýně totiž velmi efektivně očišťuje náš organismus, působí na snižování tělesné váhy, ale dokážou i výrazně omladit náš vzhled. Více...

Obtiskněte zelný list do sádry a vyrobte si originální misku
Dekorace
30. 9. 2018

Obtiskněte zelný list do sádry a vyrobte si originální misku

S pomocí sádry a listu kapusty či zelí si můžeme vyrobit originální „zeleninové“ mističky. Poslouží jako vtipný doplněk k servírování dobrot, můžeme je využít i odkládání drobných mincí… Více...

Nastává ideální čas pro výsadbu listnatých dřevin
Okrasná zahrada
26. 9. 2018

Nastává ideální čas pro výsadbu listnatých dřevin

Podzim je obdobím výsadby listnatých keřů a stromů, ovocných i okrasných. Při výsadbě v období od konce září do zámrazu si ušetříme starosti s pravidelnou zálivkou a rostliny také lépe zakoření. Více...

Poslední čas na sběr měsíčku: Vyrobte si z květů mast, tinkturu, olej
Zdraví
7. 9. 2018

Poslední čas na sběr měsíčku: Vyrobte si z květů mast, tinkturu, olej

Měsíček je nenáročná, pohledná a léčivá letnička. Ještě v září lze nasbírat květy a využít jejich hojivou sílu při výrobě domácí přírodní medicíny. Vyzkoušejte mast, tinkturu a ryzí měsíčkový olej. Více...

Vyzkoušejte restované a nakládané šalotky, rozplývají se na jazyku
Zelenina
25. 8. 2018

Vyzkoušejte restované a nakládané šalotky, rozplývají se na jazyku

V mnoha receptech se dočteme, že máme k přípravě použít šalotku. Jaký je rozdíl mezi cibulí a šalotkou? Poznáme ho při vaření i na jazyku. Ze šalotky si můžeme připravit i skvělé samostatné jídlo. Více...

Sterilace a mražení ničí živiny? Jak správně zakonzervovat úrodu
Zavařování
23. 8. 2018

Sterilace a mražení ničí živiny? Jak správně zakonzervovat úrodu

Uschovat si trochu z bohatství léta na zimní měsíce je skvělý nápad. Sterilované ovoce, zmražené zelenina nebo bylinky najdou své uplatnění v kuchyni i období, kdy budou záhony a stromy plné úrody jen dávnou vzpomínkou. Konzervování jídla pomocí tepla nebo mrazu však má svá pravidla. Jak uchovat a skladovat dary přírody? Více...

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem
Zavařování
31. 7. 2018

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem

Výhodou rosolu je, že zhodnotí i méně kvalitní úrodu ovoce. Pro přípravu ovocného želé jsou ideální druhy, které obsahují dostatek přírodního pektinu, tedy například nakyslá letní jablka nebo angrešty. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS