Pokud patříte k příznivcům svátku svatého Valentýna a milovníkům kávy, pak můžete svátek zamilovaných začít stylově. Ke snídani přizdobte espresso vlastnoručně vytvořeným srdcem. Více...
Oslavy svátku zamilovaných máme spojené především s romantikou, se symbolem srdce a červenou barvou symbolizující lásku a vřelý vztah. Romantickou atmosféru můžeme vytvořit poměrně snadno, hlavní je dobrá nálada, příjemní prostředí a společnost milované osoby. Není nutné utrácet za drahé dárky ani za výzdobu. Ta vlastnoručně vyrobená ve výsledku vždy potěší více. Více...
Diabetici se obvykle nejvíc obávají pozdních komplikací v podobě ztráty zraku nebo amputace dolní končetiny, skutečná hrozba ovšem číhá jinde: Diabetici mají 3x vyšší riziko infarktu a 4x vyšší riziko mrtvice. Více...
Hloh je nejen krásným keřem, který zdobí okraje lesů i mnohé zahrady a parky, ale i významnou léčivou rostlinou. Až překvapivé jsou jeho blahodárné účinky při srdečních a oběhových potížích a nespavosti. Více...
Půvabná růžová srdíčka, pohupující se na do oblouku klenutém stonku, jsou jako z pohádky. Srdcovka (Dicentra) navíc rozkvétá v máji. Poté se však ztratí – nebojte se o ní, na další jaro čeká pod zemí. Více...
Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...
Nahradit máslo v kuchyni margarínem přináší mnohé výhody. Bonusem je výhodnější cena, praktická konzistence umožňující mazání ihned po vytažení z lednice a užití zdravějších rostlinných tuků při výrobě. Jak se však takový margarín vyrábí? Je skutečně zdravější než máslo? A na co si dát pozor při výběru a konzumaci margarínů? Více...
Jsou lehce stravitelné, pro žaludek přímo hojivé, plné minerálů. Když víte, jak je připravit, jsou navíc i chutné. Posnídáte-li je, dodají vám sílu na celé dopoledne. Více...
Rybí maso je hodnotné a lze ho skvěle upravit. Příprava celých ryb je výhodnější. Sice zabere více času, ale nabízí možnost připravit různorodé rybí pokrmy a poskytuje i větší jistotu kvality masa. Více...
Podle statistik trpí asi 700 tisíc obyvatel Česka některým druhem diabetu neboli cukrovky. Zákeřná nemoc sice nebolí a dá se dobře kompenzovat léky a dietou, ale mohou ji provázet komplikace. Jak jim zabránit? Více...
Guláš z vepřového masa a vnitřností je znám i pod názvem zabijačkový. Blanka Poláčková z Křivoklátu nabízí recept na variantu ze směsi jater, ledvinek a srdce. Dá se však použít jak méně, tak i více různých drobů. Více...
Netradiční ozdobu za několik korun snadno vyrobíme ze surovin, které si doma postupem času nasbíráme. S lahví dobrého vína se může stát dárkem, jenž nabádá — k dalšímu hromadění špuntů. Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort
Houby - sběr, pěstování, recepty