Štítky: paprika

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro
Okrasná zahrada
19. 2. 2018

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Končí čas vhodný k předpěstování paprik a petúnií, nastává doba zakládání pařeniště, setí rajčat, salátu, ředkviček i mrkví. Prořezávky jabloní, hrušní, rybízů i malin jsou v plném proudu. Více...

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…
Okrasná zahrada
12. 2. 2018

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…

Nastává poslední vhodný čas na předpěstování petúnií, lobelek a dalších letniček, a stejně tak i některých oblíbených druhů zeleniny. Také se můžete pustit do prořezávek jádrovin a ovocných keřů. Více...

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Do misek a sadbovačů na okenním parapetu můžete zasít další várku semínek. Na zahradě mezi tím teplé počasí probudilo sněženky a nastává čas prořezávek. Zima se však ještě vrací, polevila pouze na chvíli…
Více...

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky
Okrasná zahrada
29. 1. 2018

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky

V lednu seli pěstitelé, kteří chtěli mít náskok. S příchodem února by si měli semínka a sadbovače chystat všichni, kdo si přejí vlastní papriky, lilky, lobelky či petúnie ze semínek. A venku začíná čas prořezávek. Více...

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?
Okrasná zahrada
22. 1. 2018

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?

S prvními výsevy pro předpěstování sazenic nemusíme čekat na únor. Když papriky a další zeleninu s dlouhou vegetační dobou vysejeme včas, dají větší úrodu. Saláty zase můžeme připravovat pro rychlení. Více...

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin
Okrasná zahrada
15. 1. 2018

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin

Jaké druhy zeleniny a květin můžete vysít již v lednu a předpěstovat si tak časnou sadbu? Jak pečovat o odpočívající rostliny na zahradě, sklízet zimní zeleninu, chránit rostliny před okusem i změnami počasí? Více...

Zářivky místo sluníčka? Pro rychlení bylinek i předpěstování sazenic
Pokojové rostliny
26. 12. 2017

Zářivky místo sluníčka? Pro rychlení bylinek i předpěstování sazenic

V teple našich pokojů rostliny bují i v zimě - pokud mají dostatek světla. Slunce je však nyní skoupé, dny jsou krátké. Zářivka s denním spektrem je proto skvělým pomocníkem pro všechny pěstitele. Více...

5 osvěživých salátů pro horký konec léta: Inspirace na oběd i večeři!

5 osvěživých salátů pro horký konec léta: Inspirace na oběd i večeři!

Poslední horké dny jsou ideálním časem, kdy servírovat studené saláty. Jsou zdravé, nenáročné na výrobu a ověřené zástupy strávníků, které na tyto klasické recepty nedají dopustit… Více...

Kuřecí játra s paprikou a kečupem
Maso a přílohy
22. 4. 2016

Kuřecí játra s paprikou a kečupem

Specialisté na lidskou výživu doporučují zařazovat játra do jídelníčku jen jednou až dvakrát do měsíce. Zejména kvůli obsahu vitaminu A, cholesterolu a případně i kvůli chemickým látkám z hospodářských krmiv. Tím spíš je pak důležité mít po ruce zajímavý recept. Více...

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví
Zelenina
21. 2. 2016

Mléčně kvašená zelenina, poklad pro lidské zdraví

Významného ochránce lidské imunity si může dopřát každý. Zelenina povýšená přírodním kvašením na zázrak se dá připravit kdykoli během roku. Navíc to jde v malém množství. Stačí na to přibližně jeden týden. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

Připravte si sushi doma!

Připravte si sushi doma!

Přibývá příznivců sushi, podivuhodných pokrmů ze syrových ryb přichystaných tradičním japonským způsobem. Obsahují suroviny v české kuchyni neobvyklé, japonští kuchaři je vytvářejí jako malá umělecká díla. Zkuste si připravit sushi doma! Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS