Štítky: krevní tlak

Granátové jablko, to pravé ovoce pro sváteční večer
Ovoce
14. 2. 2019

Granátové jablko, to pravé ovoce pro sváteční večer

Granátové jablko nejenže nádherně vypadá, ale vyniká nevšedním mírně nahořklou chutí. Lze přidávat i do salátů a míchaných nápojů. Nejen pro sváteční večer a romantické chvíle je jako stvořené. Více...

Domácí česneková tinktura: Využijte léčivé účinky česneku
Zdraví
2. 1. 2019

Domácí česneková tinktura: Využijte léčivé účinky česneku

Česnek je pro svoji léčivou sílu oblíben a obdivován jako jeden z největších darů přírodní medicíny. Dopřejte si blahodárné účinky česneku prostřednictvím česnekové tinktury. Je výborná nejen pro celkovou očistu a regeneraci organismu, ale působí i jako účinný imunitní stimulant. Více...

Černucha čili černý kmín pomůže při zánětech, alergii i nadýmání
Zdraví
27. 8. 2018

Černucha čili černý kmín pomůže při zánětech, alergii i nadýmání

Pochází ze Středomoří a znali ji už Asyřané před více než třemi tisíci lety. Lahvička s olejem z černuchy byla nalezena dokonce v Tutanchamonově hrobce a jeho účinky oceníme i dnes. Více...

Lněné semínko podpoří imunitu i psychiku, léčí zánět, revma i ekzém
Zdraví
21. 2. 2018

Lněné semínko podpoří imunitu i psychiku, léčí zánět, revma i ekzém

Semeno lnu je vynikajícím přírodním prostředkem nejen proti zácpě. Zásobuje tělo blahodárnými omega-3 mastnými kyselinami a dalšími látkami a je prevencí proti překvapivě široké škále obtíží. Více...

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte
Nápoje
17. 2. 2018

Co v zimě skutečně zahřeje? Na alkohol zapomeňte

Zima je dlouhá a vyčerpávající, plná chladných a tmavých dnů a nepříjemného počasí. Přemýšlíte, jak se zahřát? Sklenka něčeho ostřejšího nepomůže, zařaďte raději do jídelníčku zahřívací potraviny a přestaňte mrznout. Více...

Sladký odvar z lékořice, přírodní pomoc proti zánětu dutin i žaludku
Nápoje
1. 2. 2018

Sladký odvar z lékořice, přírodní pomoc proti zánětu dutin i žaludku

Lásku nevyléčí, ale od bolesti žaludku pomoci může, dokonce dovede zahojit žaludeční vředy. Je velmi účinná i při nachlazení a zahlenění, protáhne vás jako svěží vítr. Více...

10 nejoblíbenějších ptačích keřů: Pochutnají si nejen opeřenci
Ptáci
24. 10. 2017

10 nejoblíbenějších ptačích keřů: Pochutnají si nejen opeřenci

Právě teď je nejvhodnější doba pro výsadbu opadavých dřevin. Vyberte takové, které vaši zahradu zkrášlí a zároveň poskytnou potravu ptačím návštěvníkům. Jaké keře se mezi našimi ptáky těší největší oblibě? A využijete jejich plody i vy? Více...

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu
Zdraví
2. 8. 2017

Aronie, černý elixír ze zahrady:  Užijte je syrové, ve víně i sirupu

Plody aronie zvané černý jeřáb pomalu dozrávají. Můžete z nich připravit jedinečné víno, sirup, kompot. A pokud si dopřejete i trochu čerstvých plodů, vaše tělo vám poděkuje. Více...

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?
Zdraví
14. 3. 2017

Kefír z tibetské houby posílí a osvěží. Jak ho připravit?

Lidé si je mezi sebou předávají jako poklad. Bělavá rosolovitá zrníčka, která vám mléko přemění na prvotřídní, zdravý a osvěžující kefír. Snadno se množí, a šíří mezi další kefírové nadšence. Více...

Léčivé houby: posilní vás, podpoří imunitu, pomohou při alergii
Zdraví
25. 11. 2016

Léčivé houby: posilní vás, podpoří imunitu, pomohou při alergii

Houby jsou nejen podivuhodné organismy, objekty houbařské vášně a základ výtečných pokrmů. Už od pradávna je lidé používali k léčení. Více...

Nenáročný, krásný a užitečný brutnák roste jako plevel

Nenáročný, krásný a užitečný brutnák roste jako plevel

Brutnák je až metr vysoká a mohutná jednoletka, která dává včelám nektar a lidem chutné listy, které mají v kuchyni rozmanité uplatnění a prospívají zdraví. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS