Štítky: kypřicí prášek

Čištění závěsů a záclon: Svěží a krásné po dlouhou dobu

Čištění závěsů a záclon: Svěží a krásné po dlouhou dobu

Záclony a závěsy jsou základním stínícím prvkem v obytných místnostech, brání zvědavým pohledům kolemjdoucích a také dolaďují interiér dle osobního vkusu obyvatel. Pohlcují však pachy a prach. Proto je zapotřebí jejich pravidelné čištění. Jak udržet záclony stále čistě, funkční a krásné? Jak na zašedlé záclony, aby zářily jako nové? Více...

Kypřící prášek při pečení i úklidu: Neocenitelný pomocník v domácnosti

Kypřící prášek při pečení i úklidu: Neocenitelný pomocník v domácnosti

Prášek do pečiva nejen kypří těsto, ale dokáže být užitečný i při úklidu a čištění domácnosti. Co v sobě ukrývá malý sáček kypřícího prášku? Jak to, že má takovou sílu?  A na co si dát pozor při pečení, aby náš moučník neskončil v koši? Více...

Košíčky s ořechovou náplní

Košíčky s ořechovou náplní

Tajemství ukryté v košíčku dokáže překvapit směsí nečekaných chutí. Tady někde se rodí originalita cukroví. Předpis zdá se tuctový, ale náplň se na jazyku rozvine v udivenou otázku: Co všechno tam vlastně je? Tak třeba rybíz. Více...

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Tipy pro domácnost od uchování potravin až po zpevnění hmoždinek

Drobné rady, které se hodí při úklidu, praní, vaření, hygieně či údržbě domácnosti, pocházejí od čtenářů, jimž se opakovaně osvědčily. Máte-li podobné, můžete se o ně podělit v diskuzi pod článkem. Více...

Houskové knedlíky: vídeňské, litické, karlovarské, krupicové, hrnkové...
Maso a přílohy
26. 4. 2014

Houskové knedlíky: vídeňské, litické, karlovarské, krupicové, hrnkové...

Dobře udělané houskové knedlíky jsou kypré a neoslizlé. Zdárný výsledek závisí na kvalitě mouky, dávkování surovin, způsobu kypření, vypracování, uhnětení a odpočinutí těsta, na jeho vytvarování a vaření. Více...

Palačinky, lívance a koblihy: triky pro těsto, pečení, smažení, ochucení

Palačinky, lívance a koblihy: triky pro těsto, pečení, smažení, ochucení

Máme je rádi celý rok, ale někdy ještě víc. V řadě zemí palačinky a lívance pečené z litého těsta patří k masopustnímu hodování. A koblihy? Ty se například v české kuchyni smaží během masopustu už půl tisíciletí. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS