Štítky: tuk

Pískavice řecké seno, koření a lék
Zdraví
24. 2. 2019

Pískavice řecké seno, koření a lék

Semena pískavice mají typické, ostré aroma a hořkou chuť. Používají se na dochucení pokrmů i v kořenicích směsích, například v čubrice. Dovede také hojit, posilovat tělo i snižovat krevní tlak. Více...

Nástrahy při hubnutí: které potraviny jsou opravdu zdravé?
Zdraví
14. 1. 2018

Nástrahy při hubnutí: které potraviny jsou opravdu zdravé?

Rozhodnutí zhubnout, zlepšit životní styl nebo ozdravit jídelníček. Tak vypadá novoroční předsevzetí u mnoha z nás. Nenechte se lapit do pasti zdravě se tvářících potravin a módních diet. Spousta z nich odlehčí hlavně vaší peněžence a nic dobrého z nich nezískáte. Více...

Které ptáky nalákáte na lůj? A proč lojové koule věšet bez sítěk?
Ptáci
31. 12. 2017

Které ptáky nalákáte na lůj? A proč lojové koule věšet bez sítěk?

Někteří ptačí hosté jsou přeborníky v louskání semen, jiní se musí k chutnému jádru usilovně proklovávat, protože jejich zobáček není žádný louskáček. Lůj je pro ně proto vítanou součástí zimního jídelníčku. Více...

Dosmaženo? Použitý olej do kanalizace nepatří
Maso a přílohy
24. 12. 2017

Dosmaženo? Použitý olej do kanalizace nepatří

Kapr i řízky jsou usmaženy a v pánvi zůstala spousta použitého oleje. Kde skončí většina takových zbytků? Mnozí z nás je bohužel vylijí do odpadu. Je to ale velká chyba, kromě komplikací, které způsobíte v kanalizaci a v čistírnách odpadních vod, si zaděláte i na potíže s vlastními odpadními trubkami a to se vám může pěkně prodražit. Více...

Jak si vybrat ten správný tuk na smažení? Nejdražší není vždy nejlepší
Zdraví
20. 12. 2017

Jak si vybrat ten správný tuk na smažení? Nejdražší není vždy nejlepší

Poslední adventní víkend se kvapem blíží a vrcholí přípravy, nákupy dárků a shánění těch nejlepších potravin. Vánoce jsou obdobím, kdy vaříme a pečeme ostošest. Málokdo si představí Štědrý den bez smaženého kapra nebo řízku. Neriskujte své zdraví a vyberte pro smažení ten nejvhodnější tuk. Více...

Jak správně grilovat
Maso a přílohy
17. 6. 2016

Jak správně grilovat

Grilování patří k oblíbeným letním činnostem, nějaký druh grilu proto najdeme snad na každé zahradě, terase nebo balkonu. Oblibě se těší zejména klasické grily na dřevěné uhlí. Své příznivce ovšem mají také plynové a elektrické grily. Více...

Obalovaný vepřový jazyk s česnekem

Obalovaný vepřový jazyk s česnekem

Vedle jater, ledvin, žaludku či hovězích předžaludků, srdce, plic a řady dalších zvířecích vnitřností využívaných ke kuchyňské úpravě patří i vepřový jazyk mezi suroviny, ze kterých lze připravit lahůdku.     Více...

Jak zhubnout po padesátce
Zdraví
24. 2. 2016

Jak zhubnout po padesátce

Po padesátém roce věku se zpomaluje metabolismus a zvyšuje se ukládání tuku. Ženy okolo padesátky se navíc potýkají s projevy hormonálních změn. Co s tím? Vedle jiného pomůže úprava stravovacích zvyklostí ve prospěch rozmanitější stravy. Více...

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence
Zdraví
27. 1. 2016

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence

Na planetě Zemi je spousta míst, kde lidé ještě umírají hlady. Obyvatele evropských zemí, Severní a Jižní Ameriky však trápí opačný problém — nadváha a obezita. Více...

Zimní spánek křečka a sysla: Spáči přežijí díky zásobě zrní a tuku
Savci
26. 12. 2015

Zimní spánek křečka a sysla: Spáči přežijí díky zásobě zrní a tuku

Vypadají jako mrtví. Frekvence jejich tepu a dechu klesne na minimum, téměř k nule se sníží i jejich tělesná teplota. Přesto se na jaře probudí. Ale i při dlouhém zimním spánku tělo trochu energie spotřebovává. Více...

Mrkvové sušenky z celozrnné mouky

Mrkvové sušenky z celozrnné mouky

Mrkvičku máme povětšinou velmi rádi. Někdo dává přednost zvukomalebnému chroupání, jiný si užívá něžné mrkve strouhané, další ji miluje dušenou, máslem hýčkanou. Ovšem mrkev umí víc: Vyzkoušejte, jak chutná v cukroví! Více...

Cukroví z křehkého těsta

Cukroví z křehkého těsta

Oválky s čokoládovým krémem, dvoubarevné cukroví, roládová kolečka a řadu jiných nápaditých dobrot včetně závinu lze upéci z vděčného křehkého těsta. Těsto dobře snáší experimenty nejen s tvary, ale i příměsemi, jako jsou ořechy, mandle, kakao.   Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS