Štítky: pohanka

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku
Zelenina
6. 2. 2019

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku

Zelenina, celozrnné obilniny, semínka, klíčky... To jsou stálice zdravé výživy. Ale co když vám zkrátka nechutnají? Zakomponujte je to oblíbených jídel a budete se divit, jak rychle zmizí. Více...

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat
Zelenina
2. 2. 2019

Na jáhlách a pohance si můžete i pochutnat

Pohanka a jáhly patří k mimořádně zdravým snadno stravitelným a posilujícím pokrmům. Nabízíme nejlepší osvědčené recepty čtenářů Receptáře: papriky a rajčata plněná jáhlami, pohanka s brynzou a další. Více...

Osení ještě stihnete – z pšenice, ječmene, pohanky či řeřichy
Dekorace
10. 4. 2017

Osení ještě stihnete – z pšenice, ječmene, pohanky či řeřichy

Živá jarní zeleň vnese do svátečního interiéru velikonoční náladu, jako žádná jiná dekorace. Rašící výhonky jsou symbolem nových začátků… Více...

Čas na jarní detoxikaci: Zažeňte únavu i nemoci
Zdraví
20. 3. 2017

Čas na jarní detoxikaci: Zažeňte únavu i nemoci

Málo sluníčka, méně pohybu a často i horší stravovací návyky. Zimní měsíce umí s naším tělem pořádně zamávat. Dopřejte si s jarem očistnou kůru, která nastartuje váš organismus. Více...

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Rádi byste nabídli dětem co nejzdravější stravu a nejste si jisti, čím začít? Nabízíme inspiraci na zdravá jídla, která si oblíbily děti v mateřské škole Semínko. Více...

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?
Zdraví
9. 2. 2017

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně. Více...

Návštěva přírodní zahrady v údolí Krkonoš váš potěší i obohatí
Tipy na výlet
28. 11. 2016

Návštěva přírodní zahrady v údolí Krkonoš váš potěší i obohatí

Přírodní zahrada u Domu obnovy tradic, ekologie a kultury v Horním Maršově je otevřená všem návštěvníkům a pocestným. Co na tomto jedinečném místě můžete vidět a zažít? Více...

Nakličování semínek na misce, vatě i v pet-láhvi a domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 2. 2016

Nakličování semínek na misce, vatě i v pet-láhvi a domácí mladý ječmen

Nakličování jedlých semen je levný a přitom efektivní způsob, jak rychle připravit vlastní pokrm plný vitaminů, enzymů a celé řady dalších cenných látek. Více...

Pohanka: nákyp, sekaná, mouka na knedlíky, palačinky, placky, zelňáky...
Maso a přílohy
13. 2. 2016

Pohanka: nákyp, sekaná, mouka na knedlíky, palačinky, placky, zelňáky...

Než si vyberete recept, připomeňme, že pohanku označenou jako lámanku či kroupy lze koupit světlou a tmavou. Tmavá je loupaná vysokou teplotou zatímco světlá  mechanicky. Více...

Příběh pohanky: zdravé palačinky od kočovných Tatarů
Užitková zahrada
28. 11. 2015

Příběh pohanky: zdravé palačinky od kočovných Tatarů

Pohanka k nám přicestovala na hřbetech koní kočovných Tatarů, pohanů. Odtud její název. Byla však skvělým darem, protože se jí daří i v našich podmínkách. Více...

Slezské recepty: pivní polévka, uzené s kapustou, fazulky, kysličky, bigos...
Maso a přílohy
11. 5. 2014

Slezské recepty: pivní polévka, uzené s kapustou, fazulky, kysličky, bigos...

Jídelníček Slezanů dokáže překvapit mezinárodní nápaditostí. Mísí se tu totiž recepty originální místní s těmi ze sousedního Polska a Německa, ale třeba až z Litvy, kde též s oblibou z masa a zelí vaří bigos. Více...

Přírodní domácí strava pro psy a kočky: Co vše a jak jim podávat?
Psi a kočky
12. 2. 2014

Přírodní domácí strava pro psy a kočky: Co vše a jak jim podávat?

Jak by měla denní, vyvážená, přírodní a doma připravovaná strava vypadat? Měla by obsahovat maso, sacharidy, zeleninu, doplňkově i jogurt, ovoce, ořechy, bylinky… Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS