Štítky: rukojeť

Jak vybrat hole pro nordic walking
Zdraví
23. 6. 2016

Jak vybrat hole pro nordic walking

Chůze se dvěma speciálními holemi se těší čím dál tím větší oblibě. Radost z toho mají také lékaři, kteří oceňují hlavně to, že tento způsob chůze zapojuje i další části těla a snižuje zatížení dolních končetin. Hole je ovšem třeba správně vybrat. Více...

Zuberský metlář vyrábí březové metly pro užitek i krásu chalupy
Na návštěvě
15. 5. 2016

Zuberský metlář vyrábí březové metly pro užitek i krásu chalupy

Jiří OndřeJ ze Zubří na Valašsku, profesí nástrojař, se doma věnuje výrobě březových metel. Pokračuje tak v letité, dnes již pozapomenuté tradici zuberských metlářů. Více...

Nakupujeme zahradní mechanické nůžky

Nakupujeme zahradní mechanické nůžky

Trh nabízí různé druhy mechanických nůžek. Pro střihání květin, prostřihávání keřů a drobnějších větví stromů, ale rovněž velké nůžky na živé ploty či pákové nůžky na silnější větve. Více...

Na návštěvě v řezbářském kurzu řezbářky Magdalény Mézlové
Na návštěvě
28. 3. 2016

Na návštěvě v řezbářském kurzu řezbářky Magdalény Mézlové

„Vyřezávání do dřeva může zkusit každý,“ říká řezbářka a sochařka Magdaléna Mézlová, která vede v Praze řezbářské kurzy. „Vím ze zkušenosti, že úspěch má i ten, kdo neumí moc kreslit.“ A to nás zajímá. Více...

Krok za krokem: kolíková řehtačka s hranolem místo ozubeného kola

Krok za krokem: kolíková řehtačka s hranolem místo ozubeného kola

Existují tradice, které podněcují fantazii. A jedna z nich navíc rozvíjí i zručnost. Nejvhodnější dobou pro výrobu této tradiční pomůcky jsou předvelikonoční týdny — než odletí zvony. Více...

Nože na pečivo, zeleninu, maso a sýry vybíráme i podle tvaru ostří

Nože na pečivo, zeleninu, maso a sýry vybíráme i podle tvaru ostří

Zkušení kuchaři často mají dva tři oblíbené nože, kterými zpracují téměř vše, zálesákovi stačí dokonce jeden nůž, ale oba trvají na dokonalém ostří. Je pro ně na prvním místě, a mělo by být i pro nás. Více...

Z čeho vyrobit nůž do dílny a jak nože brousit

Z čeho vyrobit nůž do dílny a jak nože brousit

Nahlédli jsme do dílny, kde se scházejí malí školáci a cvičně noří nože a dláta do lipových špalíků. Zaujalo nás, jak šéf kroužku Pavel Brychta zajišťuje velkou spotřebu ostrých řezbářských nožů. Více...

Kuchyňské nože ostré a ještě ostřejší

Kuchyňské nože ostré a ještě ostřejší

Nůž používáme často, zpravidla několikrát denně. Měl by nám dobře padnout do ruky, být vyvážený a také jeho design by měl odpovídat našemu vkusu. Rozhodujícím kritériem při nákupu je ovšem materiál, ze kterého je zhotoven. Jak nůž vybírat? Více...

Ocelové koště z kartáče čili jak si usnadnit čištění střechy či betonu

Ocelové koště z kartáče čili jak si usnadnit čištění střechy či betonu

Při odstraňování starých nátěrů z plechových střech nebo mechů a lišejníků z betonových ploch není nutné se plazit po kolenou. František Kousal ze Semil má tip, jak drátěný kartáč změnit na koště. Více...

Pomocné kolečko usnadní přesun míchačky, cirkulárky, vozíku…

Pomocné kolečko usnadní přesun míchačky, cirkulárky, vozíku…

Původně si Zdeněk Neubauer z Vidonína chtěl usnadnit manipulaci s vozíkem, který připřahuje za jednoosý traktůrek. Ale pak se ukázalo, že pomocné kolečko může být univerzální. Více...

Broušení nerovných povrchů cidlinou

Broušení nerovných povrchů cidlinou

Při šetrném obrušování starého nátěru, třeba při restaurování nábytku, se dobře uplatní klasická cidlina. Dá se koupit v železářských obchodech nebo získat z jiných nástrojů, radí Miroslav Štangl z Prahy. Více...

Úhlové brusky, rozbrušovačky

Úhlové brusky, rozbrušovačky

Úhlová bruska je nepostradatelným pomocníkem domácího kutila. Dělit materiály, brousit povrchy či odstraňovat rez dokážou i levné brusky za několik stokorun. Dostupné je ovšem i profi nářadí pro ty, kteří to myslí s častým řezáním a broušením vážně. Pomůžeme vám vybrat. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS