Štítky: játra

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Ostropestřec zregeneruje játra. Jak užívat tinkturu, prášek, olej?
Zdraví
7. 1. 2018

Ostropestřec zregeneruje játra. Jak užívat tinkturu, prášek, olej?

Ozdravná jaterní kůra prospěje v podstatě každému dospělému člověku, neboť naše játra jsou značně zatěžována. Jejich dokonalé fungování je přitom zcela zásadní pro naše celkové zdraví. Více...

Co se děje s alkoholem v našem těle
Nápoje
30. 12. 2017

Co se děje s alkoholem v našem těle

Konec roku je se kvapem blíží a s ním spousta zábavy a dobrého pití. Možná nepatříte k bujarému juchajícímu davu, ale sklenku alkoholu si dopřejete stejně. Alkohol přináší veselí, uvolněnost, odstraňuje zábrany. Ale také nevolnosti a kocovinu. Čím to je? Jak vlastně alkohol působí na náš organismus? Více...

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Co připravit z jedlých kaštanů? Zkuste polévku, nádivku či sladký dezert

Pečené a horké z kornoutku na trhu, tak zná jedlé kaštany většina z nás. Nebojte se vyzkoušet i jiné úpravy této zdravé pochoutky. Kromě kaštanové nádivky s krůtou, kterou si dá většina Američanů dnes na Den díkuvzdání, se jedlé kaštany dají upravovat mnoha různými způsoby, na sladko i na slano. Zakomponujte tuto surovinu do jídelníčku, má nejen delikátní chuť, ale působí i blahodárně na vaše zdraví. Více...

Kořen pampelišky rozproudí lymfu, pročistí tělo i pleť, hojí žaludek

Kořen pampelišky rozproudí lymfu, pročistí tělo i pleť, hojí žaludek

Právě na podzim je nejvhodnější doba k využití pokladu, který roste na každé zahradě. Kořen pampelišky je pro naše zdraví skutečně přínosný. Vyrýpněte si ho i do zásoby – nejlépe to jde po dešti. Více...

Ostropestřec mariánský z vlastní úrody: Kdy sklízet a jak nejlépe využít?

Ostropestřec mariánský z vlastní úrody: Kdy sklízet a jak nejlépe využít?

Játra jsou chemickou továrnou pro likvidaci škodlivých látek v našem těle. Jaterní buňky jsou však přetěžovány nezdravými látkami z potravy i prostředí. Pomoci jim můžeme detoxikační kúrou ze semen ostropestřce, právě teď je ideální doba pro jejich sběr. Více...

Čekanka, skromná léčivka: Modré květy hojí oči, kořen a nať játra
Zdraví
9. 7. 2017

Čekanka, skromná léčivka: Modré květy hojí oči, kořen a nať játra

Její blankytné květy na nás mrkají z příkopů podél polí a cest. Planá čekanka je nejen pohledná, ale i léčivá. Z kořene se mele cikorka a nálev podporuje játra, výplach z květů uleví při zánětu spojivek. Více...

Odvar z oddenku pýru, léčivého plevele, pročistí celé tělo
Zdraví
27. 5. 2017

Odvar z oddenku pýru, léčivého plevele, pročistí celé tělo

Pýr je znám jako běžný a úporný plevel. Méně známé, přesto generacemi využívané, jsou účinky jeho oddenku na zdraví. Regeneruje játra i trávení, pomáhá při alergii i revmatismu. Více...

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Bylinky v kuchyni: sýrové tyčinky a pečený pstruh s vůní rozmarýny

Povzbudivá, osvěžující vůně s nádechem pryskyřic  na nás dýchne, jen když se bylinky dotkneme. Aby zkošatěla, zastřihujeme výhony rozmarýny  –  a můžeme s nimi čarovat v kuchyni. Více...

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky
Zdraví
31. 3. 2017

Sedmero léčivých plevelů na salát, do smoothie i polévky

Zelenají se na loukách a zahradách. Jsou jedlé, zdravé a nabité silou jara. A dokud jsou jejich výhony a listy mladé, křehké a šťavnaté, překvapí vás, jak chutné mohou být. Více...

S mykologem o otravách, jedovatých a halucinogenních houbách bez předsudků
Houby
16. 10. 2016

S mykologem o otravách, jedovatých a halucinogenních houbách bez předsudků

Víte, že existuje toxikologická pohotovost? Odborník na toxikologii hub na této lince pomáhá houbařům 24 hodin denně. O jedovatých houbách ví vše. Více...

Zpracování ryb pro kuchyňskou úpravu a filetování
Maso a přílohy
22. 6. 2016

Zpracování ryb pro kuchyňskou úpravu a filetování

Rybí maso je hodnotné a lze ho skvěle upravit. Příprava celých ryb je výhodnější. Sice zabere více času, ale nabízí možnost připravit různorodé rybí pokrmy a poskytuje i větší jistotu kvality masa. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS