Štítky: zelenina

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?
Zelenina
Včera

Kysané je nejlepší. Jak si doma naložit zelí?

Tradiční kysané, tedy mléčně kvašené zelí, je dokonalou zásobárnou vitaminů a minerálů. Patří mezi nejzdravější tuzemské potraviny, navíc skvěle chutná a mnohým pokrmům dodá jiskru. Více...

Dýňové menu Petra Stupky: pečená špagetová dýně, fašírka i chutney
Zelenina
17. 10. 2018

Dýňové menu Petra Stupky: pečená špagetová dýně, fašírka i chutney

Ať už si dáte jakoukoliv dýni, vždy tím prospějete svému zdraví. Dýně totiž velmi efektivně očišťuje náš organismus, působí na snižování tělesné váhy, ale dokážou i výrazně omladit náš vzhled. Více...

Zahradničení ve třetím říjnovém týdnu
Okrasná zahrada
15. 10. 2018

Zahradničení ve třetím říjnovém týdnu

Zahrada vydává poslední plody, začíná se odívat do podzimních barev a po oteplení očekává první mrazíky. Čas stvořený k výsadbě okrasných i ovocných keřů a stromů, okrasných cibulovin i česneku. Více...

Zahradničení ve druhém říjnovém týdnu

Zahradničení ve druhém říjnovém týdnu

Teplý říjen je pro podzimní zahradničení ideální – slunce již nepálí jako v létě, ale příjemně hřeje. Díky blahodárnému dešti se rostliny vzpamatovaly, ačkoli by bylo vláhy třeba ještě mnohem více… Více...

Jak vylehčit těžkou, jílovitou půdu?
Okrasná zahrada
8. 10. 2018

Jak vylehčit těžkou, jílovitou půdu?

Každý zahrádkář dobře ví, že podzim stráví péčí o to nejdůležitější, co na zahradě má. Pokud je půda těžká, jílovitá, vyžaduje docela jiný přístup, nežli půda lehká či středně těžká. Více...

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Podzimní polévky: kukuřičná, z červeného zelí, topinamburová

Nastupující chladné počasí spolehlivě překonáte s pomocí vydatných zeleninových polévek či krémů. Kromě toho, že vám opravdu budou chutnat, prospějete i svému zdraví. Kukuřičná polévka je malou energetickou bombou díky glukóze, krém z červeného zelí dodá vitamin C, „nakopne“ váš metabolismus a topinambur pomůže snížit cholesterol. Která z nich se stane vaším favoritem? Více...

Načasujte si sklizeň: Která zelenina snese mráz?

Načasujte si sklizeň: Která zelenina snese mráz?

V zeleninové zahradě pěstujeme rostliny z celého světa, vyšlechtěné k co největšímu užitku a lahodné chuti. Některé jsou teplomilné a zničí je již první mrazík. Jiné vesele rostou, i když v noci mrzne. Více...

Plánování užitkové zahrady: vlastní ovoce i zelenina pro radost a zdraví

Plánování užitkové zahrady: vlastní ovoce i zelenina pro radost a zdraví

Podzim je dobou přípravy záhonů pro novou sezónu. Pokud si přejeme užitkovou zahradu založit či rozšířit, je na čase rozmyslet si, jak by měla vypadat. A podle časových možností volit druhy rostlin. Více...

Zahradničení v prvním říjnovém týdnu
Okrasná zahrada
1. 10. 2018

Zahradničení v prvním říjnovém týdnu

Využijte příjemné říjnové dny, které přímo lákají k práci na zahradě. Kromě běžné podzimní péče a sklízení ovoce a zeleniny se můžete vrhnout i do větších počinů – například výsadeb dřevin i trvalek. Více...

Zahradničení ve čtvrtém zářijovém týdnu

Zahradničení ve čtvrtém zářijovém týdnu

Začátek podzimu se projevil nejen v kalendáři. Nastalo prudké ochlazení, hojnější je i tolik chybějící vláha. Dozrávající zeleninu chráníme proti chladu, pokračujeme ve sklizni i v péči o zahradu Více...

Dýňové nočky s parmazánem
Maso a přílohy
23. 9. 2018

Dýňové nočky s parmazánem

Bramborové nočky, které k nám pronikly z italské kuchyně, jsou už běžnou součástí jídelníčku. Ty dýňové ještě tak často k vidění nebývají. Jejich oranžová barva krásně oživí talíř v počínajícím podzimu a jistě vám zachutnají. Více...

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Náročný den před vámi? Snídaně pro rodinu nebo přátele? Blesková večeře nebo oběd z mála surovin? Frittata je odpověď, jakou hledáte. Nadýchaná vajíčka, do kterých vmícháte snadno, na co zrovna máte chuť nebo co najdete doma, se liší od klasické omelety tím, že se pomalu pečou. Frittata je proto perfektní, pokud nemáte moc chuť vařit, ale přesto potřebujete vydatné jídlo pro více lidí. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS