Štítky: zelenina

Blankytné květy plné nektaru a jedlé listy: Brutnák se vyplatí vysít

Blankytné květy plné nektaru a jedlé listy: Brutnák se vyplatí vysít

Krásné květy brutnáku jsou prostřeným stolem pro včely a čmeláky ze širého okolí, a to po celé léto i podzim. Je jedlý, léčivý, nenáročný, ozdravuje půdu – zkrátka ideální letnička. Více...

Zahradničení ve třetím dubnovém týdnu: Jak využít teplé počasí?
Okrasná zahrada
16. 4. 2018

Zahradničení ve třetím dubnovém týdnu: Jak využít teplé počasí?

Dlouho očekávané jaro nás odměňuje velmi teplými dny, které můžeme při jarním zahradničení využít ke svému prospěchu. Teploty by pod nulu neměly klesat ani v noci, takže semínka budou ochotně klíčit… Více...

Zahradničení ve druhém dubnovém týdnu: bylinky, letničky, zelenina…

Zahradničení ve druhém dubnovém týdnu: bylinky, letničky, zelenina…

Počasí nám přeje, a tak můžeme vysévat, vysazovat i předpěstovávat zeleninu i letničky, založit si bylinkovou zahrádku, zasadit ovocné i okrasné stromy a keře… za kamny jistě nezůstane ani jeden zahradník. Více...

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Že už naplno propuklo jaro, je jasné nejen podle teplého počasí se sluníčkem, ale třeba i podle zelených trsů medvědího česneku. Kde ho sbírat, když nechcete kupovaný, a jak si s ním v kuchyni poradit? Více...

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky
Zdraví
4. 4. 2018

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky

Zima snad už konečně odevzdává svou vládu jaru. Byla však pořádně dlouhá a náročná. Mrazivé teploty, ledový vítr, sníh a déšť daly vaší pleti pořádně zabrat. Teď potřebuje hydratovat, regenerovat i uklidnit. Probuďte ji a osvěžte jednoduchými a rychlými pleťovými maskami, které připravíte z domácích ingrediencí. Více...

Tipy pro úspěšné biozahradničení

Tipy pro úspěšné biozahradničení

Při pěstování vlastního ovoce a zeleniny nám jde spíše o kvalitu, chuť a zdraví, nežli o maximální výnos. Proto je biologické pěstování bez chemie ve stále větší oblibě - svědčí lidem i přírodě. Více...

Zahradničení v prvním dubnovém týdnu: Konečně přichází jaro

Zahradničení v prvním dubnovém týdnu: Konečně přichází jaro

Jaro je tady nejen podle kalendáře. Některé časné práce na zahradě je třeba ukončit, jiné začínají. Konečně můžeme připravit a osít venkovní záhony, vysazovat keře a stromy. Co a jak sít, sázet a chystat? Více...

Jarní pěstování bylinek pro sklizeň mladých lístků

Jarní pěstování bylinek pro sklizeň mladých lístků

Mít stále po ruce čerstvé mladé lístky bylinek je labužníkův sen - kopr do kulajdy, koriandr do orientálních jídel, štiplavá roketa do těstovin i salátu, petrželka na ryby, pažitka na chléb s máslem… Více...

Vysazujeme zeleninu pro semenaření: mrkev, celer, tuřín i zelí

Vysazujeme zeleninu pro semenaření: mrkev, celer, tuřín i zelí

V březnu bychom měli vysadit semenice dvouletých zelenin, které přezimovaly ve sklepě, zpět na záhony. Zde vykvetou, dokončí svůj botanický vývoj a my z nich budeme moci sklidit domácí osivo. Více...

Červená řepa pro jarní očistu a svěží pleť: syrová, vařená, pečená
Zelenina
17. 3. 2018

Červená řepa pro jarní očistu a svěží pleť: syrová, vařená, pečená

Je téměř zázračná. Její častá konzumace v jakékoliv podobě je v mnoha směrech prospěšnější než velké dávky vitaminových či jiných potravinových doplňků. A nemusíte ji konzumovat pouze syrovou. Více...

Zeleninu a květiny si můžete vypěstovat i na městském dvorku

Zeleninu a květiny si můžete vypěstovat i na městském dvorku

Do městské zástavby se vracejí malé zahrádky. Mohou být soukromé i společné a sloužit i jako místo setkávání. I malý prostor může překypovat chutnou zeleninou a květinami, nad kterými poletují motýli… Více...

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru
Zelenina
8. 3. 2018

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru

Nadcházející jaro přímo vybízí k tomu, abychom po dlouhé zimě ulevili svému tělu zatěžovanému těžkými a tučnými jídly. Dobrým pomocníkem nám v tom mohou být zeleninové a ovocné koktejly neboli smoothies. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS