Štítky: zelenina

Zahradničení ve druhém prosincovém týdnu
Okrasná zahrada
10. 12. 2018

Zahradničení ve druhém prosincovém týdnu

Dlouho očekávaný déšť pomalu zavlažuje žíznivou půdu. Zvláště jemný, pozvolný déšť zvaný zahradnický je pro zahradu i celou krajinu požehnáním. Dokud nemrzne, můžeme dohnat mnohé podzimní práce… Více...

Zahradničení v prvním prosincovém týdnu

Zahradničení v prvním prosincovém týdnu

Zahrady ozdobil sněhový poprašek, ne všechny rostliny se však ukládají k zimnímu spánku. Zvláště stálezelené je třeba zalít, po suchém létě a podzimu žízní. Je čas utrhnout Barborku a stále plnit krmítka. Více...

Zahradničení ve čtvrtém listopadovém týdnu
Okrasná zahrada
26. 11. 2018

Zahradničení ve čtvrtém listopadovém týdnu

Přicházejí mrazíky, zahrada se ukládá ke spánku. Je třeba připravit trvalky i dřeviny na zimu, zamulčovat nechráněnou půdu, sklidit nebo zazimovat otužilou zeleninu. Více...

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun
Maso a přílohy
22. 11. 2018

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun

Vaše účty za potraviny mohou být výrazně nižší v případě, že začnete nakupovat chytře – v akčních nabídkách. Průměrná česká domácnost je díky nim schopna ušetřit tisíce korun měsíčně, aniž by výrazně měnila kupovaný sortiment, tj. typy uzenin, sýrů, jogurtů, velikost vajec apod. Akční nabídky jsou významnou součástí prodejní strategie řetězců napříč Českou republikou, proč jich tedy nevyužít? Více...

Zahradničení ve třetím listopadovém týdnu
Užitková zahrada
19. 11. 2018

Zahradničení ve třetím listopadovém týdnu

Nezvykle teplý podzim končí, v noci přicházejí mrazíky a rostliny se mohou konečně ukládat k zimnímu spánku. Je nejvyšší čas schovat ty choulostivé a ostatní připravit na zimu. Můžeme také založit kompost… Více...

Zahradničení ve druhém listopadovém týdnu
Užitková zahrada
12. 11. 2018

Zahradničení ve druhém listopadovém týdnu

Listí začalo opouštět koruny stromů a snáší se na zem. Není však nutné ho všude hrabat. Chrání trvalky i dřeviny před mrazem. Rovněž výsadby cibulovin pokrývku uvítají, na jaře si cestu snadno prorazí. Více...

Zahradničení v prvním listopadovém týdnu
Okrasná zahrada
5. 11. 2018

Zahradničení v prvním listopadovém týdnu

Vzhledem k nezvykle teplému podzimu máme na výsadbu dřevin i česneku stále dost času. Dokonce i trvalkové záhony můžeme stále zakládat. Nové výsadby je však třeba zalévat, protože vláhy je stále nedostatek. Více...

Když necháte dýně po sklizni vyzrát, budou chutnější

Když necháte dýně po sklizni vyzrát, budou chutnější

U zimních hrušek je to efekt celkem známý – mnohé chutnají mnohem lépe po pár měsících ve sklepě nežli hned po sklizni. Týká se však i některých dýní. S tím rozdílem, že do sklepa nepatří. Více...

Zahradničení na přelomu října a listopadu
Užitková zahrada
29. 10. 2018

Zahradničení na přelomu října a listopadu

Listí padá, šustí pod nohama, zahradu je třeba pomalu připravit na zimu. Stále však můžeme i sázet a tvořit, pečovat o zdraví i krásu našeho malého ráje na Zemi. Více...

Bramboráky a salát s topinamburem prospějí nejen diabetikům
Zelenina
29. 10. 2018

Bramboráky a salát s topinamburem prospějí nejen diabetikům

Pohledný a nenáročný topinambur je oblíbený především díky hlíze s obsahem inulinu, polysacharidu, který se rozkládá na fruktózu. Ta má nízký glykemický index, tudíž zvedá jen málo hladinu krevního cukru. Více...

Skladujeme ovoce a zeleninu: výběr místa, systém uložení, přepravky
Užitková zahrada
28. 10. 2018

Skladujeme ovoce a zeleninu: výběr místa, systém uložení, přepravky

S velkým úklidem v zahradě také přichází čas na dokončení sklizně ovoce a zeleniny. Pokud vše ze zahrady správně uskladníme, úroda nám vydrží k dispozici po celou zimu. Více...

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené
Zelenina
27. 10. 2018

Zdravá a lahodná příloha: zelí dušené i na víně pečené

Zelí, skvělá a levná tuzemská zelenina, která právě putuje ze zahrad a polí na naše stoly. Dušené i zapečené zelí je vynikající a zdravou přílohou. Vařit a dusit ho však musíme tak, aby neztratilo chuť. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS