Štítky: zelenina

Klasická masová soljanka

Klasická masová soljanka

Soljanka patří mezi polévky klasické ruské kuchyně, podobně jako šči, boršč, rassolnik či okroška. Klasická masová soljanka je hustá polévka založená na mase a sladkokyselém základu. Více...

Nenechávejte půdu nahou, mulč v ní uchová vláhu i živiny
Okrasná zahrada
13. 8. 2018

Nenechávejte půdu nahou, mulč v ní uchová vláhu i živiny

Mulčování chytří zahradníci okoukali z přírody. V ní se totiž volná, odkrytá půda nevyskytuje. A mělo by jí být co nejméně i na zahradě. Nejen proto, že snižuje výpar vody a tím i potřebu zálivky. Více...

Fit přílohy ke grilování

Fit přílohy ke grilování

Horké letní večery jsou jako stvořené pro grilování i třeba ve všední den. Abyste si ale trochu odlehčili, zkuste vyměnit majonézu a jiné omáčky za zdravější přílohy, díky kterým se i příjemně zchladíte. A možná se rozhodnete, že vám chutnají i jen tak jako malý oběd nebo večeře. Více...

Nevšední dobroty z cukety: květy smažené v pivním těstíčku
Zelenina
9. 8. 2018

Nevšední dobroty z cukety: květy smažené v pivním těstíčku

Když si natrháme samčí květy cuket, o úrodu se nepřipravíme a v kuchyni z nich snadno vykouzlíme originální předkrmy. Smažené květy v těstíčku jsou hotové rychle a zaujmou nejen lahodnou chutí. Více...

Vaříme na čundru: buřtguláš, vandrácký hanbáč a kukuřice v popelu

Vaříme na čundru: buřtguláš, vandrácký hanbáč a kukuřice v popelu

Přinášíme další várku receptů, které z vás udělají nejslavnějšího kuchaře divočiny. A pokud ne, alespoň se dobře nadlábnete. Více...

Recept na domácí kvašáky ze salátovek
Zavařování
4. 8. 2018

Recept na domácí kvašáky ze salátovek

Občas se stane, že se ve skleníku urodí nadbytek salátových okurek. Ačkoli okurky máme rádi, 6 kusů denně je i na nás moc. Co teď s nimi? Ačkoli není úplně obvyklé používat salátové okurky na nakládání, nemusíte se bát. Více...

Jak chránit rostliny bez chemie? Pomůže lep, olej i textilie

Jak chránit rostliny bez chemie? Pomůže lep, olej i textilie

S láskou pěstované rostliny je třeba chránit před škůdci a chorobami. Když však vyhubíme se škůdci i jejich přirozené nepřátele, vrátí se nevítaní hosté s o to větší silou. Více...

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup
Zavařování
2. 8. 2018

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup

Rajčata jsou symbolem léta. Dozrávají díky slunečním paprskům a díky nim mají dokonale sladkou chuť, úžasnou vůni a šťavnatou dužinu. Uchovat si trochu léta v podobě domácího kečupu je snazší, než byste čekali. Navíc můžete být klidní, že nepřijímáte zbytečně velké množství cukru a umělých chemických látek. Více...

Zahrady vydávají úrodu – zužitkujme ji v každodenním smoothie
Nápoje
1. 8. 2018

Zahrady vydávají úrodu – zužitkujme ji v každodenním smoothie

Léto je ideálním obdobím pro zdravé stravování. Začneme-li svůj den vitamínovou bombou připravenou z ovoce či zeleniny z vlastní sklizně, nastartujeme celé tělo tím nejlepším způsobem. Takřka vše, co na své zahradě vypěstujete, můžete zpracovat v chutné a zdravé smoothie. Ovoce, zelenina i bylinky nemusí končit v zavařovacích sklenicích nebo v sušičce, ale mohou v čerstvém stavu denně zásobovat váš organismus vitamíny. Více...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Pro chuť salátu je rozhodující dresink čili zálivka. Nabízíme recepty na tradiční i méně známé. Kvalitní olej a ocet je klasika, využít však můžete i med, hořčici, cibuli, jogurt, bylinky, chilli… Více...

Zahradničení na konci července: Poslední výsevy zeleniny a péče o zahradu
Okrasná zahrada
23. 7. 2018

Zahradničení na konci července: Poslední výsevy zeleniny a péče o zahradu

Zahrada kvete a za péči nás obdarovává štědrou úrodou. I na konci července však ještě můžeme některé druhy zeleniny i květin vysévat a vysazovat. A ostatní podpořit v růstu, kvetení i zrání. Více...

Buffalo květák - inspirace americkou klasikou
Zelenina
15. 7. 2018

Buffalo květák - inspirace americkou klasikou

Jistě znáte americkou klasiku – kuřecí křidýlka v úpravě Buffalo Wing. Jejich vynález je připisován Tereze Bellissimo, majitelce Anchor baru v Buffalo, a jde o křupavě opečená kuřecí křidýlka, buď fritovaná, nebo prudce pečená, která jsou poté smíchána se speciální omáčkou obsahující především máslo, chilli a ocet. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS