Štítky: brambory

Zahradničení ve třetím dubnovém týdnu: Jak využít teplé počasí?
Okrasná zahrada
16. 4. 2018

Zahradničení ve třetím dubnovém týdnu: Jak využít teplé počasí?

Dlouho očekávané jaro nás odměňuje velmi teplými dny, které můžeme při jarním zahradničení využít ke svému prospěchu. Teploty by pod nulu neměly klesat ani v noci, takže semínka budou ochotně klíčit… Více...

Zahradničení v prvním dubnovém týdnu: Konečně přichází jaro

Zahradničení v prvním dubnovém týdnu: Konečně přichází jaro

Jaro je tady nejen podle kalendáře. Některé časné práce na zahradě je třeba ukončit, jiné začínají. Konečně můžeme připravit a osít venkovní záhony, vysazovat keře a stromy. Co a jak sít, sázet a chystat? Více...

Zahradničení ve čtvrtém březnovém týdnu: péče o sazenice, trvalky, dřeviny…
Okrasná zahrada
26. 3. 2018

Zahradničení ve čtvrtém březnovém týdnu: péče o sazenice, trvalky, dřeviny…

Mrazy ustupují, sluníčko rozehřívá půdu, můžete připravovat záhony. Prořezávky je třeba ukončit. Vysévat můžete do skleníku, pařeniště i doma a pokračovat tak v předpěstovávání zeleniny i letniček. Více...

Zahradničení ve třetím březnovém týdnu: Výsevy a ochrana před mrazem

Zahradničení ve třetím březnovém týdnu: Výsevy a ochrana před mrazem

Počasí časnému zahradničení nesvědčí – alespoň venku na zahradě. Ozvěna zimy půdu opět zmrazila, některé keře a trvalky je třeba znovu chránit. Pěstování pokračuje za oknem i ve skleníku. Více...

Zahradničení ve druhém březnovém týdnu: setí, sázení, řez dřevin
Okrasná zahrada
12. 3. 2018

Zahradničení ve druhém březnovém týdnu: setí, sázení, řez dřevin

Půda se probouzí z mrazivého sevření, časné květy se opět rozvíjejí. Výsevy a výsadby do pařeniště a skleníku jsou v plném proudu, česnek, cibuli či salát už můžete svěřit venkovním záhonům. Více...

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně
Zelenina
7. 3. 2018

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně

I při zachování co nejlepších podmínek má uskladněné ovoce a zelenina jen omezenou životnost. Jak zpracovat poslední nálož loňské úrody, která se ještě krčí v bedýnkách? Více...

Zahradničení v prvním březnovém týdnu: Prořezávky a výsevy pokračují

Zahradničení v prvním březnovém týdnu: Prořezávky a výsevy pokračují

Silné mrazy, kterými zima na samém konci ukázala svou sílu, se zmírnily. Opět nastává vhodný čas k prořezávkám, které je třeba stihnout před pučením. A za okno, do skleníku i ven vyséváme květiny i zeleninu. Více...

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro
Okrasná zahrada
19. 2. 2018

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Končí čas vhodný k předpěstování paprik a petúnií, nastává doba zakládání pařeniště, setí rajčat, salátu, ředkviček i mrkví. Prořezávky jabloní, hrušní, rybízů i malin jsou v plném proudu. Více...

Triky pro přípravu štědrovečerní večeře

Triky pro přípravu štědrovečerní večeře

Sváteční čas Vánoc se nezadržitelně blíží, což značí kromě těšení se na odpočinek v okruhu blízkých a překvapení v podobě dárků i přípravu slavnostní večeře. Abyste se nenechali rozhodit z klidného rytmu, ulehčili si práci v kuchyni a podávali ten nejlepší salát s rybou, držte se následujících tipů. Více...

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí
Užitková zahrada
26. 10. 2017

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí

Sklízet úrodu je radost, správně ji uskladnit starost. Ale pokud víte, jak na to, vydrží jablka šťavnatá a zdravá až do vánoc. A stejně tak i mrkev, cibule nebo brambory. Více...

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta
Maso a přílohy
14. 10. 2017

Brambory, které si zamilujete: Hasselback, gratinované a španělská omeleta

Brambory v nějaké podobě vaří snad každý. Ať je to nadýchaná bramborová kaše k řízku, hranolky, nebo vařené ve slupce s máslem či tvarohem, bramboráky nebo knedlíky, brambora má v tradiční kuchyni své pevné místo. Zapomeňte na klasiku a zkuste některý z méně tradičních receptů. Více...

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Smíšené kultury, aneb které druhy zeleniny si prospívají

Dokonalé využití prostoru, prevence proti škůdcům a chorobám, pestré záhony – to jsou generacemi osvědčené smíšené kultury. Které druhy zeleniny jsou si vzájemně dobrými sousedy? Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS