Čistá a zářící trouba v naklizené kuchyni je pro vás jen vysněným obrazem během předvánočního shonu? Boj s mastnotou a připečenou špínou vám pomůžou vyhrát triky, na které vám stačí jednoduché domácí prostředky. A co při čištění trouby radši nedělat? Více...
Hlavu krásné Nefertiti i okouzlující Kleopatry zdobila hříva vlasů, která by byla ozdobou každého kadeřnického salonu. Jejich tajemstvím byla henna, kterou používáme dodnes. Vlasy ozdraví, tónuje, dodá jim lesk. Více...
Připravit si ochucovadla z domácích zdrojů je pohádkově snadné a hodně dobré. Bylinkové soli nebo domácí kořenící směsi přitom budou obsahovat přesně to, co vám chutná. Udělejte je teď, zpracujete přebytky ze zahrádky a smysluplně zužitkujete úrodu. Přitom vydrží dlouho, za pár měsíců klidně poslouží jako luxusní dárek k Vánocům. Více...
Máme tu dlouho očekávané krásné počasí, ale s ním se o slovo začala hlásit i klíšťata, komáři a otravné mouchy. Nenechejte si jimi znepříjemňovat pobyt v přírodě, v lese nebo na zahradě, braňte se jejich útokům účinně, a to s pomocí doma vytvořených přírodních repelentů. Ve většině případů tyto repelenty mohou využívat jak lidé, tak i psi. Více...
Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...
Zima snad už konečně odevzdává svou vládu jaru. Byla však pořádně dlouhá a náročná. Mrazivé teploty, ledový vítr, sníh a déšť daly vaší pleti pořádně zabrat. Teď potřebuje hydratovat, regenerovat i uklidnit. Probuďte ji a osvěžte jednoduchými a rychlými pleťovými maskami, které připravíte z domácích ingrediencí. Více...
Nejen v mýtech, legendách a umění hrají květiny důležitou roli. Tichá řeč květin je také způsobem romantické řeči zamilovaných. Kdo je málomluvný anebo ostýchavý, může za sebe nechat mluvit květiny. Více...
Citrusovou marmeládu si můžeme připravit z libovolného druhu citrusů. Můžeme je i kombinovat. Klasikou je marmeláda ze sevillských pomerančů, oblíbená především v Británii. Původ pomerančové marmelády je většinou spojován se Skotskem 17. století. Více...
Právě v současném období mají svou sezonu citrusy ze středozemní oblasti a je škoda toho nevyužít. Na pulty obchodů se teď totiž dostanou i ty chemicky neošetřené. Z nich si můžete připravit následující lahůdku – lemon curd – citronový krém, který vaše chuťové buňky zanechá ve zmatku, jestli je to spíš sladké, kyselé nebo jen strašně dobré. Více...
Velká zásobárna vitamínu C, čistič organismu, antioxidant, léčebný prostředek při boji s chřipkou i zdroj mnoha účinných látek pro zklidnění, projasnění a zesvětlení pokožky, tím vším a mnoha dalšími skvělými účinky se mohou chlubit citrony. I když se jedná o exotické ovoce, je naštěstí i v našich podmínkách snadno dostupné. Poradíme vám, jak jeho účinky využít na maximum. Více...
Zvenku se na vás tlačí vlna spalujícího horka, vaše končetiny jsou v jednom ohni a vy si nevíte rady, jak se dokonale zchladit, aby se vám udělalo lépe. Právě během července a srpna většinou vrcholí vlna extrémně horkého počasí, během kterého ale musíme fungovat více méně stejně jako po zbytek roku, jak toho tedy docílit? Více...
Mořit se s jídlem v přetopené kuchyni – kdo by tohle chtěl? Vyrazte raději ven grilovat. Přinášíme vám několik ověřených tipů na večeři z masa a bylinek, ze které se budou všem sbíhat sliny. Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort
Houby - sběr, pěstování, recepty