Štítky: hřebíček

Skořice a hřebíček: Využijte koření na vánoční dekorace i voňavé čaje
Dekorace
22. 12. 2017

Skořice a hřebíček: Využijte koření na vánoční dekorace i voňavé čaje

Jejich pronikavá vůně nás vyladí do sváteční pohody. A co teprve popíjení skořicového čaje u plamínku ve skořicovém svícnu, nebo zatloukání poupat hřebíčkovce vonného – mimochodem, pomohou na bolavý zub i hlavu. Více...

Vonné silice, éterické oleje: Cenný dar přírody vám zpříjemní život
Zdraví
14. 12. 2017

Vonné silice, éterické oleje: Cenný dar přírody vám zpříjemní život

Stačí přidat kapku do aromalampy, difuzéru, horké vody k inhalaci nebo tělového oleje a jako bychom se náhle ocitli uprostřed voňavého borového lesa, rozkvetlé louky, bylinkové zahrádky. Více...

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Je sladký, šťavnatý a voňavý, plný ovoce, karamelu, medu a oříšků. V italském svátečním dortíku převládají tyto dary nad moukou a cukrem, proto je pochoutkou výjimečné chuti i vysoké nutriční hodnoty. Více...

Provoňte si byt. Pomohou vám pomeranče i káva

Provoňte si byt. Pomohou vám pomeranče i káva

Jak zajistit, aby vás domov vždy vítal svěží, skutečně přírodní vůní? To je jednoduché – dvakrát týdně vykupte květinářství. Anebo, patříte-li k většině populace, která si tohle nemůže dovolit, zkuste následující rady… Více...

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí
Nápoje
8. 1. 2017

Dátá masala, indický čaj s kořením, zahřeje a pohladí

Po návratu z mrazivé procházky je nejlepší dát si něco dobrého na zahřátí. Mezi nejlahodnější zahřívadla patří černý čaj s indickým kořením, který se pije sladký a s mlékem. Více...

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem
Nápoje
1. 1. 2017

Bylinkový likér na žaludek, aneb alkohol může být i lékem

Dříve se prodával i pod označením „žaludeční hořká“. A hořčiny z bylinek jsou pro žaludek blahodárným lékem. Můžete si ho připravit i sami, o to bude voňavější. Více...

8 osvědčených receptů na přírodní repelenty: Šetrné k pokožce i přírodě
Zdraví
5. 7. 2016

8 osvědčených receptů na přírodní repelenty: Šetrné k pokožce i přírodě

Léto sebou přináší i jednu nevýhodu – hmyz. Ubránit se jim lze i bez chemie. Pomoc hledejte v přírodě. Více...

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další
Nápoje
15. 12. 2015

Punče podle Petra Stupky: vinný, medový, orient a další

Zejména během zimních dnů oceníme horké nápoje vonící kořením, ovocem a likéry. Hodí se pro uvítání nového roku i příjemné víkendové chvíle. Horké téma s půltuctem punčových variací od mistra kuchaře. Více...

Artróza: jak, čím a odkdy chránit klouby před opotřebením a bolestmi
Zdraví
20. 11. 2015

Artróza: jak, čím a odkdy chránit klouby před opotřebením a bolestmi

Představa, že artróza postihuje pouze staré lidi, je mylná. První známky stárnutí a opotřebení zejména kyčelních nebo kolenních kloubů lze na mikroskopické úrovni prokázat již kolem dvacátého roku věku. Více...

Proč bolí rameno, kyčel, kolena a další klouby
Zdraví
27. 10. 2015

Proč bolí rameno, kyčel, kolena a další klouby

Bolestivé problémy s klouby nejčastěji zapříčiní artróza. Velmi jemná chrupavková tkáň, která pokrývá zakončení kostí ve velkých kloubech, se postupně ztenčuje. Hladký pohyb kostí v kloubech vázne. Více...

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Ovocné polévky: borůvková, hrušková, jablečná…

Smetana, med, skořice, ořechy, cukr, tyto a další potraviny se v receptech na ovocné polévky stávají sladkým polévkovým kořením. Zejména během léta oceníme, že oběd či večeře začne lahodným chladivým krémem. Více...

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně
Zelenina
18. 7. 2015

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně

K okurkové sezoně patří nakládání a zavařování, příprava tradičních salátů, ale rovněž různé okurkové variace, ať už jde o úpravy za studena, či méně obvyklé tepelné zpracování okurek. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS