Štítky: ovoce

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky
Zdraví
4. 4. 2018

Jarní vzpruha po pleť: Domácí pleťové masky

Zima snad už konečně odevzdává svou vládu jaru. Byla však pořádně dlouhá a náročná. Mrazivé teploty, ledový vítr, sníh a déšť daly vaší pleti pořádně zabrat. Teď potřebuje hydratovat, regenerovat i uklidnit. Probuďte ji a osvěžte jednoduchými a rychlými pleťovými maskami, které připravíte z domácích ingrediencí. Více...

Zdravé palačinky? Z banánu, jogurtu, bez mouky, z vloček

Zdravé palačinky? Z banánu, jogurtu, bez mouky, z vloček

S džemem, se skořicí, nebo s tvarohem? Nebo snad naslano? Tenké smažené těsto někdo roluje, jiný skládá na čtvrtky, zbožňují je ale všichni. Jak si ale dopřávat, aniž byste tolik hřešili? Podívejte se na 4 recepty, které jsou zdravější verzí klasických palačinek. Více...

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru
Zelenina
8. 3. 2018

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru

Nadcházející jaro přímo vybízí k tomu, abychom po dlouhé zimě ulevili svému tělu zatěžovanému těžkými a tučnými jídly. Dobrým pomocníkem nám v tom mohou být zeleninové a ovocné koktejly neboli smoothies. Více...

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně
Zelenina
7. 3. 2018

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně

I při zachování co nejlepších podmínek má uskladněné ovoce a zelenina jen omezenou životnost. Jak zpracovat poslední nálož loňské úrody, která se ještě krčí v bedýnkách? Více...

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

S květinami se odedávna spojují symbolické významy. A to jak v literatuře, malířství, náboženství, heraldice, tak v běžném životě. Květiny, ale také byliny, trávy, ovoce, zelenina nebo větvičky stromů získávaly svůj tajný význam. Postupem času z květomluvy vznikl komplexní jazyk.   Více...

Když z květin dýchne láska aneb Voňavý Valentýn a taje květomluvy

Když z květin dýchne láska aneb Voňavý Valentýn a taje květomluvy

Nejen v mýtech, legendách a umění hrají květiny důležitou roli. Tichá řeč květin je také způsobem romantické řeči zamilovaných. Kdo je málomluvný anebo ostýchavý, může za sebe nechat mluvit květiny. Více...

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní
Zavařování
27. 1. 2018

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní

Citrusovou marmeládu si můžeme připravit z libovolného druhu citrusů. Můžeme je i kombinovat. Klasikou je marmeláda ze sevillských pomerančů, oblíbená především v Británii. Původ pomerančové marmelády je většinou spojován se Skotskem 17. století. Více...

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?
Zdraví
23. 1. 2018

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?

Trpíte od podzimu do jara suchou pokožkou, vysušenými vlasy, tmavými kruhy pod očima, jste celkově více unavení, zimomřiví a máte velký problém se soustředěním? Nemusí za tím být nic složitého. Možná, že nedostatečně pijete nebo volíte nevhodné nápoje. Více...

Vypěstujte si avokádo z pecky

Vypěstujte si avokádo z pecky

Pěstování avokáda z pecky je skvělá zábava. Krásná rostlina vám bude dělat radost a jednou možná sama vytvoří plod. S klíčením si však velké semeno dává na čas - pomoci mu můžete osvědčenými triky. Více...

Lemon curd - lahodný citronový krém

Lemon curd - lahodný citronový krém

Právě v současném období mají svou sezonu citrusy ze středozemní oblasti a je škoda toho nevyužít. Na pulty obchodů se teď totiž dostanou i ty chemicky neošetřené. Z nich si můžete připravit následující lahůdku – lemon curd – citronový krém, který vaše chuťové buňky zanechá ve zmatku, jestli je to spíš sladké, kyselé nebo jen strašně dobré. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS