Štítky: ovoce

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao. Více...

Moštování přímo na zahradě: Co je k němu potřeba?

Moštování přímo na zahradě: Co je k němu potřeba?

Domácí jablečný mošt je vynikající a zdravá pochoutka. A také jeden z nejlepších způsobů, jak zužitkovat velkou úrodu jablek. Jak si ho vyrobit přímo doma na zahradě a následně uchovat? Více...

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Také už vám občas dochází fantazie, jak zpracovat jablka, která nejsou vhodná pro dlouhé skladování? Zkuste některý z méně známých, ale velmi chutných receptů ze zahraničí. Zatímco druhý recept pochází z Normandie, první má své kořeny nejspíš ve Švédsku. Více...

Plánování užitkové zahrady: vlastní ovoce i zelenina pro radost a zdraví

Plánování užitkové zahrady: vlastní ovoce i zelenina pro radost a zdraví

Podzim je dobou přípravy záhonů pro novou sezónu. Pokud si přejeme užitkovou zahradu založit či rozšířit, je na čase rozmyslet si, jak by měla vypadat. A podle časových možností volit druhy rostlin. Více...

Zásady skladování ovoce, které vám ho pomohou uchovat až do jara

Zásady skladování ovoce, které vám ho pomohou uchovat až do jara

Jestliže jablka nebo hrušky dobře uskladníme, zefektivníme tak vlastně sklizeň: jen málo trhaného ovoce přijde vniveč. Z tohoto pohledu se tedy vyplatí dodržovat určité zásady. Více...

Vermikompostér se hodí i do bytu

Vermikompostér se hodí i do bytu

Zužitkovat bioodpad z domácnosti k výrobě kvalitního humusu lze snadno i v bytě. Založte si vermikompostér a přestaňte organický odpad z kuchyně zbůhdarma vyhazovat. Hledáte efektivní, výkonné a nenáročné zpracovatele biodpadu? Vezměte si domů žížaly. Více...

Jak poznat, zda jsou jablka a hrušky zralé a připravené ke sklizni?

Jak poznat, zda jsou jablka a hrušky zralé a připravené ke sklizni?

Určit pravý čas sklizně není vždy úplně snadné. Čím je ovoce zralejší, tím je sladší a chutnější. Jenže pak přijde zlom a plody moučnatí, dužina při skladování brzy hnědne, ztrácí na kvalitě. Více...

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Ty nejjednodušší věci chutnají nejlépe. Tohle pravidlo platí beze zbytku v případně klasického rychlého dezertu k čaji – crumble. Potřebujete totiž jen zapékací mísu, ovoce a trochu surovin na drobenku. Do hodiny máte dezert na stole. Máte chuť na jablka, nebo hrušky, ostružiny, nebo lehce dekadentní crumble s čokoládou? Vyzkoušejte, který bude váš favorit. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Jak pěstovat oskeruše? Ze statného stromu sklidíte až 300 kg ovoce

Jak pěstovat oskeruše? Ze statného stromu sklidíte až 300 kg ovoce

Oskeruše je dnes vzácným a pozapomenutým stromem, tradice jejího pěstování se však pomalu vrací. Krásné, mohutné stromy plodí hojnost ovoce, které je výtečné nejen na výrobu legendární pálenky. Více...

Sterilace a mražení ničí živiny? Jak správně zakonzervovat úrodu
Zavařování
23. 8. 2018

Sterilace a mražení ničí živiny? Jak správně zakonzervovat úrodu

Uschovat si trochu z bohatství léta na zimní měsíce je skvělý nápad. Sterilované ovoce, zmražené zelenina nebo bylinky najdou své uplatnění v kuchyni i období, kdy budou záhony a stromy plné úrody jen dávnou vzpomínkou. Konzervování jídla pomocí tepla nebo mrazu však má svá pravidla. Jak uchovat a skladovat dary přírody? Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS