Štítky: mrkev

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Zahradničení ve čtvrtém únorovém týdnu: přípravy na jaro

Končí čas vhodný k předpěstování paprik a petúnií, nastává doba zakládání pařeniště, setí rajčat, salátu, ředkviček i mrkví. Prořezávky jabloní, hrušní, rybízů i malin jsou v plném proudu. Více...

Nejčasnější jarní zeleninu vypěstujete v pařeništi. Jak na to?

Nejčasnější jarní zeleninu vypěstujete v pařeništi. Jak na to?

Zatímco záhony jsou ještě zmrzlé, v pařeništi můžete začít s pěstováním křehké jarní zeleniny. Potřebujete jen pár prken nebo cihel, polykarbonát nebo staré okno. A porci kvalitního hnoje na vytápění. Více...

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…
Okrasná zahrada
12. 2. 2018

Zahradničení ve třetím únorovém týdnu: letničky ze semen, péče o sad…

Nastává poslední vhodný čas na předpěstování petúnií, lobelek a dalších letniček, a stejně tak i některých oblíbených druhů zeleniny. Také se můžete pustit do prořezávek jádrovin a ovocných keřů. Více...

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Zahradničení v druhém únorovém týdnu: Sezóna začíná v sadbovači

Do misek a sadbovačů na okenním parapetu můžete zasít další várku semínek. Na zahradě mezi tím teplé počasí probudilo sněženky a nastává čas prořezávek. Zima se však ještě vrací, polevila pouze na chvíli…
Více...

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky
Okrasná zahrada
29. 1. 2018

Zahradničení v týdnu mezi lednem a únorem: výsevy i prořezávky

V lednu seli pěstitelé, kteří chtěli mít náskok. S příchodem února by si měli semínka a sadbovače chystat všichni, kdo si přejí vlastní papriky, lilky, lobelky či petúnie ze semínek. A venku začíná čas prořezávek. Více...

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?
Okrasná zahrada
22. 1. 2018

Zahradničení ve čtvrtém lednovém týdnu: Co se vyplatí zasít časně?

S prvními výsevy pro předpěstování sazenic nemusíme čekat na únor. Když papriky a další zeleninu s dlouhou vegetační dobou vysejeme včas, dají větší úrodu. Saláty zase můžeme připravovat pro rychlení. Více...

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin
Okrasná zahrada
15. 1. 2018

Zahradničení ve třetím lednovém týdnu: první výsevy a ochrana rostlin

Jaké druhy zeleniny a květin můžete vysít již v lednu a předpěstovat si tak časnou sadbu? Jak pečovat o odpočívající rostliny na zahradě, sklízet zimní zeleninu, chránit rostliny před okusem i změnami počasí? Více...

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

V zimě je sice sortiment zeleniny oproti jiným ročním obdobím zúžený, i tak se ale dá vybrat ze sezonních druhů, které buď snesou dlouhé uskladnění, nebo se dají sklízet i během zimy, a připravit z nich spoustu dobrot. Dnes to budou polévky na zahřátí v chladných lednových dnech. Více...

Domácí semenaření v listopadu: Jak získat osivo dvouleté zeleniny?

Domácí semenaření v listopadu: Jak získat osivo dvouleté zeleniny?

Mrkev, celer, kedlubna i zelí jsou ve skutečnosti dvouletky. Druhým rokem je pěstuje jen ten, kdo propadl domácímu semenaření. Být nezávislý na komerční produkci je vzácná a užitečná dovednost. Více...

Listopadové tipy a triky pro zahradnice a zahradníky
Okrasná zahrada
1. 11. 2017

Listopadové tipy a triky pro zahradnice a zahradníky

Listí padá, šustí pod nohama, zahrada se pomalu připravuje na zimu. Můžeme však i sázet, sít a tvořit, pečovat o zdraví i krásu našeho malého ráje na Zemi. Více...

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí
Užitková zahrada
26. 10. 2017

Ukládáte úrodu do sklepa? Dodržet osvědčená pravidla se vyplatí

Sklízet úrodu je radost, správně ji uskladnit starost. Ale pokud víte, jak na to, vydrží jablka šťavnatá a zdravá až do vánoc. A stejně tak i mrkev, cibule nebo brambory. Více...

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy
Maso a přílohy
22. 10. 2017

Voňavé vaření:  medem ochuťte zeleninu, maso i salátové dresingy

Aromatický med je nevšední přísadou do sladkých i slaných pokrmů, dá se použít prakticky do všech jídel a dezertů. Obyčejný cukr dodá sladkost, med v sobě nese chutě a vůně tisíců květů. Využijte ho při přípravě medové dýně, šunky s medovou kůrčičkou, při přípravě marinád a salátových dresingů. Vpusťte delikátní nádech této výborné suroviny i do své kuchyně. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS