Štítky: masopust

Masopustní bůček 3x jinak: na zelí, karamelový, nadívaný
Maso a přílohy
10. 2. 2018

Masopustní bůček 3x jinak: na zelí, karamelový, nadívaný

Poslední masopustní víkend před obdobím půstu velí se předzásobit pořádnou dávkou tučného masa. Tentokrát si neodpírejte a sáhněte rovnou po bůčku, protože jak známé kuchařské pravidlo říká: Kde je tuk, tam je chuť. Více...

Masopust nasladko: Jak na domácí koblihy a boží milosti

Masopust nasladko: Jak na domácí koblihy a boží milosti

Tučný čtvrtek se kvapem blíží. Pokud si celý rok odpíráte sladké nadýchané těsto se zavařeninou, využijte masopustního období a mlsejte. Kupovaná kobliha ale nikdy nebude chutnat jako ta z těch nejlepších surovin doma připravená. Více...

Kam za masopustem? Zamířit můžete do Prahy i na Vysočinu
Tipy na výlet
25. 1. 2018

Kam za masopustem? Zamířit můžete do Prahy i na Vysočinu

Ačkoli období masopustu oficiálně začalo již 7. ledna, vrcholí až masopustním úterým, které letos připadá na 13. února. Masopustní průvody se však konají často již s předstihem, za zábavou můžete vyrazit již tento víkend. Slavit se bude v různých koutech republiky. Více...

Zabijačka jinak: škvarky z mikrovlnky a škvarkový koláč s džemem

Zabijačka jinak: škvarky z mikrovlnky a škvarkový koláč s džemem

Škvaření sádla si většina z nás spojuje se zabíjačkou. Víte však, že to můžete zvládnout i doma a to bez většího úsilí? Vyzkoušejte škvaření v mikrovlnné troubě. A pokud všechny škvarky nesníte, pak se můžete pustit do škvarkového koláče. Více...

Kdy bude masopust v roce 2018?
Zajímavosti
17. 1. 2018

Kdy bude masopust v roce 2018?

Zatímco různé významné dny a svátky jsou v kalendářích výrazně vyznačené, masopust mezi ně nepatří. A co hůř, jeho termín je pohyblivý. A tak každoročně pátráme, kdy se na masopustní úterý můžeme těšit. Více...

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

Jak chutná masopust ve světě? Zkuste karibské, sicilské či finské dobroty

K masopustu neodmyslitelně patří nejen bohatá masitá jídla, ale i sladkosti plné vajec a tuku. Zatímco u nás sladkému pečivu v masopustním období výrazně kralují koblihy, v zahraničí jsou v oblibě i jiné sladkosti. Přinášíme recept na karibské masopustní koblížky, sicilské trubičky a finské kardamomové žemličky. Více...

Koblihy s makovou nádivkou ochutnáte na Vysočině

Koblihy s makovou nádivkou ochutnáte na Vysočině

Každoročně si ve skanzenu na Veselém Kopci u Hlinska můžete doslova všemi smysly vychutnat jedinečnou masopustní atmosféru. Na návštěvníky čeká nejen ukázka tradiční masopustní obchůzky maškar, ale také staročeská zabijačka. Více...

Recept na nejlepší horkou čokoládu
Nápoje
2. 2. 2017

Recept na nejlepší horkou čokoládu

Zima je přímo předurčena k popíjení horké čokolády. Potíž je v tom, že každému chutná něco trochu jiného. Zatímco jedni milují čokoládu tak hustou, že v ní stojí lžíce, jiní dávají přednost tekutější konzistenci. Více...

Rozlučte se s masopustem – kdy a kde?
Tipy na výlet
1. 2. 2017

Rozlučte se s masopustem – kdy a kde?

Masopustní průvody už prošly mnoha místy minulý víkend. Ale hlavní vyvrcholení masopustního veselí připadá až na tento víkend, respektive na masopustní úterý, které letos vyšlo na poslední únorový den. Více...

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Kdy a kam v Praze za masopustem? Zkuste Smíchov nebo Ctěnice

Masopustní úterý v roce 2017 připadá na poslední únorový den, tedy 28. února. Leckde se masopustní průvody a reje masek pořádají s předstihem. Na pražském Smíchově si můžete užít pravou masopustní atmosféru již v sobotu 18. února, o den později se můžete vypravit do zámeckého areálu Ctěnice. Více...

Kdy bude masopust v roce 2017?
Zajímavosti
14. 1. 2017

Kdy bude masopust v roce 2017?

Zatímco různé významné dny a svátky máme v kalendářích výrazně vyznačené, masopust mezi ně nepatří. A tak každoročně hledáme, na který den připadne masopustní úterý. V letošním roce vychází na 28. února, tedy poslední únorový den. Více...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Recepty pro hody: masové polévky, sulc, bůček, guláš, uzené s omáčkou...

Hodí se k masopustnímu hodování, používají se pro zabijačkové menu. Vydatné pokrmy si žádají tu správnou situaci. Nejvíc chutnají, když člověku vyhládne někde venku na čerstvém vzduchu při veselé oslavě. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS