Štítky: strava

Jak na cukr v krvi? Léčbu podpoří vhodná strava, pohyb i  bylinky
Zdraví
26. 10. 2018

Jak na cukr v krvi? Léčbu podpoří vhodná strava, pohyb i  bylinky

Diabetici se obvykle nejvíc obávají pozdních komplikací v podobě ztráty zraku nebo amputace dolní končetiny, skutečná hrozba ovšem číhá jinde: Diabetici mají 3x vyšší riziko infarktu a 4x vyšší riziko mrtvice. Více...

Přírodní pomoc proti hemoroidům? Vyzkoušejte citrusy
Zdraví
14. 4. 2018

Přírodní pomoc proti hemoroidům? Vyzkoušejte citrusy

Citrusy jsou přírodní venotonika, tedy prostředky při hemeroidech velmi prospěšné. Pomáhají při problémech akutních, při udržovací léčbě i během rehabilitace po chirurgickém odstranění hemoroidů. Více...

Éčka na talíři: Pomoc nebo zhouba?
Maso a přílohy
27. 2. 2018

Éčka na talíři: Pomoc nebo zhouba?

Studujete pečlivě drobná písmena na obalech potravin a děsí vás éčka? Proč se vůbec do potravin přidávají? Je potřeba řešit škodlivost látek přidávaných do potravin nebo je to přeceňované riziko? A jaké potraviny prospějí zdraví nejvíce? Více...

Umami: zázračná pátá chuť skrývá glutamát

Umami: zázračná pátá chuť skrývá glutamát

Sladká, slaná, hořká a kyselá, to jsou čtyři základní lidské chutě. Existuje však i cosi dalšího, pátá chuť umami. Receptory pro tuto chuť vnímají v jídle obsaženou kyselinu glutamovou a její soli glutamany. Mnoha lidem okamžitě naskočí výstražné světlo: glutaman je látka cizorodá a škodlivá, uměle přidávaná do jídel. Jak je to s jeho škodlivostí doopravdy a co o něm možná nevíte? Více...

Jak zhubnout po padesátce
Zdraví
24. 2. 2016

Jak zhubnout po padesátce

Po padesátém roce věku se zpomaluje metabolismus a zvyšuje se ukládání tuku. Ženy okolo padesátky se navíc potýkají s projevy hormonálních změn. Co s tím? Vedle jiného pomůže úprava stravovacích zvyklostí ve prospěch rozmanitější stravy. Více...

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence
Zdraví
27. 1. 2016

Obezita: výpočet BMI, zdravotní rizika, léčba, zahrada jako prevence

Na planetě Zemi je spousta míst, kde lidé ještě umírají hlady. Obyvatele evropských zemí, Severní a Jižní Ameriky však trápí opačný problém — nadváha a obezita. Více...

Které jídlo je zdravé a proč, kolik čeho sníst
Zdraví
23. 10. 2015

Které jídlo je zdravé a proč, kolik čeho sníst

Celkem nedávno se odborníci domnívali, že za zdravotní stav člověka  může genetika a životní prostředí. Přibývá však důkazů, že jedním z rozhodujících faktorů je strava. Více...

Fit i dlouho po padesátce díky dobré výživě a pohybu
Zdraví
23. 4. 2015

Fit i dlouho po padesátce díky dobré výživě a pohybu

Stárnutí nemusí nutně znamenat jen chátrání a smíření s pocitem, že všechno už bude jen špatně. Většinou záleží jen na nás, jak dobře se na vyšší věk připravíme. Více...

Léto s cukrovkou: hypoglykemie, jídelníček, pití, léky, pomůcky
Zdraví
11. 7. 2013

Léto s cukrovkou: hypoglykemie, jídelníček, pití, léky, pomůcky

Letní vedra zatěžují každého a chronicky nemocné ještě víc. Své o tom vědí lidé s diagnózou diabetes mellitus. Musí dbát na glykemii, krevní tlak, správné dávky léků, vhodnou stravu, dostatek nápojů i oblečení. Více...

Jak se starat o pávy v zimě?
Ptáci
18. 2. 2011

Jak se starat o pávy v zimě?  

Pávy, skvostné ptáky, kteří svým zjevem přímo oslňují, lze poměrně snadno chovat. Spokojení jsou na prostorné zahradě, která jim skýtá dostatek volnosti. Jak se o ně však starat v zimě? Potřebují vhodný přístřešek a vydatnou stravu. Více...

Osel: ušatý parťák na vandr

Osel: ušatý parťák na vandr

Osli se ve střední Evropě chovají především jako zájmová zvířata. Jsou to znamenití kamarádi. Můžete je zapřáhnout za vozík, vzít jako parťáky na vandr, kde vám ponesou baťoh. Nejsou vůbec tvrdohlaví, ale musí se to s nimi umět. Co k životu potřebují prozrazuje zkušená chovatelka Martina Bendová. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS