Štítky: čočka

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Věděli jste, že červená, ale i černá čočka hravě zastoupí roli masa na vašem jídelníčku? A co teprve důležitá vláknina, železo, vitaminy B a hořčík. Bonusem je krátká doba vaření a fakt, že nenadýmá. Vyzkoušejte variaci klasické čočky nakyselo, opékané placičky nebo salát – večeře, jaké odlehčí vašemu zažívání a na druhý den si je s klidem můžete dát do krabičky. Více...

Vyzkoušejte labužnické jehněčí kotlety a maso dušené na zelenině
Maso a přílohy
31. 3. 2018

Vyzkoušejte labužnické jehněčí kotlety a maso dušené na zelenině

Odpradávna patřilo k oslavě jara a nového života, přesto se ho v našich krajích jí pohříchu málo. Velikonoce jsou nejlepší příležitostí, kdy vyzkoušet sváteční recepty a uspořádat výjimečnou hostinu! Více...

Polévka jako hlavní chod: z paprik, červené řepy nebo čočky

Polévka jako hlavní chod: z paprik, červené řepy nebo čočky

Poctivou hustou polévku ze zeleniny nebo s luštěninou si můžete spolehlivě připravit místo večeře nebo jako lehčí oběd. Nezabere tolik času, zasytí, dodá vám důležitou vlákninu a hydrataci. V závěru zimy se zkrátka polévka na vašem stole neztratí. Více...

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

V zimě je sice sortiment zeleniny oproti jiným ročním obdobím zúžený, i tak se ale dá vybrat ze sezonních druhů, které buď snesou dlouhé uskladnění, nebo se dají sklízet i během zimy, a připravit z nich spoustu dobrot. Dnes to budou polévky na zahřátí v chladných lednových dnech. Více...

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé
Dekorace
22. 12. 2017

Štědrovečerní stolování a tradice známé i neznámé

Štědrý večer se blíží a s ním i neopakovatelná atmosféra Vánoc. Málokterý svátek je opředen tolika zvyky a tradicemi. Dnes se vše točí spíše kolem dárků a stolu prohýbajícího se pod lahůdkami, ale vánoční svátky jsou hlavně dobou rozjímaní, lásky a pohody, kdy se celá rodina sejde kolem jednoho stolu. Některé zvyky možná dodržujete, o jiných jste ani neslyšeli. Pojďme si připomenout štědrovečerní stolování podle našich předků. Více...

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

4 recepty z luštěnin: I obyčejná čočka nebo hrachovka mohou chutnat skvěle

Obsahují tělu prospěšné vitaminy řady B, minerální látky a vlákninu. O tom, že jsou luštěniny zdravou součástí našeho jídelníčku, spor není. Řada lidí nad nimi přesto ohrne nos. Problém bývá i v nepříliš šťastně zvolené receptuře. Zkuste schválně tyhle lahodné luštěninové pokrmy… Více...

Recepty na levná jídla: mohou být chutná, kvalitní i atraktivní?
Maso a přílohy
11. 10. 2017

Recepty na levná jídla: mohou být chutná, kvalitní i atraktivní?

Levné vaření nemusí nutně znamenat ošizené jídlo. Připravili jsme pro vás 3 recepty, díky kterým můžete i při malém rozpočtu připravit jídlo chutné a kvalitní. Více...

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Zdravé i pestré - recepty pro předškoláky

Rádi byste nabídli dětem co nejzdravější stravu a nejste si jisti, čím začít? Nabízíme inspiraci na zdravá jídla, která si oblíbily děti v mateřské škole Semínko. Více...

3 jednoduché asijské recepty na pánvi wok: Do guláše patří čočka!
Maso a přílohy
5. 10. 2016

3 jednoduché asijské recepty na pánvi wok: Do guláše patří čočka!

Jsou chutné, jejich příprava vám nezabere moc času ani energie a navíc kvůli nim nemusíte obíhat specializované prodejny s potravinami. Uvařte si s námi asijský guláš nebo smaženou rýži s kuřetem. Nezapomínáme ale ani na vegetariány.   Více...

Máte oči v pořádku? Kdy a proč zajít k očnímu lékaři
Zdraví
30. 3. 2016

Máte oči v pořádku? Kdy a proč zajít k očnímu lékaři

Nelze si nevšimnout, že s přibývajícím věkem se mění naše fyziognomie: Svaly už nejsou co bývaly, klouby ztrácejí pružnost, vlasy vypadávají, kůže začíná viset i na místech, kde bychom to nečekali. Stárne i náš zrak. Více...

Nakličování semínek na misce, vatě i v pet-láhvi a domácí mladý ječmen
Zdraví
16. 2. 2016

Nakličování semínek na misce, vatě i v pet-láhvi a domácí mladý ječmen

Nakličování jedlých semen je levný a přitom efektivní způsob, jak rychle připravit vlastní pokrm plný vitaminů, enzymů a celé řady dalších cenných látek. Více...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Novoroční polévky: cibulačka, pivní, klobásovka, čočková, zelná, ovocná...

Už staří Čechové nedali dopustit na pivní polévku, Slováci si pochutnávají na slepičí polévce (vývar pro ni si připraví předem a zmrazí jej), v Bavorsku vaří klobásovku, Francouzi mají svou cibulačku. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS