Štítky: paštika

Zveřinová paštika je kulinářská báseň. Jak ji připravit?

Zveřinová paštika je kulinářská báseň. Jak ji připravit?

Paštika je tichá kulinářská báseň. Pokud si její plnou chuť necháte rozeznít v ústech s trochou zavařených brusinek nebo jeřabin a zakousnete křupavou houstičku, máte postaráno o pár chvil kulinářského blaha. Více...

Domácí paštika z drůbežích jater
Maso a přílohy
10. 3. 2018

Domácí paštika z drůbežích jater

Paštika je tepelně opracovaná pochoutka z masa, jater, ryb či dalších přísad, které jsou v různé míře nasekané, umleté či zcela rozmělněné. Servírují se většinou studené, i když některé typy paštik (ty, které se blíží spíše masovým koláčům) se podávají teplé. Více...

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině
Zelenina
29. 6. 2017

Šalvěj, zdravé hořké koření: dodá vůni masu, paštice i zelenině

Šalvěj je nejen velmi účinnou léčivou rostlinou, která dezinfikuje ústa, krk a dýchací cesty. Můžete ji využít i jako koření. A stačí jen troška, její chuť i vůně je velmi intenzivní. Více...

Řezník Řezníček vypráví o svém řemesle
Na návštěvě
31. 1. 2015

Řezník Řezníček vypráví o svém řemesle

Jmenuje se Vlastimil Řezníček a žije ve Vlkově na moravské straně Vysočiny. Vyučil se řezníkem, pracoval v masokombinátech, ale hlavně víc než třicet zim ho víkend co víkend zvali všude tam, kde chovali prasátko. Více...

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty
Maso a přílohy
15. 11. 2014

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty

Mleté nebo v hmoždíři drcené plody jalovce, rozmarýn, barevný pepř, bobkové listy, kořenová zelenina, slanina... Zvěřina si žádá výraznou úpravu, aby se na talíři stala výjimečnou masovou lahůdkou. Více...

Velikonoční brynzovník, jarní chléb, paštika, dalamánky s vejci...

Velikonoční brynzovník, jarní chléb, paštika, dalamánky s vejci...

Chlebová nádivka, bylinkový chléb, dalamánky s vykoledovanými vejci, brynzovník, preclíky, paštikový věnec a další velikonoční recepty od čtenářek i čtenářů. Chuťovky pro sváteční stůl i koledníky. Více...

Zabijačkové speciality

Zabijačkové speciality

Pochutnat si na prasátku, to je to, oč tu běží... Nabízíme několik inspirativních receptů, například domácí jitrnice, pečené koleno na černém pivě, pochoutku se škvarky a kysaným zelím, vesnickou prdelačku a další. Více...

Paštika z cuket, cuketa se švestkami, cuketoví slanečci
Zelenina
11. 9. 2012

Paštika z cuket, cuketa se švestkami, cuketoví slanečci

Cuketový recept někdy stačí změnit kořením, jindy přijde vhodný čas na novinku v jídelníčku: Schůzku s cuketou si na talíři mohou dát i švestky! A  cuketokarotková paštika, ta vypadá jako dort. Více...

Houbové paštiky a sekané
Houby
24. 7. 2012

Houbové paštiky a sekané

Sekaná z čirůvek, jihočeský jatřinec tlačenka s kozáky a křemenáči, terina ze zvěřiny a hub, paštika z vepřového masa se žampiony, nákyp z líhy. Zkusíte něco z toho? Některé z těch lahůdek se podávají teplé, po jiných můžete kdykoliv sáhnout do chladničky. Více...

Houbařské menu: pikantní václavky, zadělávané lišky a jiné
Houby
31. 8. 2011

Houbařské menu: pikantní václavky, zadělávané lišky a jiné

Rostou! Tahle zpráva se vždycky mezi houbaři rozšíří rychleji než elektronická pošta. A pak už jen sbíráme, krájíme, sušíme a vaříme. Nekonečnou studnici nápadů na houbařské dobroty představují recepty čtenářů Receptáře. Více...

Houbové recepty: chuťovky
Houby
11. 9. 2010

Houbové recepty: chuťovky

Čtenářská fantazie bez hranic: houby zapečené v žemlích, houbové chlebíčky s medem, chuťovka pro unavené hosty, houbové palačinky s kontryhelem, bedla à la platýz, křemenáč jako ovar a další houbová inspirace. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS