Štítky: mouka

Zlato v polích: Jaké obilí tu roste?

Zlato v polích: Jaké obilí tu roste?

Již zítra oslaví svátek sv. Markéta, která podle pranostiky hodila srp do žita. Žně začínají a pole zlátnou obilím. Při výletech na kole i pěšky míjíte obilná pole a nejste si jistí, které je které. Pšenice, žito, ječmen, oves, kdo se v tom má vyznat. Poznejte zázračné obilniny, nedoceněné i zatracované. Více...

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Rádi byste přichystali zla, voňavou, nadýchanou vánočku, která se bude rozplývat na jazyku? Vsaďte na klasiku a kvalitní suroviny. Podle našeho podrobného ji zvládne uplést a upéct každý! Více...

Kypřící prášek při pečení i úklidu: Neocenitelný pomocník v domácnosti

Kypřící prášek při pečení i úklidu: Neocenitelný pomocník v domácnosti

Prášek do pečiva nejen kypří těsto, ale dokáže být užitečný i při úklidu a čištění domácnosti. Co v sobě ukrývá malý sáček kypřícího prášku? Jak to, že má takovou sílu?  A na co si dát pozor při pečení, aby náš moučník neskončil v koši? Více...

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?
Zdraví
9. 2. 2017

Jak připravit pohanku, aby byla zdravá i chutná?

Zpevní cévy, podpoří imunitu, dodá tělu mnoho prospěšných látek, neobsahuje lepek – je to zkrátka poklad. Ale jen pokud si vyberete pohanku loupanou za studena a připravíte ji šetrně. Více...

Recept na škubánky s mákem

Recept na škubánky s mákem

Vlastimil Bouda z Plzně připravuje tradiční pokrm z brambor uvařených doměkka, které spolu s moukou nechá v hrnci propařit zhruba sedm minut. Brambory na škubánky lze vařit i do poloměkka a směs pařit o něco déle. Cílem je tužší vláčné těsto.     Více...

Janatův mlýn: roubenka, která vás přenese do starých dobrých časů
Tipy na výlet
28. 4. 2016

Janatův mlýn: roubenka, která vás přenese do starých dobrých časů

Františkovské údolí v Krkonoších střeží pětipatrová roubená chalupa. Je to mlýn, který pamatuje několik století. I díky obětavosti majitelů vzkvétá, a jednou možná zase bude mlít.   Více...

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba
Chléb a pečivo
22. 2. 2016

Jak připravit kvásek a základní těsta na chleba

Chcete mít zaručeně čerstvý chléb a domov provoněný neopakovatelnou vůní? Upečte si chleba sami. Nabízíme recepty na základní těsta a postupy, jak připravit to úplně nejdůležitější. Chlebový kvásek. Více...

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Hrachové recepty: polévka, kaše, karbanátky, kanapky, nádivka…

Jakkoliv karbanátky v titulku této série čtenářských receptů svádějí k domněnce, že půjde o jakousi speciální vegetariánskou krmi, skutečnost je daleko prostší. Jedná se vlastně o variantu hrachové kaše. Více...

Vánočka, královna Vánoc

Vánočka, královna Vánoc

Připravit správně kynuté těsto, vánočku uplést a upéci dozlatova, to není jen tak. Máme pro vás rady, jak vánoční vánočkový rituál zvládnout, a recepty na kynuté pletence i ty z tvarohového těsta. Pečete vánočku jako dárek? Dělávalo se to. Více...

Cukroví z křehkého těsta

Cukroví z křehkého těsta

Oválky s čokoládovým krémem, dvoubarevné cukroví, roládová kolečka a řadu jiných nápaditých dobrot včetně závinu lze upéci z vděčného křehkého těsta. Těsto dobře snáší experimenty nejen s tvary, ale i příměsemi, jako jsou ořechy, mandle, kakao.   Více...

Vánoční cukroví s minimem kalorií

Vánoční cukroví s minimem kalorií

Cukr, pšeničná bílá mouka a tuky, to jsou základní suroviny pro přípravu klasického cukroví, ale též kalorické bomby. Přitom lze sladké vánoční pochoutky připravit tak, aby obsahovaly mnohem méně nadbytečné energie.   Více...

Linecká kolečka

Linecká kolečka

Jeden z nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví má své varianty. Jsou dány nejen použitím různých zavařenin nebo krémů, ale i moukou, z níž se kolečka dají péci. Nejčastěji se do těstá dává pšeničná. Kdo počítá kalorie, může sáhnout po žitné. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS