Štítky: rebarbora

Zahradničení ve druhém červnovém týdnu

Zahradničení ve druhém červnovém týdnu

Nejteplejší jaro, které kdy bylo na našem území přesně zaznamenáno, některým rostlinám svědčí, jiným méně. Zvláště zelenina a nové výsadby vyžadují závlahu. Pokračuje čas sklizně i dalšího setí. Více...

Zahradničení na přelomu května a června
Okrasná zahrada
28. 5. 2018

Zahradničení na přelomu května a června

Péče o zahradu přináší první plody – jahody a třešně. Rozkvétají růže, časné trvalky i letničky, první sklizeň nabízejí bylinky. Nastává čas hojnosti, ovšem také zalévání, hnojení, pletí a mulčování. Více...

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky
Zelenina
22. 5. 2018

Využijte rebarboru, dokud je křehká: zapékaná podle Petra Stupky

Většinou přemýšlíme, zda upéci koláč z rychlého těsta s práškem do pečiva, nebo rebarboru v klasickém křehkém máslovém těstě nebo dokonce nadýchnutém kynutém těstě. Víte co? Ono to jde i bez těsta! Více...

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Nebojte se rebarbory: Crumble a chutney hotové za okamžik

Rebarbora neboli reveň se svými růžolícími řapíky působí atraktivně a vyvolává dojem slaďoučké chuti. Pro opravdové gurmány však není tajemstvím její příjemně nakyslá chuť, která skvěle „sedne“ jak do lehkého dezertu nebo jako doprovod v podobě čatní k sýrům nebo masu. Více...

Zahradničení v prvním květnovém týdnu
Okrasná zahrada
30. 4. 2018

Zahradničení v prvním květnovém týdnu

Těšíme se z kvetoucích ovocných stromů a keřů, ze sklizně prvních salátů a ředkviček. Nastává další vlna jarních výsevů a výsadeb, hnojení, mulčování. Květy potřebují opylení - i s tím jim můžeme pomoci. Více...

Zahradničení ve čtvrtém dubnovém týdnu: čas sázení, setí a hnojení

Zahradničení ve čtvrtém dubnovém týdnu: čas sázení, setí a hnojení

Letní teploty při jarním zahradničení – podivné to potěšení. Nenechejte se však zmást a rostliny, které nesnesou mráz, ven ještě nevysazujte – přízemní mrazíky se na zahradu v budoucnu vplížit mohou. Více...

Zeleninová zahrada v lednu: první výsevy a zimní sklizeň

Zeleninová zahrada v lednu: první výsevy a zimní sklizeň

Zahrada spí jen zdánlivě. Na záhonech čeká na sklizení otužilá zelenina, šlechtěná i planá. V teple domova můžete začít s výsevy, pro zpestření zimního jídelníčku i pro předpěstování sazeniček do skleníku. Více...

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli
Zavařování
14. 7. 2017

Netradiční marmelády. Zkuste rebarboru, borůvky nebo cibuli

Jahody už máte zřejmě zpracovány, třešně nejspíše také. Ale co letos vyzkoušet nějaké zavařeniny, které nejsou úplně běžné. Výroba vlastních marmelád, džemů a želé nabírá rychle na popularitě. Proč tedy trochu neexperimentovat? Čekají na vás zajímavé chutě. Více...

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest na 4 způsoby: předkrm, polévka, hlavní jídlo i dezert

Chřest se v posledních letech stává králem jarní kuchyně. A není divu - kromě toho, že se jedná o chuťově výtečnou zeleninu, má také mnoho pozitivních vlivů na naše zdraví. Chcete jej vyzkoušet a nevíte si rady s jeho přípravou? Přinášíme několik tipů, s kterými vykouzlíte dokonalé jídlo z chřestu. Více...

Je čas pohnojit rebarboru. A také ji sázet, rychlit, množit…

Je čas pohnojit rebarboru. A také ji sázet, rychlit, množit…

Bohatou úrodu křehkých, typicky nakyslých řapíků získáte, když reveň důkladně pohnojíte již nyní, kdy teprve raší. Nejvíc se jí zavděčíte poctivým kompostem nebo domácím zákvasem. Více...

Sezóna chřestu a rebarbory končí

Sezóna chřestu a rebarbory končí

Rebarbora i chřest patří k prvním zeleninám, které můžete na jaře na zahradě sklízet. Zvlášť, pokud je přirychlíte. Poradíme vám, kdy je vhodné se sklizní těchto rostlin skončit. Více...

Praktické tipy pro červnovou zahradu

Praktické tipy pro červnovou zahradu

Trhat třešně a višně se stopkou, nebo bez? Jak vyzrát na běláska a plevel? Proč ze země vyhrabávat cibulky tulipánů nebo narcisů? Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS