Štítky: kýta

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

I tatarák připravený doma může být vynikající večeří, a ne rychlým řešením, pokud se vám nechce vařit. Projděte si tipy, jak na to, aby vám draze nakoupené maso nezhnědlo, kterou část hovězího si poručit v řeznictví, jaké suroviny tatarskému bifteku sluší a kterým se vyhnout. Dozvíte se, jestli maso mlít, škrábat, nebo krájet a proč do něj musí přijít olej, nebo žloutek. Více...

Hovězí maso: nákup, uchování, kuchyňská úprava, tipy a recepty
Maso a přílohy
19. 2. 2016

Hovězí maso: nákup, uchování, kuchyňská úprava, tipy a recepty

Ve spotřebě masa v Česku tradičně vede vepřové, nicméně bez hovězího guláše a svíčkové si českou kuchyni nelze představit. Hovězí se dá upravit dušením, vařením, pečením, grilováním, některé i zastudena. Více...

Škola vaření: řízky, výběr a úprava masa, marinády, opékaní, smažení…
Maso a přílohy
18. 4. 2015

Škola vaření: řízky, výběr a úprava masa, marinády, opékaní, smažení…

Patří dlouhodobě k nejoblíbenějším stálicím českého jídelníčku, především v podobě smaženého plátku z vepřové kýty či krkovice. Vyplatí se však řízky připravovat v dalších variantách a úpravách. Více...

Jehněčí maso ve velikonočních receptech
Maso a přílohy
21. 3. 2015

Jehněčí maso ve velikonočních receptech

Jehněčí maso neboli velikonoční beránek symbolizuje příchod jara, Velikonoce a také upřímnost a čestnost. Ač je ve staročeské kuchyni tradičním masem, mnozí z nás dnes váhají s jeho přípravou. Více...

Recept na svíčkovou na smetaně jako od maminky
Maso a přílohy
17. 3. 2014

Recept na svíčkovou na smetaně jako od maminky

Maminky to vědí od babiček: Česká kuchyně se právem pyšní omáčkami. Žádnými upejpavými sósy! Svíčková je pokrm bytelný: Vždyť základ tvoří dobré hovězí a kořenová zelenina. Se smetanou sváteční kombinace. Více...

Česká domácí zabijačka: tradice a rituál
Zajímavosti
14. 1. 2013

Česká domácí zabijačka: tradice a rituál

Kdyby to zůstalo na Josefu Jungmannovi, jmenoval by se prosinec prasinec. Slovutný obroditel, který mimo jiné nahrazoval latinské názvy měsíců českými jmény, zohlednil fakt, že v prosinci se hojně porážka prasata. Více...

Recepty na jehněčí: řízky, plátky, ražniči, velikonoční pečínka
Maso a přílohy
23. 4. 2011

Recepty na jehněčí: řízky, plátky, ražniči, velikonoční pečínka

Jehněčí maso označují odborníci na výživu za vysoce kvalitní bílkovinnou potravinu díky skladbě esenciálních aminokyselin. Sto gramů jehněčího obsahuje až třicet gramů bílkovin. A přiměřené množství kalorií. Více...

Recepty na jehněčí a skopové; pilaf, musaka, pečeně...
Maso a přílohy
18. 4. 2011

Recepty na jehněčí a skopové; pilaf, musaka, pečeně...

Jehněčí maso poskytuje člověku bílkoviny s tzv. esenciálními aminokyselinami, které jsou cenné pro tvorbu a funkčnost buněk, tkání a orgánů. Lidskému zdraví prospívá i díky obsahu minerálů, železa, zinku, vitaminů skupiny B, vitaminu D a selenu. Více...

Jak kupovat jehněčí maso a recepty od chovatele
Maso a přílohy
24. 5. 2010

Jak kupovat jehněčí maso a recepty od chovatele

Kvalitní jehněčí maso není v Česku tak oblíbené, jak by si zasluhovalo. Proč? Jen s výjimkami není na trhu snadno dostupné, a když už si spotřebitel jehněčí koupí, může zažít zklamání.
Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS