Štítky: Velikonoce

Fotonávod: vykostěné kuře pečené s nádivkou
Maso a přílohy
23. 3. 2019

Fotonávod: vykostěné kuře pečené s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou je symbolem dobrého nedělního oběda. Zvlášť teď na jaře, kdy se nádivka dá ozvláštnit nejrůznějšími bylinkami, od klasických kopřiv a medvědího česneku, které nechybí skoro na žádném velikonočním stole, až po trochu méně známý popenec či kerblík. Více...

Fotonávod: Přivítejte jaro květinovou aranží z narcisů a proutí
Dekorace
16. 3. 2019

Fotonávod: Přivítejte jaro květinovou aranží z narcisů a proutí

Většina z nás vítá jaro s velkým nadšením. Těšíme se jak na svěží zeleň probouzející se v našem okolí, tak na lepší počasí a přibývající počet slunečných a teplých dnů. Někdy už se nám zdá zima nekonečná, a tak se snažíme jaro doslova přitahovat všemi možnými způsoby. Jedním z nich je vlastnoruční výroba jarní květinové dekorace z přírodních materiálů.   Více...

Soutěž Receptáře o nejhezčí kraslici
Soutěže
12. 3. 2019

Soutěž Receptáře o nejhezčí kraslici

Zdobíte vajíčka? Můžete vyhrát! Časopis Receptář vyhlašuje soutěž o nejhezčí kraslici. Pošlete nám do redakce svou vlastnoručně ozdobenou velikonoční kraslici. Redakce vybere ty nejkrásnější a nejoriginálnější a jejich autory odmění. Více...

Jak zabalit koledu do šátku ve stylu zajíčka Furoshiki?
Dekorace
1. 4. 2018

Jak zabalit koledu do šátku ve stylu zajíčka Furoshiki?

Furoshiki je tradiční japonský způsob balení věcí do šátku. Japonci dovedou tímto chytrým, elegantním a ekologickým způsobem zabalit téměř vše. Balíček může mít i podobu zajíčka – pro koledu ideální. Více...

Vyzkoušejte labužnické jehněčí kotlety a maso dušené na zelenině
Maso a přílohy
31. 3. 2018

Vyzkoušejte labužnické jehněčí kotlety a maso dušené na zelenině

Odpradávna patřilo k oslavě jara a nového života, přesto se ho v našich krajích jí pohříchu málo. Velikonoce jsou nejlepší příležitostí, kdy vyzkoušet sváteční recepty a uspořádat výjimečnou hostinu! Více...

Velikonoční očista devíti bylinami

Velikonoční očista devíti bylinami

Dobové recepty na velikonoční pokrmy vedle jiného dokládají, že svého času bývala jarní očista organismu docela běžná a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí. Některá jídla jako nádivky nebo zelené polévky měly obsahovat aspoň devět bylin. Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další. Více...

Jak prodloužit vejcím z koledy trvanlivost? Zkuste pickled eggs

Jak prodloužit vejcím z koledy trvanlivost? Zkuste pickled eggs

Následky velikonoční koledy mívají zpravidla podobu hromady natvrdo vařených vajec, které je nutno dosti rychle zpracovat, protože už jsou uvařená různě dlouhou dobu a navíc pobývají různě dlouhou dobu v teple v koledníkově košíku. Existuje ale trik, jak trvanlivost vařených vajec prodloužit a tak rozložit nutnost konzumace hromad vajíčkových pomazánek a salátů na delší dobu. Více...

Velikonoční dekorace s kouzlem přírody: fotografie pro inspiraci
Dekorace
30. 3. 2018

Velikonoční dekorace s kouzlem přírody: fotografie pro inspiraci

Zdánlivě obyčejné materiály, které najdete i na časně jarní zahradě, mohou dodat svátečním velikonočním dekoracím netušené kouzlo. Oslavte probouzení přírody tvořením, které vychází z její náruče… Více...

Vyrobte si originální košíček na vejce a překvapte koledníky
Dekorace
29. 3. 2018

Vyrobte si originální košíček na vejce a překvapte koledníky

Košíček na vejce ve tvaru ptačího hnízda je křehkou a romantickou dekorací. Ze spleti bílých větviček trčí bílá ptačí pírka, lístky a traviny a usedají na něj bílí motýli - vše z papíru. Více...

Sedoulek skvěle nahradí velikonoční osení

Sedoulek skvěle nahradí velikonoční osení

Kouzlo Velké noci jsme si zvykli vítat a slavit různými způsoby. Jedním z nich je i výzdoba domova svěžím jarním osením. To si různě zdobíme pomocí zápichů, vaječných skořápek anebo jej využíváme jako součást květinových dekorací. Pokud ale nemáte trpělivost vypěstovat si vlastní osení, můžete jej nahradit travičkou zvanou sedoulek. Více...

Netradičně zdobené kraslice
Dekorace
25. 3. 2018

Netradičně zdobené kraslice

Zdobené kraslice neodmyslitelně patří k velikonoční koledě. Mají své symbolické barvy a také techniky zdobení, které se staly již klasikou. Ne všichni máme však tolik trpělivosti a času, abychom mohli každoročně zdobit kraslice lepenou slámou nebo vyškrabováním vosku. A tak každým rokem vznikají nové, rychlejší a moderní způsoby zdobení vajec, které jsou netradiční, a přesto půvabné. Více...

Jehněčímu sluší rozmarýn: Připravte ramínko nebo kýtu
Maso a přílohy
24. 3. 2018

Jehněčímu sluší rozmarýn: Připravte ramínko nebo kýtu

Skopové že není nic pro vás? Překonejte špatné zkušenosti nebo předsudky a dopřejte si na letošní Velikonoce opravdu sváteční oběd. Mladý beránek je nejen pokrmem symbolickým, ale hlavně delikátním. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS