Nažehlené látkové ubrousky bývaly kdysi v českých restauracích, ale i domácnostech standardem, dnes už jako by vymizely. Přitom tradiční obyčej dokáže společný oběd povýšit na slavnostní událost. Více...
Před desítkami let se velikonoční vejce pro koledníky bežně barvila surovinami, které nabídla příroda. To je možné i dnes. Chce to mít předem zásobu vhodných materiálů, třeba slupek od cibule, osení a jiných. Více...
Přečtěte si březnový Receptář co nejdřív. Zůstane vám víc času na krásy jara, kterých den co den přibývá. Na sto stranách najdete pestrou směs tipů vskutku zálibných. Více...
Obří vznášející se barevné květiny patří mezi nejoblíbenější sváteční dekorace. Při svatbách, zahradních slavnostech nebo dětských oslavách zkrášlí prostor i velké jiřiny z hedvábného papíru. Více...
Dobře udělané houskové knedlíky jsou kypré a neoslizlé. Zdárný výsledek závisí na kvalitě mouky, dávkování surovin, způsobu kypření, vypracování, uhnětení a odpočinutí těsta, na jeho vytvarování a vaření. Více...
Rádi byste své dítě aspoň trochu motivovali k péči o pořádek? Šikovným spojencem se může stát dětský kufřík zdobený oblíbenými motivy. Hodí se na hračky, ale třeba i na výtvarné potřeby. Více...
„V podkroví mám prasklý strop s hrubou omítkou. Zkouším prasklinu opravovat, ale nic nepomáhá. Lepit na strop polystyrén se mi nechce. Můžete mi, prosím, poradit?“ Ptal se čtenář Receptáře a sešlo se hned několik čtenářských tipů a zkušeností. Tady jsou. Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort
Houby - sběr, pěstování, recepty