Štítky: meruňky

Moniliová spála a klejotok: Odstraňte včas napadené části stromu
Choroby a škůdci
15. 12. 2018

Moniliová spála a klejotok: Odstraňte včas napadené části stromu

Višním, třešním i meruňkám zasychají větévky, jako by byly spálené. Následně odumírají celé větve, objevuje se i výron pryskyřice. Příčinou je moniliová spála. Bez rychlého zásahu může uhynout celý strom. Více...

Jak vylehčit těžkou, jílovitou půdu?
Okrasná zahrada
8. 10. 2018

Jak vylehčit těžkou, jílovitou půdu?

Každý zahrádkář dobře ví, že podzim stráví péčí o to nejdůležitější, co na zahradě má. Pokud je půda těžká, jílovitá, vyžaduje docela jiný přístup, nežli půda lehká či středně těžká. Více...

Proč švestky a meruňky opadávají?  Seznamte se s tmavkou švestkovou

Proč švestky a meruňky opadávají?  Seznamte se s tmavkou švestkovou

Globální přeprava potravin včetně ovoce je ideální jízdenkou pro různé nepůvodní a nevítané hosty, kteří se k nám šíří v obalech a mnohdy přímo v ovoci. Tak se k nám dostala i tmavka. Více...

Jak získat pálenku z vlastního ovoce?
Nápoje
22. 10. 2017

Jak získat pálenku z vlastního ovoce?

Domácí výrobu lihu a tedy i pálenky z ovocného kvasu zakazuje zákon. Nicméně o možnost ochutnat lahodný mok připravený z vlastního ovoce nás zákonodárci nepřipravili. Jak postupovat? Více...

Klíč k příští úrodě: odhalte choroby broskvoní a meruněk

Klíč k příští úrodě: odhalte choroby broskvoní a meruněk

Nejen sucho, ale i choroby se výrazně odrazí na množství a kvalitě úrody meruněk a broskví. Deformují plísně listy nebo dokonce i květy vašich ovocných stromů a vy nevíte, jak zakročit? Trápí-li vás některý z problémů spojený s chorobami broskvoní a meruněk, přinášíme vám jejich možná řešení.  Více...

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Recepty na oblíbené nepečené vánoční cukroví, ořechové i ovocné

Rumové, medové a ořechové kuličky, perníkové řezy, ovocný salám, mandlové hříbky. Nepečené cukroví je výtečným zpestřením vánoční tabule. Stačí, když ho necháte odležet do druhého dne. Více...

Ovocný strom, váš nejlepší přítel. Které druhy vybrat a jak je sázet?

Ovocný strom, váš nejlepší přítel. Které druhy vybrat a jak je sázet?  

Ovocné stromy se vrací na zahrady. Pokud dobře zvolíte druh a odrůdu, budou vyžadovat minimum péče a každoročně vám nadělí sladkou, zdravou odměnu. A mnohé si půvabem nezadají s okrasnými. Více...

Řez ovocných stromů

Řez ovocných stromů

Aby byly zdravé a po dlouhá léta bohatě plodily, vyžadují ovocné stromy pravidelný řez. Důležité je však vhodné načasování i provedení. Jak správně postupovat? Více...

Ošetřete meruňkám rány, budou déle žít

Ošetřete meruňkám rány, budou déle žít

Meruňky jako druh vznikly v podmínkách středoasijského hornatého klimatu. Zimy jsou v těchto zemích tuhé, proto ani náš mráz meruňkám nevadí. Horší je to s  výkyvy teplot, které se v jejich domovině nevyskytují. Více...

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Rychlé recepty na oslavu silvestra: chlebíčky, jednohubky i jiné lahůdky

Chuťovky, jednohubky a chlebíčky slouží k mlsání, ale stejně tak dokážou zažehnat malý hlad či být vhodnou protiváhou dobrého pití. Mnohé se navíc dají připravit i během oslav či při setkání s přáteli. Více...

Slovácké drůbky, králík, svíčková, živáň, klobásy
Maso a přílohy
26. 9. 2015

Slovácké drůbky, králík, svíčková, živáň, klobásy

Příprava svatební svíčkové trvá týden. Už název receptu na slovácké drůbky s majoránkovými knedlíčky napovídá, že jídlo chutná nevídaně. Některé suroviny do slovácké klobásy se melou i dvakrát. Více...

Elektrické sušičky a sušení ovoce, zeleniny, hub, bylin
Zavařování
11. 9. 2015

Elektrické sušičky a sušení ovoce, zeleniny, hub, bylin

Sušení nejrůznějších plodů či masa patří k nejstarším způsobům uchovávání potravin. A také k nejzdravějším. Dnes sušení výrazně usnadňuje elektrická energie. V průmyslu, ale i v domácích kuchyních. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS