Štítky: bez

Bez, lípa, divizna, šalvěj: kdy sbírat a jak sušit léčivky?
Zdraví
3. 6. 2017

Bez, lípa, divizna, šalvěj: kdy sbírat a jak sušit léčivky?

S červnem přichází ideální období pro toulání se přírodou a sběr léčivých bylinek. Ty doceníme v sušené podobě zejména v zimních měsících. Jak docílit toho, aby ani za pár měsíců neztratily chuť, vůni a léčebnou sílu? Více...

Barevné plody našich dřevin: brslen, hloh, kalina, střemcha, trnka, svída…

Barevné plody našich dřevin: brslen, hloh, kalina, střemcha, trnka, svída…

S rozvojem cestování poznáváme nejen daleké kraje, ale i cizokrajné rostliny. Známe však dobře, co nám roste přímo za domem? Více...

Jak se probouzejí slunéčka, motýli a čmeláci?

Jak se probouzejí slunéčka, motýli a čmeláci?

Z úkrytů pod kůrou, v listí a hrabance, v trouchnivém dřevě i na půdách opatrně vystrkují tykadélka. Slunéčka, střevlíci, zlatoočky, čmeláci a motýli se probouzejí. Více...

Není nad domácí vína: z bezu, chleba, kávy, rajčat, fíků...
Nápoje
19. 5. 2011

Není nad domácí vína: z bezu, chleba, kávy, rajčat, fíků...

Víte, že víno se dá vyrobit prakticky z čehokoliv? Dokazují to čtenářské recepty na víno ze surovin, jako jsou rajčata, bylinky a další.  Zde jsou některé z návodů a také devatero rad na přípravu domácích ovocných vín. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS