Štítky: Zavařování

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?

Při přípravě pestrých pokrmů by ve vaší kuchyni nemělo chybět několik druhů octa. Každý má jinou chuť, a proto se hodí i do jiných receptů. Jak se v octech vyznat a použít je tak, aby jídlo doladily co nejlépe? Více...

Samosběr jahod je v plném proudu: Zajeďte si nasbírat

Samosběr jahod je v plném proudu: Zajeďte si nasbírat

Milujete jahody a nedokážete se jich nabažit? Pokud vaši spotřebu nespraví jen půl kila nebo kilo červených plodů, využijte možnost samosběru jahod. Budete mít jahody vypěstované u nás, zaručeně čerstvé a za víc než příznivou cenu. Více...

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?
Zelenina
22. 2. 2018

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?

Oblíbili jste si chutnou a tělu nesmírně prospěšnou mléčně kvašenou zeleninu? Pro zpestření můžete vyzkoušet i její orientální variantu. Je osvěžující přílohou k jídlům, třeba místo kyselých okurek. Více...

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní
Zavařování
27. 1. 2018

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní

Citrusovou marmeládu si můžeme připravit z libovolného druhu citrusů. Můžeme je i kombinovat. Klasikou je marmeláda ze sevillských pomerančů, oblíbená především v Británii. Původ pomerančové marmelády je většinou spojován se Skotskem 17. století. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů
Nápoje
17. 12. 2017

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů

Čaj, to je pro vás maximálně sáček zalitý horkou vodou nebo v lepším případě sypaná směs? Že by se měl péct a dávat do zavařovacích sklenic? Věřte tomu, že jde o vynikající záležitost, která potěší jak vás, vaše hosty nebo coby dárek pod stromečkem. Více...

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma
Zavařování
10. 12. 2017

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma

Ať už vám nedělá dobře laktóza, dáváte přednost veganské stravě nebo si jen přejete odlehčit jídelníček a zařadit do ní zdravé luštěniny, čerstvý sojový jogurt se bude hodit na snídani i svačinku. Více...

Domácí ovocný čaj: Chutná a zdravá dobrota
Nápoje
19. 11. 2017

Domácí ovocný čaj: Chutná a zdravá dobrota

Nemusíte nutně kupovat drahé ovocné čaje, kyselé a bez valné chutí. Připravit si domácí ovocný čaj je velmi snadné, zvládnete to za pár minut. Chutná malým i velkým, zahřeje v chladném počasí a zažene chuť na sladké. Více...

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?
Zavařování
29. 10. 2017

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?

Jogurtovač může výrobu jogurtu usnadnit, ale snadno se obejdete i bez něj. Levný, zdravý a chutný domácí jogurt připravíte i s pomocí hrnce, sklenic a peřiny, pod kterou v teple uzraje. Více...

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Jak nejlépe sklidit a uchovat ořechy?

Podzim je čas dozrávání a sklízení. Kromě ovoce a zeleniny nezapomeňte na ořechy, zdroj zdravých tuků, cenných bílkovin a minerálů. Prospějí vašemu cévnímu sytému, posílí imunitu a dodají energii. Jak sklízet a uchovávat ořechy, aby co nejdéle vydržely? Více...

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně
Zdraví
13. 9. 2017

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Pokud už se cítíme přesyceni množstvím doporučovaných vitaminových přípravků, které nám mají zaručit nezlomné zdraví, zkusme se vrátit k moudrosti předků: je tu přece staré dobré kysané zelí. Více...

Dřínky nejen na ozdobu
Zavařování
9. 9. 2017

Dřínky nejen na ozdobu

V září se hlavně ve vápencových oblastech začervenají na keřích dřínu jarního granátově rudé plody zvané dřínky. Keř je chráněný, tedy se nesmí nijak olamovat a mohl by být problém i s otrháváním dřínků. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS