Štítky: černý rybíz

Za oblevy nastává ideální čas na prořezávku rybízu

Za oblevy nastává ideální čas na prořezávku rybízu

Jakmile mráz poleví a teploty vystoupí k nule, můžeme se pustit do zimních prořezávek. Jedním z nejdůležitějších, a přitom nejjednodušších je řez rybízů. Nepotřebujeme k němu žebřík, pouze ostré nůžky. Více...

Přejete si bohatou úrodu rybízu? Prořezejte v zimě rybízové keře

Přejete si bohatou úrodu rybízu? Prořezejte v zimě rybízové keře

Rybíz bude každoročně dávat bohatou úrodu velkých bobulí pouze při pravidelné údržbě řezem. Jak postupovat od prvního roku u rybízu červeného, bílého a černého? Více...

Vitamin C z přírodních zdrojů: rakytník, šípek, acerola, rybíz, zelenina
Zdraví
12. 1. 2016

Vitamin C z přírodních zdrojů: rakytník, šípek, acerola, rybíz, zelenina

Sezona chřipek a nemocí z nachlazení každým rokem řádně prověří naši obranyschopnost. Čím ji posílit? Více...

Zdravý, chutný, pěkný: Rybíz by neměl na zahrádce chybět

Zdravý, chutný, pěkný: Rybíz by neměl na zahrádce chybět

Při správném ošetření rybízové keře bohatě plodí zdravé a všestranné ovoce, navíc pěkně vypadají a poslouží například i jako předěl okrasné a užitkové části zahrady. Více...

Josta, kříženec angreštu a černého rybízu, dává velké lahodné plody

Josta, kříženec angreštu a černého rybízu, dává velké lahodné plody

Kdo má rád angrešt a černý rybíz, oblíbí si i jejich křížence jostu. Tento nadmíru užitečný keř dává tmavé plody větší než černý rybíz a trochu jemnější chuti. Jejich výjimečný přínos pro zdraví však zůstává zachován. Více...

Jak prořezávat rybíz: krok za krokem, rok po roce

Jak prořezávat rybíz: krok za krokem, rok po roce

Rybíz bude každoročně dávat bohatou úrodu velkých bobulí pouze při pravidelné údržbě řezem. Jak postupovat od prvního roku u rybízu červeného, bílého a černého? Jak řezem udržovat formu keřovou a stromkovou? Více...

Vděčné a otužilé drobné ovoce: rybíz, angrešt, josta

Vděčné a otužilé drobné ovoce: rybíz, angrešt, josta

Drobné bobuloviny jsou nenáročné a jejich ovoce je doslova nabité vitamíny. Ve zdejším klimatu se jim velmi dobře daří, protože snášejí i drsnější. Rybíz mnoha barev, angrešty či josta by neměly chybět na žádné zahrádce. Druhů a odrůd je tolik, že si každý může vybrat podle své chuti.
Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS