Štítky: drůbež

Kachní prsíčka nadívaná
Maso a přílohy
10. 11. 2018

Kachní prsíčka nadívaná

Kachna pečená vcelku je sice ozdobou nedělní tabule, ale z hlediska využití masa to není ideální způsob. Při rozporcování můžeme k odlišným typům masa přistupovat více s přihlédnutím k jejich nejlepšímu využití. A tak zatímco stehna se hodí skvěle na klasickou pečínku a skelet na polévku, prsíčka nabízejí různé možnosti. Jednou z nich je naplnění nějakou zajímavou nádivkou, která tento kompaktní kus masa ozvláštní a ochutí. Více...

Chovatelská rarita: Ayam Cemani, kráska černá jako noc

Chovatelská rarita: Ayam Cemani, kráska černá jako noc

Nevšední plemeno slepic pochází z vesnice Cemani na ostrově Jáva v Indonésii. Majestátně působící ptáci jsou černočerní nejen zevně, ale i uvnitř těla. V České republice se poprvé objevili v roce 2010. Více...

Kerblík: Voňavé koření snadno vypěstujete na záhoně i v květináči

Kerblík: Voňavé koření snadno vypěstujete na záhoně i v květináči

Nenáročná, rychle rostoucí jednoletka s výtečnou chutí a vůní, to je kerblík třebule. Nevyžaduje slunce, mladé lístky můžete sklízet časně po vysetí. Ideální bylinka k rybám, vejcím, do omáček. Více...

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky
Maso a přílohy
9. 11. 2016

Nadívaná svatomartinská husa a poctivý kaldoun podle Petra Stupky

Pochoutka předků se vrací na náš sváteční stůl. Díky vzrůstající oblibě hus se rozšiřuje jejich chov, takže si můžete vybrat drůbež ze slušných podmínek. Pak už chybí jen recept šéfkuchaře. Více...

Jaké víno vybrat ke kterému chodu, jídlu, dezertu; volba vín podle koření
Nápoje
6. 12. 2015

Jaké víno vybrat ke kterému chodu, jídlu, dezertu; volba vín podle koření

Dobré jídlo a dobré víno k sobě patří za každých okolností. Jak je to však s jeho výběrem? Platí například, že ke kaprovi se nejlépe hodí láhev bílého vína. Nebo snad i červeného? Více...

Chov perliček, užitkové i zajímavé drůbeže, která hlídá zahradu

Chov perliček, užitkové i zajímavé drůbeže, která hlídá zahradu

Chovatele Václava Drexlera z Kalivod perličky upoutaly neokoukaností a nenáročností. A samozřejmě také užitkovostí. Mají jemné maso chuti bažanta a snášejí 120–140 vajec ročně. Více...

Receptář na únor: mochyně, saláty, brambory, hlívy, vinice, slepice…
Zajímavosti
2. 2. 2015

Receptář na únor: mochyně, saláty, brambory, hlívy, vinice, slepice…

Výsada jižní Moravy a několika oblastí v Čechách pěstovat vinnou révu pomalu bere za své. Řadě malých vinařů i zahrádkářů se daří vypěstovat krásné hrozny i ve vyšších a severnějších polohách a vyrobit z nich pěkná vína. Více...

Polévka je stále grunt: vývar, jíška, záklechtka, knedlíčky, noky, kapání...

Polévka je stále grunt: vývar, jíška, záklechtka, knedlíčky, noky, kapání...

Podle historických dokladů se polévky jedly na všech kontinentech, k snídani či přesnídávce, jako součást oběda či večeře, jako samostatný pokrm nebo součást menu, což platí i dnes. Více...

Poprvé na chovatelské výstavě: Jak se vyznat v popisech zvířat a katalozích?

Poprvé na chovatelské výstavě: Jak se vyznat v popisech zvířat a katalozích?

Chovatelské výstavy mohou být pro začínajícího chovatele velmi inspirující. Co však znamenají číslice a písmena vyvěšená na klecích zvířat a co všechno lze vyčíst z katalogu výstavy? Více...

Sýrová polévka, plněné houby a jiné recepty z Pošumaví

Sýrová polévka, plněné houby a jiné recepty z Pošumaví

Brambory, houby, lesní plody, med, ovoce ze sadů, hovězí z pastvin, sýry, pašík z chalupy... Už jen výčet surovin napovídá, že v podhůří Šumavy lze najít výbornou inspiraci pro přípravu domácích dobrot.   Více...

Ty nejlepší recepty pro grilování
Maso a přílohy
15. 7. 2013

Ty nejlepší recepty pro grilování

Nabízíme sérii receptů na grilování ryb, hovězího, vepřového, mletého a drůbežího masa, špízu, ale též ementálu, hub, klobásek, brambor, ba i párků v rohlíku či šunkových housek. Také něco o hořčici, koření, soli, oleji a citrusech v receptech. Více...

Jak chovat zdrobnělé slepičky vyandotky?

Jak chovat zdrobnělé slepičky vyandotky?

Vyandotky u nás patří k oblíbeným plemenům zdrobnělé drůbeže. Jsou hezké, krotké, nenáročné a mají klidnou povahu. Chovatel Josef Pichl je chová v mnoha barvách a rozmnožuje bez pomoci líhně. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS