Štítky: vdolky

Bavorské vdolečky s povidly a tvarohem

Bavorské vdolečky s povidly a tvarohem

Asi každý zná tuhle masopustní pochoutku, která pronikla do školních i závodních jídelen jako jedno z nejoblíbenějších jídel. Kulaté vdolečky dozlatova usmažené, s důlkem uprostřed, naplněným povidly či džemem, doplněné krémem z tvarohu či šlehačky a někdy také strouhaným tvrdým tvarohem. Ale jak vlastně přišly ke svému jménu? Jsou to opravdu vdolečky? A jsou opravdu bavorské? Více...

Recepty na řepánky; buchty a vdolky s řepou a mákem

Recepty na řepánky; buchty a vdolky s řepou a mákem

Svého času se v redakci Receptáře po jediné výzvě sešlo na sto padesát receptů na buchty s cukrovou řepou. Kdysi běžná zemědělská plodina českých polí vstoupila do mnoha domácích kuchyní. Dnes aby tu vzácnost člověk pěstoval na záhonku... Více...

Sladké dobroty z ovoce: flameri, košíčky, bublanina, salát...

Sladké dobroty z ovoce: flameri, košíčky, bublanina, salát...

Ovoce ze zahrady, obchodu i zavařené vybízí k přípravě sladkého mlsání. Vyniká barvami a rozmanitými chutěmi. Díky tomu plody vstupují do spolků s těsty, šlehačkou, krémy a cukrem coby velevážený partner. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS