Štítky: petrželka

Velké březnové setí a sázení

Velké březnové setí a sázení

V březnu přichází jaro a s ním i čas výsevů. Zeleninu i květiny předpěstováváme v teple domova, sejeme a posléze i vysazujeme do pařeniště i skleníku. Když začneme včas, úrody a květů se dočkáme brzy. Více...

Pěstování bylinek bedýnce i pytli

Pěstování bylinek bedýnce i pytli

V přenosných nádobách můžeme rostliny pěstovat prakticky kdekoliv, a navíc po celý rok. Základní druhy bylinek nabízejí všechna zahradní centra, proč to tedy nezkusit. V sezóně je můžeme doplnit i květinami. Více...

Jak sklízet čerstvé bylinky po celý rok? Přeneste je ze zahrady domů

Jak sklízet čerstvé bylinky po celý rok? Přeneste je ze zahrady domů

V září si můžeme vyrýpnout trs bylinek ze záhonu, přesadit ho do květináče nebo truhlíku a až se ochladí, odnést ho do skleníku nebo domů. Čerstvé listy a výhonky pak budeme postupně sklízet po celou zimu. Více...

Frankfurtská zelená omáčka - legendární pokrm na Zelený čtvrtek

Frankfurtská zelená omáčka - legendární pokrm na Zelený čtvrtek

Tradičně je prvním dnem, kdy se frankfurtská zelená omáčka připravuje, Zelený čtvrtek. Je ale oblíbená během celé sezony čerstvých bylinek, které jsou obvykle na svém vrcholu v květnu. Takže pokud ji na Velikonoce nestihnete, nezoufejte. Můžete si ji vychutnat i později. Více...

Čerstvé bylinky ve francouzské kuchyni: Vyzkoušejte bouquet garni

Čerstvé bylinky ve francouzské kuchyni: Vyzkoušejte bouquet garni

Čerstvé bylinky lze používat na mnoho způsobů. Jedním z nich je bouquet garni, rafinovaný vynález francouzských labužníků. Budete potřebovat jen čerstvé bylinky, provázek a nůžky. Více...

Únorové výsevy: Jak si předpěstovat sadbu zeleniny a květin?

Únorové výsevy: Jak si předpěstovat sadbu zeleniny a květin?

Zahrada spí pod sněhovou duchnou, ale milovníci květin a čerstvé zeleniny už myslí na jaro. Do misek vysévají semínka a pečují o semenáčky. Na jaře budou připravené k výsadbě do kypré půdy. Více...

Čerstvé vitamíny v zimě: Pěstujte zeleninu za oknem i ve sklepě

Čerstvé vitamíny v zimě: Pěstujte zeleninu za oknem i ve sklepě

Za oknem se zazelená čerstvá pažitka, roketa i petrželka, ve sklepě porostou křehké čekankové puky, a na záhoně pod sněhem můžete sklízet otužilou zeleninu po celou zimu. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Bílé fazole s rajčaty, plněné cibulky, kedlubny, pórková omeleta, salát
Zelenina
31. 5. 2015

Bílé fazole s rajčaty, plněné cibulky, kedlubny, pórková omeleta, salát

Nápaditě upravená zelenina zazáří na talíři, ale především umí překvapit chutěmi dalších příměsí, jako je šunka, sýr či mleté maso. A jistě i variantami bylinkových koření. Však to sami dobře znáte. Více...

Kuře a nádivka ve velikonočních receptech

Kuře a nádivka ve velikonočních receptech

Pečené kuře s bramborem patří k nejčastějším a nejoblíbenějším jídlům české kuchyně a nejinak je to i s pozicí kuřete pro velikonoční menu. Jeho příprava pro slavnostní stůl začíná nákupem kuřete. Více...

Jak pěstovat zelenou petrželku, v kuchyni nepostradatelnou bylinku?

Jak pěstovat zelenou petrželku, v kuchyni nepostradatelnou bylinku?

Kadeřavou petrželkou se zdobí a ochucují teplé i studené pokrmy, ale také se používá do omáček a nádivek. Mít na zahradě po ruce vždy čerstvou se vyplatí. Více...

Kerblík, nenáročná jednoletka s chutí jemné petrželky

Kerblík, nenáročná jednoletka s chutí jemné petrželky

Aromatické listy kerblíku připomínají petrželku vzhledem i chutí, která je však jemnější. Jsou výborné do salátů a polévek, na nové brambory, k omáčkám i vaječným pokrmům. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS