Štítky: omáčka

Frankfurtská zelená omáčka - legendární pokrm na Zelený čtvrtek

Frankfurtská zelená omáčka - legendární pokrm na Zelený čtvrtek

Tradičně je prvním dnem, kdy se frankfurtská zelená omáčka připravuje, Zelený čtvrtek. Je ale oblíbená během celé sezony čerstvých bylinek, které jsou obvykle na svém vrcholu v květnu. Takže pokud ji na Velikonoce nestihnete, nezoufejte. Můžete si ji vychutnat i později. Více...

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

Grilovací omáčky dodají vašim steakům šmrnc

S létem voní ze zahrad i balkonů rozličné grilované pochoutky. Šťavnatý steak si sice vystačí i bez doprovodu, ale přece jen, lahodná domácí omáčka či bylinkové máslo mu může dodat nečekaný šmrnc. Více...

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček na zahrádce a v kuchyni: voní, chutná, léčí

Libeček je odolný a nenáročný, jeho výrazná chuť dodá mnoha pokrmům říz. Na záhonu působí skutečně velkolepě, a protože nebývá ke koupi, stojí za to ho pěstovat. Více...

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce
Maso a přílohy
24. 1. 2016

Med v receptech slané kuchyně; stačí jedna nebo dvě lžíce

Med, dokonalá přírodní potravina, dodá jídlu vůni, chuť a umocní jeho vzhled. Existuje spousta jednoduchých receptů na slané pokrmy s přísadou medu, které nevyžadují složitou přípravu ani množství surovin. Více...

Hrušky: omáčka, obrácený koláč, dort, roláda a jiné hruškové recepty

Hrušky: omáčka, obrácený koláč, dort, roláda a jiné hruškové recepty

Hrušky většinou vyžadují rychlé zpracování. Lze je použít i při vaření a pečení. Hodí se k masu a samozřejmě do moučníků. Čím víc nápadů máme po ruce, tím častěji si můžeme hruškami zpestřit jídelníček. Více...

Šípky: recepty na džemy, pastu, víno, likér, kompot, omáčky, cukroví...
Zavařování
11. 10. 2015

Šípky: recepty na džemy, pastu, víno, likér, kompot, omáčky, cukroví...

Obsahují vysoké množství vitaminu C a řadu dalších prospěšných látek. Nejčastěji je sušíme na čaj, ale výborné poslouží i pro přípravu jiných nápojů nebo zavařenin, příloh a pokrmů. Více...

Vaříme z hub: šumavský strouhanec, hříbkové halušky, houbový boršč...
Houby
13. 9. 2015

Vaříme z hub: šumavský strouhanec, hříbkové halušky, houbový boršč...

A také houbové taštičky, pikantní hříbky, houbové klobásky, hubník, tatranský houbový špíz, bedlové bifteky a další čtenářské recepty a tipy na úpravu pokladů z houbařského košíku. Více...

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...
Zelenina
25. 7. 2015

Škola vaření: rajčata v polévkách, ve šťávě, v omáčce, koktejlu, čatní...

Oblíbenou zeleninu pěstovali Inkové v jihoamerických Andách již v pátém století před naším letopočtem. Zralá rajčátka velikosti třešní drtili na kaši, kterou hojně ochucovali pokrmy. Více...

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně
Zelenina
18. 7. 2015

Okurková škola vaření: okurky v receptech studené i teplé kuchyně

K okurkové sezoně patří nakládání a zavařování, příprava tradičních salátů, ale rovněž různé okurkové variace, ať už jde o úpravy za studena, či méně obvyklé tepelné zpracování okurek. Více...

Višně v receptech na koláč, pohár, omáčku, rýži, ocet, višňovku...

Višně v receptech na koláč, pohár, omáčku, rýži, ocet, višňovku...

Úroda višní láká k nápaditému využití. Čtenáři Receptáře nabízejí k inspiraci své oblíbené recepty. Je libo líný koláč, višňovou bábovku, likér, ocet? Hledáte recept s příměsí vína, brandy či rumu? Více...

Třešně v receptech na taštičky, salát, klobásy, omáčku, závin, žemlovku...

Třešně v receptech na taštičky, salát, klobásy, omáčku, závin, žemlovku...

Úroda třešní láká k rozmanitému zpracování. Čtenáři Receptáře nabízejí k inspiraci své oblíbené recepty. Některé překvapí kombinací sladkého a slaného, jiné radí využít třešně také do žemlovky či závinu. Více...

Škola vaření: řízky, výběr a úprava masa, marinády, opékaní, smažení…
Maso a přílohy
18. 4. 2015

Škola vaření: řízky, výběr a úprava masa, marinády, opékaní, smažení…

Patří dlouhodobě k nejoblíbenějším stálicím českého jídelníčku, především v podobě smaženého plátku z vepřové kýty či krkovice. Vyplatí se však řízky připravovat v dalších variantách a úpravách. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS