Štítky: zvěřina

Jalovčinky jako koření i lék aneb rozmanité využití plodů jalovce
Zdraví
9. 2. 2019

Jalovčinky jako koření i lék aneb rozmanité využití plodů jalovce

Jalovčinky se svou pryskyřičnou vůní lesa skvěle okoření zvěřinu. Ovšem mají i léčivé účinky. Pročišťují močové cesty, odvodňují, povzbuzují metabolismus. Jak je pěstovat, sklízet a užívat? Více...

Zveřinová paštika je kulinářská báseň. Jak ji připravit?

Zveřinová paštika je kulinářská báseň. Jak ji připravit?

Paštika je tichá kulinářská báseň. Pokud si její plnou chuť necháte rozeznít v ústech s trochou zavařených brusinek nebo jeřabin a zakousnete křupavou houstičku, máte postaráno o pár chvil kulinářského blaha. Více...

Zvěřinová sezona: Jak na kančí se šípkovou?
Maso a přílohy
26. 1. 2018

Zvěřinová sezona: Jak na kančí se šípkovou?

Se šípkovou nebo se zelím? Za kančí pečení, jak ji proslavil Bohumil Hrabal ve Slavnostech sněženek, nemusíte vážit cestu do jeho oblíbené restaurace Hájenka v Kersku. Podle našeho snadného postupu ho zvládnete připravit krok po kroku doma a na zvěřinovou sezonu se budete každý rok těšit. Více...

Jaké víno vybrat ke kterému chodu, jídlu, dezertu; volba vín podle koření
Nápoje
6. 12. 2015

Jaké víno vybrat ke kterému chodu, jídlu, dezertu; volba vín podle koření

Dobré jídlo a dobré víno k sobě patří za každých okolností. Jak je to však s jeho výběrem? Platí například, že ke kaprovi se nejlépe hodí láhev bílého vína. Nebo snad i červeného? Více...

Rozhovor Receptáře speciál: herečka Jaroslava Obermaierová
Rozhovory
12. 11. 2015

Rozhovor Receptáře speciál: herečka Jaroslava Obermaierová

V Praze přespává v garsonce a dvakrát třikrát týdně jezdí do svého domku na venkově. „Zkrátka, jak to jde, mizím z města,“ uvedla herečka v rozhovoru pro vánoční speciál Receptáře. Řeč byla také o vaření. Více...

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty
Maso a přílohy
15. 11. 2014

Jelení polévka, srnčí játra, zaječí paštika a jiné zvěřinové recepty

Mleté nebo v hmoždíři drcené plody jalovce, rozmarýn, barevný pepř, bobkové listy, kořenová zelenina, slanina... Zvěřina si žádá výraznou úpravu, aby se na talíři stala výjimečnou masovou lahůdkou. Více...

Maďarské recepty: fazolová polévka, halászlé, tokáň, roštěnky Hortobágy
Maso a přílohy
24. 11. 2013

Maďarské recepty: fazolová polévka, halászlé, tokáň, roštěnky Hortobágy

Oblíbené speciality z Maďarska mají své kořeny v kotlících potulných nomádů. Předci dnešních Maďarů ochucovali jídlo nasbíranými bylinami a kořením. Postupem času vznikly typické pokrmy. Více...

Polévka z kaštanů, masná zemlbába, tyčinky, sýr v salátu

Polévka z kaštanů, masná zemlbába, tyčinky, sýr v salátu

Múzy prý rozvíjely umění tance, zpěvu, historie, astronomie a další na božských hostinách. Ale kdo chystal ty hostiny? Že by utajená Múza, která člověka líbá, aby z hovězích plátků stvořil masovou variantu zemlbáby? Více...

Jelení ragú Roberta Redforda a jiné zvěřinové recepty
Maso a přílohy
17. 11. 2010

Jelení ragú Roberta Redforda a jiné zvěřinové recepty

Zdá se, že múzy podzimních honů dnes líbají spíše kuchaře než malíře loveckých scén: srnčí s banány, divoký šíp, dokonce ragú amerického herce. Vysloužil si přízeň autorky receptu charismatem? Nebo i svou podporou rozumného chování vůči přírodě? Více...

Chuť grilovaného masa dolaďte marinádou i omáčkami
Maso a přílohy
16. 6. 2010

Chuť grilovaného masa dolaďte marinádou i omáčkami

Marinády obsahují olej, koření a bylinky, ale i ovoce, med nebo destiláty. Má-li maso vstřebat všechny ingredience, mělo by v marinádě spočinout až několik hodin. Ale ne tak dlouho, aby chuť masa byla potlačena! Více...

Myslivecké speciality
Maso a přílohy
31. 1. 2010

Myslivecké speciality

Hledáte recepty na zvěřinu? Tady jsou od čtenářů, a to na pochoutky, jako je koroptví polévka, bažant po česku, srnčí po vinařsku, divočák na smetaně, hovězí po myslivecku, jelení ragú s jablky, zámecké daňčí filé či divoký králík na lesním ovoci. Více...

Zvěřinové steaky s hruškami
Maso a přílohy
3. 10. 2009

Zvěřinové steaky s hruškami

Steak ze zvěřiny si už kvůli svému původu říká o úpravu, která navodí atmosféru lesa plného slibných vůní. Přesně takový je recept, v němž účinkuje šalotka, česnek, portské víno, brusinky, hrušky, celer, tuřín... Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS