Štítky: alobal

Houby na grilu jsou vynikající. Jak grilovat holubinky, časté úlovky babího léta?
Houby
16. 9. 2016

Houby na grilu jsou vynikající. Jak grilovat holubinky, časté úlovky babího léta?

Houby jsou výtečné nejen smažené a dušené, ale i grilované. Holubinky najde i houbař smolař, zvláště na přelomu léta a podzimu. A připravené na grilu nebo v troubě budou chutnat všem. Více...

Solární vařič z talíře satelitu pro experimenty se sluneční energií

Solární vařič z talíře satelitu pro experimenty se sluneční energií

Vyřazený talíř satelitu polepený alobalem se hodí k prázdninovému experimentování se solární energií. Soustřeďuje paprsky na jedno místo a při zcela čisté letní obloze může slunce ohřát vodu až k bodu varu. Více...

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Maso pečené s rozmarýnem a česnekem, ledový salát s polníčkem, jablko a také naťové cibulky, chilli omáčka, pepř i sůl ochutí pokrm sladce, slaně a pikantně. Recept na výborné salátové jídlo přišel z Hradce Králové. Více...

Na počátku byla slepice, potěší i jako velikonoční dekorace
Dekorace
18. 3. 2016

Na počátku byla slepice, potěší i jako velikonoční dekorace

Vajíčka a kuřátka jsou obvyklé symboly nového života. Jenže bez slepice by nebyla vejce, proto jsme se rozhodli rozšířit velikonoční symboly o slepičí matku. Můžeme ji usadit na hnízdo nebo postavit mezi vajíčka. Více...

Vánoční Receptář speciál: víno, kapr, hvězda, čemeřice, dírková komora…
Zajímavosti
11. 11. 2015

Vánoční Receptář speciál: víno, kapr, hvězda, čemeřice, dírková komora…

Poslední týdny roku bývají jiné než ostatní, je i čas na jiné čtení. V zimním speciálu Receptáře najdete vedle receptů a návodů články nabité zajímavostmi. Na sváteční chvíle vás naladí a třeba během nich doprovodí. Více...

Vyzkoušejte si vaření na slunci a Setonův hrnec

Vyzkoušejte si vaření na slunci a Setonův hrnec

To sluníčko ale dneska peče, říkáme v letních vedrech. Ono však může péci i vařit doopravdy. Nabízíme tipy, jak na zahradě či u chalupy vařit na solární energii, a také návod na trampské pečení masa pod zemí!

Více...

33 receptů, rad a nápadů pro letní grilování

33 receptů, rad a nápadů pro letní grilování

Dozlatova ugrilované kuřátko, voňavý jehněčí špíz, šťavnaté vepřové a hovězí steaky, grilovaná žebírka, losos či tuňák, případně rožněné selátko, sýry, houby, zelenina a ovoce získají na grilu jedinečné chuťové vlastnosti. Více...

Jak rychle naskenovat negativy? Na skeneru z papírové krabice.

Jak rychle naskenovat negativy? Na skeneru z papírové krabice.

Kupovaný skener je výborný, ale když potřebujeme do elektronické podoby převést stovky černobílých negativů z dřívějších dob, stačí je prosvětlit a přefotografovat digitálním aparátem. Více...

Všude samé zelí, recepty na zelná jídla
Zelenina
10. 1. 2015

Všude samé zelí, recepty na zelná jídla

Čočková polévka se zelím, alsaské zelí, papriky plněné zelím, roláda z čínského zelí, kuře jako husa s medovým zelím, zelný zeleninový salát a další z řady zelných receptů. Zelí rádo příměsi různých barev i chutí. Více...

Halászlé, štika v papilotě, zlatá rybka, pečený sumec a jiné rybí recepty
Maso a přílohy
27. 9. 2014

Halászlé, štika v papilotě, zlatá rybka, pečený sumec a jiné rybí recepty

Sladkovodní ryby umějí na talíři překvapit jemnými osobitými chutěmi. Zaslouží si být na jídelníčku často a také připravovat rozličnými způsoby. Třeba pečením v papilotě — zabalené v pečicím papíru či alobalu. Více...

Poškozenou podlahu spraví neviditelná záplata

Poškozenou podlahu spraví neviditelná záplata

Někdy se to prostě přihodí: Upadne nůž nebo ostrá noha nábytku při stěhování rozřízne podlahovinu z PVC či jiného plastu. Co s tím? Pomůže neviditelná záplata. Stačí trocha zručnosti a podlaha je zase jako dřív... Více...

Brambory opékané na pánvi, pečené v alobalu i zapékané
Zelenina
27. 8. 2011

Brambory opékané na pánvi, pečené v alobalu i zapékané

Pečou se od nepaměti. Kdo z nás by si nepamatoval na chuť a vůni horké hlízy čerstvě vyhrabané z popela táboráku. Možná i proto pečení a zapékání brambor láká ke stále novým kombinacím, proto vznikají tak nápadité recepty. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS