Štítky: losos

Silvestrovské pohoštění: Lososová terina s koprem či špenátem

Silvestrovské pohoštění: Lososová terina s koprem či špenátem

Chlebíčky s česnekovou pomazánkou jsou mnohde sázka na jistotu, ale pravda je, že parády moc neudělají. S čím se ale na slavnostním obloženém stole blýsknete, je lososová terina – vyzkoušejte, která z našich dvou receptů vám bude chutnat více. Více...

Vaříme z ryb: Jak dobře nakoupit, skladovat i připravit
Maso a přílohy
23. 2. 2018

Vaříme z ryb: Jak dobře nakoupit, skladovat i připravit

Skvělé jídlo, které dodá tělu spoustu hodnotných živin a přitom zachová štíhlý pas? Nepotřebujete zlatou rybku, tohle přání vám splní každý zástupce šupinatého bratrstva. Sladkovodní nebo mořské, čerstvé i mražené, nechte je vplout na váš stůl. Více...

Na silvestrovské pohoštění zlehka: Slavte chutně a bez výčitek

Na silvestrovské pohoštění zlehka: Slavte chutně a bez výčitek

Po vánočním hodování už možná cítíte nějaké to kilo navíc. Ale přichází ještě silvestr a přináší další nezdravá lákadla Nechte pro jednou v obchodě smažené brambůrky a majonézové pomazánky a připravte si odlehčené nápadité a chutné menu. Zeleninové chipsy, veselé jahody, neobvyklé pomazánky, tučňákové jednohubky nebo okurkové rolky zachutnají vám i hostům. Více...

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Maso z lososa je zásobárna omega-3 kyselin. Osvojte si jeho nakládání

Jestli si losos zatím nenašel cestu na váš pravidelný jídelníček, pak vězte, že obsahuje zdaleka nejvyšší podíl omega-3 mastných kyselin ze všech ryb. Nabídneme vám dva recepty, díky kterým si na lososovi pochutnáte a ještě podpoříte své zdraví. Více...

Ryby a Velikonoce: rybí polévka se špenátem, rybí trhanec, kapří řízky...
Maso a přílohy
26. 3. 2016

Ryby a Velikonoce: rybí polévka se špenátem, rybí trhanec, kapří řízky...

V českých zemích se ryby objevovaly na velikonočním jídelníčku hlavně na Zelený čtvrtek a Velký pátek. Například kapr v různých úpravách včetně smaženého, pečená štika a také polévka s rybími knedlíčky. Více...

Připravte si sushi doma!

Připravte si sushi doma!

Přibývá příznivců sushi, podivuhodných pokrmů ze syrových ryb přichystaných tradičním japonským způsobem. Obsahují suroviny v české kuchyni neobvyklé, japonští kuchaři je vytvářejí jako malá umělecká díla. Zkuste si připravit sushi doma! Více...

Chlebové košíčky na jednohubky a čím je naplnit

Chlebové košíčky na jednohubky a čím je naplnit

Jednohubky se dají rychle připravit třeba z trojúhelníčků žitného chleba nebo z topinek, vykrájených do různých tvarů. Anebo si můžete sami upéci malé chlebové košíčky a ty potom úžasně nazdobit. Více...

Halászlé, štika v papilotě, zlatá rybka, pečený sumec a jiné rybí recepty
Maso a přílohy
27. 9. 2014

Halászlé, štika v papilotě, zlatá rybka, pečený sumec a jiné rybí recepty

Sladkovodní ryby umějí na talíři překvapit jemnými osobitými chutěmi. Zaslouží si být na jídelníčku často a také připravovat rozličnými způsoby. Třeba pečením v papilotě — zabalené v pečicím papíru či alobalu. Více...

Potraviny, které mírní záněty a bolesti kloubů
Zdraví
12. 3. 2014

Potraviny, které mírní záněty a bolesti kloubů

Stále přibývají důkazy, že určité potraviny s vysokým obsahem protizánětlivých sloučenin a antioxidantů pomáhají tlumit zánět a bolesti vyvolané artrózou a artritidou. Které to dokážou nejlépe? Více...

Svatomartinská kuchařka: 6 receptů k 6 vínům
Maso a přílohy
10. 11. 2013

Svatomartinská kuchařka: 6 receptů k 6 vínům

Následující recepty vybírali vinaři tak, aby se pokrmy co nejlépe hodily k mladým vínům, která v listopadu přicházejí na trh pod značkou Svatomartinské. Snoubení jídla a pití bývá zážitek. Dobrou chuť a na zdraví!   Více...

Severská inspirace: mořské ryby, ovoce, zelenina, sýry
Maso a přílohy
22. 4. 2012

Severská inspirace: mořské ryby, ovoce, zelenina, sýry

Řekne–li se severská kuchyně, každému se okamžitě vybaví švédské stoly. O jejich podobě, kterou známe my, však Švédové nic nevědí. Oni mají svůj smörgasbord, tedy stůl, u něhož si každý připraví obložený chléb. Více...

Rybí  krokety a závitky, makrela s koprem, vařená štika...
Maso a přílohy
24. 11. 2010

Rybí  krokety a závitky, makrela s koprem, vařená štika...

Ryby umí překvapit. Třeba lososová jednohubka chutná jako předkrm i lahůdka k bílému, růžovému či lehkému červenému vínu. Filé s nivou vyniká snadnou přípravou. Podobně pečený sleď s křenovou pěnou. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS