Štítky: Polévky a chuťovky

Bramboračky z Podblanicka

Bramboračky z Podblanicka

Další polévkou, kterou si můžete uvařit v postním období, je bramboračka. Navazujeme na recepty z minulého týdne a přidáváme dvě varianty bramboračky z Podblanicka. Více...

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Tučný masopust za námi a ještě kousek úporné zimy před námi. Jak se naladit na odlehčenou notu, mít přísun tolik potřebných vitaminů a ještě si pochutnat? Doneste si domů růžičkovou kapustu a pusťte se do některého z našich snadných receptů. Více...

Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Postní polévky z Podblanicka: kudlánky a fazolková

Popeleční středou začal čtyřicetidenní předvelikonoční půst. V tradičním pojetí se jedná především o půst od masa. Ať už půst dodržujete či nikoliv, jistě přijdou vhod recepty na krajové polévky, které postním zásadám odpovídají, jedly se v postních obdobích během roku a navíc jsou moc dobré:) Více...

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?
Zdraví
23. 1. 2018

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?

Trpíte od podzimu do jara suchou pokožkou, vysušenými vlasy, tmavými kruhy pod očima, jste celkově více unavení, zimomřiví a máte velký problém se soustředěním? Nemusí za tím být nic složitého. Možná, že nedostatečně pijete nebo volíte nevhodné nápoje. Více...

Nejslavnější cibulové pochoutky: francouzská cibulačka a cibulový koláč

Nejslavnější cibulové pochoutky: francouzská cibulačka a cibulový koláč

Cibule zdaleka nemusí být v pokrmech jen řadovou ingrediencí. Ve francouzské kuchyni se těší velké oblibě ať už hraje hlavní roli v legendami opředené polévce či jako podstatná součást slaného koláče - quiche. Více...

Umami: zázračná pátá chuť skrývá glutamát

Umami: zázračná pátá chuť skrývá glutamát

Sladká, slaná, hořká a kyselá, to jsou čtyři základní lidské chutě. Existuje však i cosi dalšího, pátá chuť umami. Receptory pro tuto chuť vnímají v jídle obsaženou kyselinu glutamovou a její soli glutamany. Mnoha lidem okamžitě naskočí výstražné světlo: glutaman je látka cizorodá a škodlivá, uměle přidávaná do jídel. Jak je to s jeho škodlivostí doopravdy a co o něm možná nevíte? Více...

Cizrna, královna rostlinných bílkovin – co s ní v kuchyni?

Cizrna, královna rostlinných bílkovin – co s ní v kuchyni?

Lahodná ořechová chuť a máslová konzistence, tím vynikají kulovitá semena mnohdy v našich zeměpisných šířkách podceňované luštěniny. Přitom dokáže snižovat krevní tlak, zlepšuje stav pokožky, nehtů a vlasů – a co je hlavní – jídla s cizrnou jsou snadná na přípravu. Více...

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

4 polévky ze zimní zeleniny: řepná, mrkvová, kedlubnová a kapustová

V zimě je sice sortiment zeleniny oproti jiným ročním obdobím zúžený, i tak se ale dá vybrat ze sezonních druhů, které buď snesou dlouhé uskladnění, nebo se dají sklízet i během zimy, a připravit z nich spoustu dobrot. Dnes to budou polévky na zahřátí v chladných lednových dnech. Více...

Silvestrovské dobroty na poslední chvíli

Silvestrovské dobroty na poslední chvíli

Nebaví vás v kuchyni trávit příliš mnoho času a přesto byste rádi silvestrovským hostům nabídli co nejpestřejší menu? Přinášíme tři rychlovky na sváteční stůl. Více...

Nejlepší a nejjednodušší česnekové recepty

Nejlepší a nejjednodušší česnekové recepty

Nejoblíbenější české koření? Česnek kuchyňský. Při každodenní konzumaci může česnek pomoci snížit riziko mrtvice a infarktu o celých 76 %. Léčivé účinky tohoto přírodního antibiotika jsou známé a navíc dostupné. Abyste do sebe dostali alespoň kyžený stroužek denně, podívejte se na jeho možné využití. Více...

Na silvestrovské pohoštění zlehka: Slavte chutně a bez výčitek

Na silvestrovské pohoštění zlehka: Slavte chutně a bez výčitek

Po vánočním hodování už možná cítíte nějaké to kilo navíc. Ale přichází ještě silvestr a přináší další nezdravá lákadla Nechte pro jednou v obchodě smažené brambůrky a majonézové pomazánky a připravte si odlehčené nápadité a chutné menu. Zeleninové chipsy, veselé jahody, neobvyklé pomazánky, tučňákové jednohubky nebo okurkové rolky zachutnají vám i hostům. Více...

Silvestrovské pohoštění: co můžeme připravit s předstihem?

Silvestrovské pohoštění: co můžeme připravit s předstihem?

Pár dobrot tradičních i netradičních – kterou si vyberete? Nejprve přinášíme recepty, které potřebují na přípravu či odležení trochu více času. Další článek bude patřit rychlovkám na poslední chvíli. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS