Štítky: ačokča

Výstaviště v Lysé nad Labem se promění v ráj narcisů
Okrasná zahrada
11. 4. 2018

Výstaviště v Lysé nad Labem se promění v ráj narcisů

Zveme vás na 17. ročník výstavy narcisů, tulipánů a jiných jarních cibulovin na výstavišti v Lysé nad Labem. Odstartuje ve čtvrtek 12. dubna a potrvá do neděle 15. dubna. Součástí výstavy bude i pestrý program časopisu Receptář. Více...

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit
Zelenina
9. 9. 2017

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit

Ačokča je popínavá rostlina, která se dokáže rozrůst do obřích rozměrů a přinést ohromnou úrodu. Plody sklízejte nejlépe, dokud jsou malé a křehké. Uplatnění však najdou i větší. Více...

Popínavá tykev ačokča: Z jedné rostliny sklidíte až 300 plodů

Popínavá tykev ačokča: Z jedné rostliny sklidíte až 300 plodů

Sladkokyselé plody chutnají trochu jako paprika a okurka dohromady. Proto se ačokče, pohledné popínavce, přezdívá papriková okurka. Jsou výtečné syrové, plněné a zapečené i naložené. Více...

Zahradničení podle Luny v prvním únorovém týdnu

Zahradničení podle Luny v prvním únorovém týdnu

Dorůstající Měsíc prochází znamením Blíženců, Raka a Lva. A v sobotu nastává úplněk, zásadní moment pro každého, kdo zahradničí v souladu s rytmem Měsíce.  Nejlepší den pro výsevy se blíží! Více...

Ačokča, papriková okurka - jak ji jíst a pěstovat?

Ačokča, papriková okurka - jak ji jíst a pěstovat?

Mladé plody ačokči mají za syrova hráškovou chuť, naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají jako okurky a plněné masem a rýží jako papriky. Lze je použít do salátů, přidat do guláše nebo do zeleninových polévek. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS