Štítky: Saláty a těstoviny

Brambory na talíři: bramboračka, placky, škubánky

Brambory na talíři: bramboračka, placky, škubánky

Nejuniverzálnější položka, jaká by nikdy neměla chybět na vašem nákupním seznamu. Můžete je připravit několikrát do týdne naslano i nasladko, aniž by se vám omrzely. Vyzkoušejte brambory v podobě lokší, škubánků, zdravějších bramboráků či polévky z pečených brambor. Více...

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun
Maso a přílohy
22. 11. 2018

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun

Vaše účty za potraviny mohou být výrazně nižší v případě, že začnete nakupovat chytře – v akčních nabídkách. Průměrná česká domácnost je díky nim schopna ušetřit tisíce korun měsíčně, aniž by výrazně měnila kupovaný sortiment, tj. typy uzenin, sýrů, jogurtů, velikost vajec apod. Akční nabídky jsou významnou součástí prodejní strategie řetězců napříč Českou republikou, proč jich tedy nevyužít? Více...

3 lehké a levné večeře z konzervovaného tuňáka

3 lehké a levné večeře z konzervovaného tuňáka

Nepsané pravidlo lékařů a výživových poradců říká, že bychom měli aspoň jednou do týdne mít na jídelníčku rybu. Pokud jste si tedy lámali hlavu nad tím, jak ji do sebe dostat, řešením je tuňák. V případě tuňáka totiž máte záruku, že nezatíží vaši ruku při nákupu, ani vaši peněženku. A za čtvrt hodiny můžete večeřet. Získáte navíc i skvělý zdroj bílkovin a mořské ryby v jednom. Více...

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Náročný den před vámi? Snídaně pro rodinu nebo přátele? Blesková večeře nebo oběd z mála surovin? Frittata je odpověď, jakou hledáte. Nadýchaná vajíčka, do kterých vmícháte snadno, na co zrovna máte chuť nebo co najdete doma, se liší od klasické omelety tím, že se pomalu pečou. Frittata je proto perfektní, pokud nemáte moc chuť vařit, ale přesto potřebujete vydatné jídlo pro více lidí. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Prázdniny končí, ale vařit v divočině či venku na zahradě můžeme kdykoli, zvlášť pokud se vydaří počasí babího léta. I tentokrát jsou připraveny recepty na jídla levná, rychlá a především ze surovin, které se dobře přepravují a ideálně vydrží i teplotní výkyvy počasí. Více...

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Máte recepty, které pocházejí z prvorepublikového období Československa? Recepty, které si předáváte z generace na generaci?  A umíte podle nich jídlo uvařit? Pak je soutěž o Nejlepší prvorepublikový recept ideální příležitostí k jeho představení. Uzávěrku jsme prodloužili do 5. září. Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

Fit přílohy ke grilování

Fit přílohy ke grilování

Horké letní večery jsou jako stvořené pro grilování i třeba ve všední den. Abyste si ale trochu odlehčili, zkuste vyměnit majonézu a jiné omáčky za zdravější přílohy, díky kterým se i příjemně zchladíte. A možná se rozhodnete, že vám chutnají i jen tak jako malý oběd nebo večeře. Více...

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě
Maso a přílohy
28. 7. 2018

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě

Smažení nebo grilování rybám samozřejmě sluší. Během horkých dní je ale zkuste vyměnit za důmyslnou a jednoduchou techniku původem z Jižní Ameriky. Rybí specialitě, která zastane jak předkrm, tak lehkou večeři, přijdete na chuť po prvních pár soustech. Více...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Pro chuť salátu je rozhodující dresink čili zálivka. Nabízíme recepty na tradiční i méně známé. Kvalitní olej a ocet je klasika, využít však můžete i med, hořčici, cibuli, jogurt, bylinky, chilli… Více...

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf
Maso a přílohy
20. 7. 2018

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pokud se počítáte mezi milovníky rýže, pak by vám neměly uniknout dvě vynikající speciality, které jsou jako stvořené pro léto. Nejde přitom o nic složitého, natož nákladného, rýži totiž nemusíte složitě ochucovat, o to se postará zelenina a kvalitní vývar. Podle toho, jaké přidáte koření, získáte buď paellu, nebo pilaf. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS