Tahle anglická pečínka je u nás spjata hlavně s roastbeefovými chlebíčky z lahůdkářství. Přitom je to taková dobrota, že si zaslouží něco víc, třeba místo na slavnostní tabuli. Hodit se bude i do domácích sendvičů či jen tak na chuť. Více...
Za svou krásu prý vděčí Sophia Loren jedinému – špagetám. Pokud jde o špagety s boloňskou omáčkou, tedy masové ragú s tomatovým základem, každé sousto minimálně vyvolá úsměv na tváři. Kvůli pokladu italské kuchyně nechoďte do drahých restaurací, s naším receptem si získá pravidelné místo na vašem stole. Více...
Odpradávna patřilo k oslavě jara a nového života, přesto se ho v našich krajích jí pohříchu málo. Velikonoce jsou nejlepší příležitostí, kdy vyzkoušet sváteční recepty a uspořádat výjimečnou hostinu! Více...
Dobové recepty na velikonoční pokrmy vedle jiného dokládají, že svého času bývala jarní očista organismu docela běžná a že Velikonoce pro ni byly nejlepší příležitostí. Některá jídla jako nádivky nebo zelené polévky měly obsahovat aspoň devět bylin. Používala se řeřicha, pažitka, kopřiva, pampeliška, popenec, sedmikráska, třeba i list fialky či jahodové listí, šťovík a další. Více...
Skopové že není nic pro vás? Překonejte špatné zkušenosti nebo předsudky a dopřejte si na letošní Velikonoce opravdu sváteční oběd. Mladý beránek je nejen pokrmem symbolickým, ale hlavně delikátním. Více...
Tradičně je prvním dnem, kdy se frankfurtská zelená omáčka připravuje, Zelený čtvrtek. Je ale oblíbená během celé sezony čerstvých bylinek, které jsou obvykle na svém vrcholu v květnu. Takže pokud ji na Velikonoce nestihnete, nezoufejte. Můžete si ji vychutnat i později. Více...
Pokud jste italský sýr připomínající tvaroh dodnes zatím míjeli bez povšimnutí, udělejte změnu – s pár kelímky vykouzlíte výborný oběd, lehkou večeři i nadýchaný dezert. Více...
Paštika je tepelně opracovaná pochoutka z masa, jater, ryb či dalších přísad, které jsou v různé míře nasekané, umleté či zcela rozmělněné. Servírují se většinou studené, i když některé typy paštik (ty, které se blíží spíše masovým koláčům) se podávají teplé. Více...
V jednoduchosti je krása. V případě kombinace krémové máslové chuti s parmazánem a al dente zrníčky rýže to platí dvojnásob. Zapomeňte na „rizoto“, evergreen českých jídelen s hráškem a kousky zbylého masa s eidamem. Až si poprvé připravíte pravé italské risotto, nebudete už chtít jiné. Více...
Paprika vládne české zelenině – různá leča, nakládané nebo plněné patří k nejoblíbenějším úpravám. Na konci zimy si ale dopřejte odlehčení. Papriky pečte, dejte do salátu, zkuste ragú nebo vynikající pálivou omáčku k masu. Více...
Studujete pečlivě drobná písmena na obalech potravin a děsí vás éčka? Proč se vůbec do potravin přidávají? Je potřeba řešit škodlivost látek přidávaných do potravin nebo je to přeceňované riziko? A jaké potraviny prospějí zdraví nejvíce? Více...
Skvělé jídlo, které dodá tělu spoustu hodnotných živin a přitom zachová štíhlý pas? Nepotřebujete zlatou rybku, tohle přání vám splní každý zástupce šupinatého bratrstva. Sladkovodní nebo mořské, čerstvé i mražené, nechte je vplout na váš stůl. Více...
Nejnovější diskuse
Nejčtenější diskuze
Nejživější diskuze
Grilování - recepty, tipy a triky na grilování
Orchideje - úspěšné pěstování doma i venku
Pergoly - inspirace, postupy a fotogalerie
Bylinková zahrádka - vypěstujte si koření nebo lék
Řez ovocných dřevin - jak a kdy prořezávat
Řez okrasných dřevin - jak a kdy prořezávat
Domácí chléb - od přípravy kvásku po chlebový dort