Štítky: Maso a přílohy

Černý kořen: Skvělý v tempuře, krému i gratinovaný

Černý kořen: Skvělý v tempuře, krému i gratinovaný

Tahle kořenová zelenina vás překvapí, je vynikající nejen pro své zdravotní benefity, ale především v řadě úprav vynikne jeho oříšková chuť. Připravte si nemasovou křupavou variantu jako předkrm nebo jen tak k vínu, nebo se pusťte do lahodného gratinovaného kořene, zapékaného se sýrem. Více...

Kološvárské skládané zelí
Maso a přílohy
21. 2. 2019

Kološvárské skládané zelí

Zelí je důležitou součástí mnoha oblíbených pokrmů maďarské kuchyně. Kysané zelí zapečené s masem, rýží a smetanou najdete v českých kuchařkách nejčastěji jako kološvárské či  koložvárské. Více...

Jalovčinky jako koření i lék aneb rozmanité využití plodů jalovce
Zdraví
9. 2. 2019

Jalovčinky jako koření i lék aneb rozmanité využití plodů jalovce

Jalovčinky se svou pryskyřičnou vůní lesa skvěle okoření zvěřinu. Ovšem mají i léčivé účinky. Pročišťují močové cesty, odvodňují, povzbuzují metabolismus. Jak je pěstovat, sklízet a užívat? Více...

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku
Zelenina
6. 2. 2019

Propašujte zdravé potraviny do jídelníčku

Zelenina, celozrnné obilniny, semínka, klíčky... To jsou stálice zdravé výživy. Ale co když vám zkrátka nechutnají? Zakomponujte je to oblíbených jídel a budete se divit, jak rychle zmizí. Více...

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

Tatarský biftek zvládnete i doma. Nač si dát při přípravě pozor?

I tatarák připravený doma může být vynikající večeří, a ne rychlým řešením, pokud se vám nechce vařit. Projděte si tipy, jak na to, aby vám draze nakoupené maso nezhnědlo, kterou část hovězího si poručit v řeznictví, jaké suroviny tatarskému bifteku sluší a kterým se vyhnout. Dozvíte se, jestli maso mlít, škrábat, nebo krájet a proč do něj musí přijít olej, nebo žloutek. Více...

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Čočka jinak: červená na placky, černá do salátu

Věděli jste, že červená, ale i černá čočka hravě zastoupí roli masa na vašem jídelníčku? A co teprve důležitá vláknina, železo, vitaminy B a hořčík. Bonusem je krátká doba vaření a fakt, že nenadýmá. Vyzkoušejte variaci klasické čočky nakyselo, opékané placičky nebo salát – večeře, jaké odlehčí vašemu zažívání a na druhý den si je s klidem můžete dát do krabičky. Více...

Hlíva si rozumí s česnekem, ale i těstovinami

Hlíva si rozumí s česnekem, ale i těstovinami

Houba, která prospěje vašemu zdraví a je běžně na pultech supermarketů? Hlíva ústřičná. Z šedobéžové houby s charakteristickou skládanou „sukénkou“ vmžiku upečete křupavou přílohu nebo připravíte hlavní chod, a to v podstatě bez námahy a s minimem surovin. Vystačíte si většinou hlavně s česnekem a bylinkami. Více...

Zelí léčí: Zahřejte se kyselicí, zelňačkou nebo borščem

Zelí léčí: Zahřejte se kyselicí, zelňačkou nebo borščem

Zelí je bez přehánění jedním z největších zásobáren vitaminu C, který je obzvláště v zimním období opravdu potřeba. Zdraví uděláte službu ale i množstvím vlákniny, zelí tak blahodárně ovlivní vaše trávení. Nadto je skvělým zdrojem vitaminu K, posilovače kostí. Kysané zelí je navíc plné probiotik, látek prospěšných pro naši imunitu. Jak ho ale do sebe dostat? Vyzkoušejte trojici polévek, jaké vás zahřejí a zasytí na celé odpoledne. Více...

Netroufáte si na španělské ptáčky? Zkuste ptáčky v rozletu
Maso a přílohy
12. 1. 2019

Netroufáte si na španělské ptáčky? Zkuste ptáčky v rozletu

Poctivý španělský ptáček je poněkud pracnější jídlo. Navíc kvůli své kompaktnosti vyžaduje delší tepelnou úpravu. Pokud se vám nedostává času, a přesto byste rádi na talíři oblíbenou chuť, můžete zkusit zjednodušenou verzi. Více...

Brambory na talíři: bramboračka, placky, škubánky

Brambory na talíři: bramboračka, placky, škubánky

Nejuniverzálnější položka, jaká by nikdy neměla chybět na vašem nákupním seznamu. Můžete je připravit několikrát do týdne naslano i nasladko, aniž by se vám omrzely. Vyzkoušejte brambory v podobě lokší, škubánků, zdravějších bramboráků či polévky z pečených brambor. Více...

Silvestrovské pohoštění: Lososová terina s koprem či špenátem

Silvestrovské pohoštění: Lososová terina s koprem či špenátem

Chlebíčky s česnekovou pomazánkou jsou mnohde sázka na jistotu, ale pravda je, že parády moc neudělají. S čím se ale na slavnostním obloženém stole blýsknete, je lososová terina – vyzkoušejte, která z našich dvou receptů vám bude chutnat více. Více...

Sváteční kapr a rybí polévka: vyzkoušené recepty a kulinářské fígle

Sváteční kapr a rybí polévka: vyzkoušené recepty a kulinářské fígle

Rybí krém, sváteční polévka, kapr na černo a na modro, kapr smažený, pečený, v křupavé krustě z kukuřičných lupínků, semínek či polenty. S osvědčenými recepty Petra Stupky bude sváteční hostina výjimečná. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS