Štítky: Maso a přílohy

Kachní prsíčka nadívaná
Maso a přílohy
10. 11. 2018

Kachní prsíčka nadívaná

Kachna pečená vcelku je sice ozdobou nedělní tabule, ale z hlediska využití masa to není ideální způsob. Při rozporcování můžeme k odlišným typům masa přistupovat více s přihlédnutím k jejich nejlepšímu využití. A tak zatímco stehna se hodí skvěle na klasickou pečínku a skelet na polévku, prsíčka nabízejí různé možnosti. Jednou z nich je naplnění nějakou zajímavou nádivkou, která tento kompaktní kus masa ozvláštní a ochutí. Více...

Shepherd’s Pie - ochutnejte ovčácký koláč
Maso a přílohy
29. 10. 2018

Shepherd’s Pie - ochutnejte ovčácký koláč

Za ovčáckým koláčem nehledejte žádné ovoce nebo cukr. Neuvěřitelně jednoduché jídlo původem z Irska se servíruje z jedné zapékací mísy, zahřeje a potěší velkou společnost nebo celou rodinu. Základní suroviny – maso, zeleninu a brambory – máte přitom určitě doma. Více...

Naučte se jednoduchý marocký tažín z kuřecího masa
Maso a přílohy
20. 10. 2018

Naučte se jednoduchý marocký tažín z kuřecího masa

To nejšťavnatější maso s nejvoňavější omáčkou a zeleninou, která drží tvar a chuť. Jakmile jednou jídlo připravené v typické špičaté nádobě ochutnáte, budete ho chtít zas a znovu. Nejde přitom o nic víc než dobré suroviny, zapékací nádobu a trochu trpělivosti. Více...

Recept na domácí křenovou omáčku
Maso a přílohy
13. 10. 2018

Recept na domácí křenovou omáčku

Křen často roste dlouhá léta kdesi v koutě zahrady. Na jaře na sebe upozorní mohutným bílým květenstvím a nepřehlédnutelný je i pro své velké listy. Největší oblibě se však těší jeho kořen. Poradíme vám, jak připravit lahodnou křenovou omáčku. Více...

Cassoulet vás zahřeje: francouzské masové fazole

Cassoulet vás zahřeje: francouzské masové fazole

Už podle názvu (čti kasule) najdete tuto delikatesu ve Francii, konkrétně na jejím jihozápadě. „Cassoule“ je pak potřebná kameninová mísa, která se používá na zapékání celého pokrmu. Jde o hutné a výživné jídlo, jehož hlavní složkou jsou bílé fazole a maso, nejčastěji vepřové, kachní nebo husí, existuje ale i varianta se skopovým. Přestože by se vám mohla zdát jeho příprava složitá, stačí jen mít suroviny a pár hodin času. Odměnou vám bude skvělé jídlo pro velkou společnost. Více...

Pečené brambory s fazolemi: Jacket potatoes

Pečené brambory s fazolemi: Jacket potatoes

Pečené brambory se připravují v mnoha zemích. Ve Velké Británii se častěji než baked potato (tj. pečená brambora) používá název jacket potato (tedy neloupaná brambora, doslova oblečená). Více...

Hovězí Stroganov
Maso a přílohy
29. 9. 2018

Hovězí Stroganov

Historie tohoto známého ruského pokrmu, označovaného u nás také jako minutkový guláš, není moc jasná. Vznikl zřejmě kolem poloviny 19. století, ale jak získal Stroganov (můžeme se také často setkat s francouzským přepisem Stroganoff), zůstává zahaleno tajemstvím. Více...

Dýňové nočky s parmazánem
Maso a přílohy
23. 9. 2018

Dýňové nočky s parmazánem

Bramborové nočky, které k nám pronikly z italské kuchyně, jsou už běžnou součástí jídelníčku. Ty dýňové ještě tak často k vidění nebývají. Jejich oranžová barva krásně oživí talíř v počínajícím podzimu a jistě vám zachutnají. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Prázdniny končí, ale vařit v divočině či venku na zahradě můžeme kdykoli, zvlášť pokud se vydaří počasí babího léta. I tentokrát jsou připraveny recepty na jídla levná, rychlá a především ze surovin, které se dobře přepravují a ideálně vydrží i teplotní výkyvy počasí. Více...

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Máte recepty, které pocházejí z prvorepublikového období Československa? Recepty, které si předáváte z generace na generaci?  A umíte podle nich jídlo uvařit? Pak je soutěž o Nejlepší prvorepublikový recept ideální příležitostí k jeho představení. Uzávěrku jsme prodloužili do 5. září. Více...

Nejlepší králičí recepty: na česneku, na smetaně, s hořčicí
Maso a přílohy
30. 8. 2018

Nejlepší králičí recepty: na česneku, na smetaně, s hořčicí

Nedělní oběd, s kterým není moc práce a bude chutnat? Králíka se vyplatí mít v domácích zásobách nebo ho jen přihodit v obchodu do nákupního košíku. Jeho přípravou nestrávíte celé dopoledne, a přesto si pochutnáte – králičí maso je neutrální, s minimem cholesterolu a dobře stravitelné. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS