Štítky: Maso a přílohy

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Prázdniny končí, ale vařit v divočině či venku na zahradě můžeme kdykoli, zvlášť pokud se vydaří počasí babího léta. I tentokrát jsou připraveny recepty na jídla levná, rychlá a především ze surovin, které se dobře přepravují a ideálně vydrží i teplotní výkyvy počasí. Více...

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Máte recepty, které pocházejí z prvorepublikového období Československa? Recepty, které si předáváte z generace na generaci?  A umíte podle nich jídlo uvařit? Pak je soutěž o Nejlepší prvorepublikový recept ideální příležitostí k jeho představení. Uzávěrku jsme prodloužili do 5. září. Více...

Nejlepší králičí recepty: na česneku, na smetaně, s hořčicí
Maso a přílohy
30. 8. 2018

Nejlepší králičí recepty: na česneku, na smetaně, s hořčicí

Nedělní oběd, s kterým není moc práce a bude chutnat? Králíka se vyplatí mít v domácích zásobách nebo ho jen přihodit v obchodu do nákupního košíku. Jeho přípravou nestrávíte celé dopoledne, a přesto si pochutnáte – králičí maso je neutrální, s minimem cholesterolu a dobře stravitelné. Více...

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Že nevidíte příliš důvod, abyste se namáhali s výrobou domácí hořčice, když vám kupovaná neudělá díru do peněženky? Zaprvé – nejde o žádnou namáhavou a nákladnou záležitost, zadruhé – budete mít jistotu o složení a zatřetí – dochutíte si ji k dokonalosti právě tak, jak ji máte nejradši. Více...

Fit přílohy ke grilování

Fit přílohy ke grilování

Horké letní večery jsou jako stvořené pro grilování i třeba ve všední den. Abyste si ale trochu odlehčili, zkuste vyměnit majonézu a jiné omáčky za zdravější přílohy, díky kterým se i příjemně zchladíte. A možná se rozhodnete, že vám chutnají i jen tak jako malý oběd nebo večeře. Více...

Vaříme na čundru: buřtguláš, vandrácký hanbáč a kukuřice v popelu

Vaříme na čundru: buřtguláš, vandrácký hanbáč a kukuřice v popelu

Přinášíme další várku receptů, které z vás udělají nejslavnějšího kuchaře divočiny. A pokud ne, alespoň se dobře nadlábnete. Více...

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup
Zavařování
2. 8. 2018

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup

Rajčata jsou symbolem léta. Dozrávají díky slunečním paprskům a díky nim mají dokonale sladkou chuť, úžasnou vůni a šťavnatou dužinu. Uchovat si trochu léta v podobě domácího kečupu je snazší, než byste čekali. Navíc můžete být klidní, že nepřijímáte zbytečně velké množství cukru a umělých chemických látek. Více...

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě
Maso a přílohy
28. 7. 2018

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě

Smažení nebo grilování rybám samozřejmě sluší. Během horkých dní je ale zkuste vyměnit za důmyslnou a jednoduchou techniku původem z Jižní Ameriky. Rybí specialitě, která zastane jak předkrm, tak lehkou večeři, přijdete na chuť po prvních pár soustech. Více...

Vaříme na čundru: Pivní topinka, Trampský biftek a Kovbojské fazole

Vaříme na čundru: Pivní topinka, Trampský biftek a Kovbojské fazole

A je tu další várka receptů pro trampy, čundráky, vandráky a osoby v přírodě se stravující. Jak si i v lůně divočiny jednoduše připravit krmi chutnou a dostatečně výživnou, aniž by bylo třeba vláčet na zádech celou kuchyni a špajzku? Více...

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf
Maso a přílohy
20. 7. 2018

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pokud se počítáte mezi milovníky rýže, pak by vám neměly uniknout dvě vynikající speciality, které jsou jako stvořené pro léto. Nejde přitom o nic složitého, natož nákladného, rýži totiž nemusíte složitě ochucovat, o to se postará zelenina a kvalitní vývar. Podle toho, jaké přidáte koření, získáte buď paellu, nebo pilaf. Více...

Porchetta - party bez grilu
Maso a přílohy
19. 7. 2018

Porchetta - party bez grilu

Líbí se vám způsob, jak se podávají jídla na letním grilování, ale nemáte gril? Co takhle použít podobný způsob servírování, skvělý na setkání s přáteli, a místo grilování masa připravit – porchettu? Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS